PawełN 0 Report post Posted July 10, 2013 zastanawiam się nad wakacjami gdzieś na południu Europy. Wakacjami połączonymi z pracą. Problemem jest że nie bardzo posiadam kase na dojazd tam, zakwaterowanie i ogarniecie się, myślałem o kredycie studenckim. Po powrocie byłoby mnie stać na spłacenie takiej chwilówki więc może warto ?? Share this post Link to post Share on other sites
Malfoy 20 Report post Posted July 12, 2013 Kredyt studencki jest na opłaty związane ze studiami a ty chcesz po prostu kasę na wyjazd. Będzie ciężko jak nie pracujesz tylko się uczysz. Lepiej iść do roboty w pierwszym miesiącu wakacji a potem w drugim zaszaleć za kasę którą sam zarobiłeś a nie pożyczyłeś - smakuje lepiej. Share this post Link to post Share on other sites
MateuszMS 0 Report post Posted July 17, 2013 (edited) Jeżeli chodzi o kredyty i pożyczki to polecam tę stronę: ... Ciekawa wyselekcjonowana oferta. Edited July 22, 2013 by admin nie linkujemy do stron PP Share this post Link to post Share on other sites
saver 1 Report post Posted July 27, 2013 Hmm... kredyty studenckie to moim zdaniem ciekawa alternatywa. Warto dodać, że najlepsi nie muszą go wcale spłacać Share this post Link to post Share on other sites
chmielu 0 Report post Posted March 26, 2014 W przypadku kredytu studenckiego, jeśli nie wydasz całej pożyczonej kwoty, możesz też inwestować jej część tak, by póżniej spłacać mniej Share this post Link to post Share on other sites
thunder 0 Report post Posted August 30, 2014 nie bierz chwiówek bo Cie zjedzą koszty, lepiej skorzystaj z pozyczek prywatnych, na pozyczkolandia.pl masz mozliwość złożenia wniosku i zawsze jakiś inwestor zrealizuje Ci taki cel, a koszta sobie sam ustalisz przez ile chcesz spłacać. Share this post Link to post Share on other sites
twojkredyt1 0 Report post Posted October 2, 2014 Kredyty studenckie są ok ale zawsze też można pożyczyć chwilówkę np wprovidencie tylko trzeba mieć świadomość terminowego spłacania Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted October 19, 2014 Hmm... kredyty studenckie to moim zdaniem ciekawa alternatywa. Warto dodać, że najlepsi nie muszą go wcale spłacać Tak, z tym że kredyt studencki jest wypłacany w miesięcznych ratach po 600 zł - na utrzymanie na studia. Może opcja pierwszych darmowych chwilowek np. vivus.pl 1 400 zł na 30 dni za darmo, czy wonga.com 750 zł na 60 dni za 10 zł. Share this post Link to post Share on other sites
EwelinaW 0 Report post Posted November 5, 2014 A ja jednak nie jestem za kredytem studenckim, ponieważ kredyt ten uzyskuje się na wszystkie lata studiów (przez tyle miesięcy uzbiera się pokażna suma), którą póżniej trzeba będzie spłacić... A na takie wakacje wystarczy jedynie kilkaset złotych. W tym przypadku dobrym rozwiązaniem jest chwilówka, ponieważ szybko ją spłacisz. Polecam zapoznać się z tym artykułem - https://www.mini-credit.pl/chwilowki-dla-studentow, może pomoże Ci on w podjęciu odpowiedniej decyzji. Share this post Link to post Share on other sites
annarak1 0 Report post Posted February 24, 2015 Studentowi cięzko dostać kredyt... jak już to może jakaś chwilówka Share this post Link to post Share on other sites
iwaniuk82 0 Report post Posted April 12, 2015 Kredyt dla studenta jest praktycznie nie do zdobycia. Tylko chwilówka. Share this post Link to post Share on other sites
Antek32 0 Report post Posted July 6, 2015 Stanowczo kredyt studencki. Sam brałem na studiach i bardzo polecam. Nie musisz się martwić, że od razu po powrocie trzeba spłacić chwilówkę. A jak sie będziesz dobrze uczył, to Ci nawet mogą darować spłatę Share this post Link to post Share on other sites
Maklein 0 Report post Posted December 10, 2015 Ja polecam też kredyt studencki, bo można założyć konto, np. w Millenium (na studenckich zasadach), a następnie jak uzbiera Ci się zdolnosć kredytowa (wystarczy wpłacać i wypłacać), to dostaniesz ofertę niepowórnywalnie lepszą niż w chwilówkach. Share this post Link to post Share on other sites
Antek32 0 Report post Posted December 17, 2015 Ja polecam też kredyt studencki, bo można założyć konto, np. w Millenium (na studenckich zasadach), a następnie jak uzbiera Ci się zdolnosć kredytowa (wystarczy wpłacać i wypłacać), to dostaniesz ofertę niepowórnywalnie lepszą niż w chwilówkach. Nie do końca. Jeszcze kilka lat temu kredyty studenckie faktycznie były bardziej korzystne, ale dziś można znależć całkiem niezłą ofertę na chwilówkę (np. z https://www.pozyczkomat.pl/), która, nie oszukujmy się, jest szybsza i prostsza niż zwykły kredyt (a jeśli jednak zdecydujesz się na kredyt, dokładnie przeczytaj umowę, bo mogą się w niej kryć różne kruczki). Share this post Link to post Share on other sites
Kredytyk.pl 0 Report post Posted January 7, 2016 lepsza karta można kontrolować wydatki w jakiś tam sposób Share this post Link to post Share on other sites
kredytjuz 0 Report post Posted January 19, 2016 Tobie nie chodzi o kredyt studencki, gdyż ten dostaje się na opłaty związane ze studiami, a to o czym myślisz to pożyczka ratalna lub chwilówka. Share this post Link to post Share on other sites
Maklein 0 Report post Posted February 11, 2016 Pytałem doradcy kredytowego i wygląda to tak (choć pewnie wiecie podstawy), że kredyt studencki ma inny charakter i jest to forma długoterminowa. Spłaca się po studiach. Nie tak łatwo go dostać. Jeśli ktoś nastawia się na studiowanie w obcym mieście na 5 lat, to kredyt studencki, ale jeśli chodzi o kupienie telewizora, to chwilówka. Share this post Link to post Share on other sites
mr35 0 Report post Posted June 11, 2016 nigdy nie chwilówka Share this post Link to post Share on other sites
Sylvia 0 Report post Posted July 15, 2016 Przy chwilówka sens ma korzystanie tylko z pierwszej darmowej pożyczki i to jak się ma pewność, że się ją spłaci w terminie. Inaczej to się mija z celem, bo to one są strasznie drogie. Share this post Link to post Share on other sites
kamilrzasa 0 Report post Posted July 18, 2016 Szczerzemowiąc nie wiem, czy firmy oferujace chwilówki czekają aż tyle czasu zterminem spłaty⌠A przekroczenie go napewno będzie cie drogo kosztować. Niestety twoja wiarygodnośćkredytowa - jak kazdego studenta - jest zerowa, więc ja doradzałbymbardziej zastanowienie się nad kredytem studenckim. W każdym razie - miłejpodróży Share this post Link to post Share on other sites
Kolomiratka 0 Report post Posted July 25, 2016 Jeśli chodzi o studia, to zawsze lepszym pomysłem jest kredyt studencki, pamiętajmy o preferencyjnym oprocentowaniu, etc. Share this post Link to post Share on other sites
ferdek120 1 Report post Posted July 27, 2016 Kredyt studencki to najlepsza opcja, w ogóle nie możesz brać pod uwagę chwilówek w tej sytuacji. Słyszałem, że w ekstremalnych sytuacjach, gdy komuś naprawdę dobrze szło na studiach potrafią umorzyć ten kredyt Share this post Link to post Share on other sites
LindaB 0 Report post Posted August 31, 2016 moze skorzystam Share this post Link to post Share on other sites
Adams 0 Report post Posted December 3, 2016 Nie prosciej zamiast chwilówki najpierw zarobić sobie na studia. W USA tak się często robi. Share this post Link to post Share on other sites
henrix 0 Report post Posted December 16, 2016 pożyczka studencka jest spoko bo ma dobre warunki a chwilówka... szkoda gadać! nie zastanwiaj sie nawet :x Share this post Link to post Share on other sites