Guest ilonka Report post Posted May 1, 2014 Nie mamy ślubu.Mam mieszkanie w bloku chcemy zamienić na dom jako (obcy w świetle prawa )Mój wkład to wartość mieszkania,a reszta kredyt na nas obydwoje na ten dom.? Share this post Link to post Share on other sites
Sabina 5 Report post Posted May 4, 2014 Ja bym to widziała tak, że jak nie jesteście w związku małżeńskim to i tak możecie wziąć wspólny kredyt który zależy od waszej zdolności kredytowej i nie ma tu znaczenia za bardzo że jesteście wg prawa bankowego sobie obcy. Im więcej osób bierze wspólny kredyt tym zdolność kredytowa wzrasta oczywiście jak oboje pracujecie. Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted May 6, 2014 Ostatnio słyszałem, że wspólny kredyt hipoteczny bardziej wiąże ludzi niż małżeństwo. Więc należy pamietać że jest to decyzja o podobnej wadze, jak ta podejmowana przed ołtarzem Share this post Link to post Share on other sites
Guest 2704864283 Report post Posted May 6, 2014 Mój partner ma ma umowę na czas niekreślony a ja niestety do końca grudnia.Słyszałam też o taKIEJ MOŻLIWOŚCI ,że można złożyć (w moim przypadku)zaświadczenie od pracodawcy,ze po wygaśnięciu tej umowy zatrudni mnie na czas nieokreślony.Kwota którą chcemy pożyczyć to w sumie 3/4 wartości domu.Jeszcze w tym tygodniu chcemy pochodzić po bankach.Jeszcze jedno pytanie.Jeśli już nam przedstawią ofertę jaki typ rat jest korzystniejszy?Malejąca czy raty w równej kwocie? -autorka Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted May 8, 2014 W ujęciu finalnym (czyli na całym kredycie) korzystniejszy jest wariant rat malejących. Można w całym okresie kredytowania zaoszczędzić ładną sumę. Niestety raty malejące nie są dla wszystkich dobrym rozwiązaniem â tu musicie płacić na początek dużo wyższe raty aniżeli w przypadku rat równych. One wraz z okresem spłaty systematycznie się zmniejszają. Jeśli już dostaniecie ofertę kredytu poproście o symulację według rat równych i malejących. Share this post Link to post Share on other sites
Prawnik 8 Report post Posted May 9, 2014 Dzień dobry, W Państwa przypadku można spokojnie starać się o kredyt.... Mieszkanie z pewnością bardzo ułatwia sytuację... Warto pamiętać, że bank w każdym przypadku indywidualnie ocenia zdolność kredytową potencjalnych kredytobiorców. Powodzenia Share this post Link to post Share on other sites
Guest marietatata Report post Posted November 26, 2014 ja bym sie udałą do doradcy, nie dosć, ze pomoga wybrac odpowiedni kredyt to też doradzą w kwesti nieruchomości, ja korzystałamz usług Gemini Polska, zajmują się wlasnie kredytami i inwestycjami między innymi Share this post Link to post Share on other sites
load 0 Report post Posted December 3, 2014 Doradca kredytowy to może być dobry pomysł. Jednak warto też samemu się podszkolić. Poznać zalety i wady poszczególnych kredytów hipotecznych, policzyć sobie rożne warianty spłat kredytu na kalkulatorze itp. Wtedy rozmowa z doradcą będzie bardziej owocna - my będziemy lepiej wiedzieć co chcemy uzyskać, a doradca będzie miał więcej precyzyjnych informacji i wtedy wybierze najlepszy kredyt hipoteczny. Share this post Link to post Share on other sites
jolalasek12 0 Report post Posted December 11, 2014 Ostatnio słyszałam, że w tzw. SKOKach ciągle przy kredytach hipotecznych nie będzie wymagany wkład własny. Chyba do 2016 roku. Oczywiście SKOKi nie mają zbyt dobrej opinii (po ostatniej aferze ze SKOK Wołomin), ale wydaje mi się, że są też SKOKi, które nie oszukują i są rzetelne. A jednak 5% wkładu własnego przy kredycie np. na 300 tys. zł to dość dużo... Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted December 18, 2014 Ostatnio słyszałam, że w tzw. SKOKach ciągle przy kredytach hipotecznych nie będzie wymagany wkład własny. Chyba do 2016 roku. Oczywiście SKOKi nie mają zbyt dobrej opinii (po ostatniej aferze ze SKOK Wołomin), ale wydaje mi się, że są też SKOKi, które nie oszukują i są rzetelne. A jednak 5% wkładu własnego przy kredycie np. na 300 tys. zł to dość dużo... Zaciekawiło mnie powyższe zdanie. Wychodzi na to, że Rekomendacja nie jest wdrażana jednocześnie w bankach i SKOK-ach, tak? Niestety SKOK-i może nie mają obowiązku stosowania 5 % wkładu własnego, ale mają stosunkowo drogie kredyty hipoteczne. Share this post Link to post Share on other sites
darcy 0 Report post Posted January 9, 2015 Rzeczywiście w SKOKach można dostać kredyty na 100% wartości nieruchomości, ale najczęściej trzeba spełnić dosyć restrykcyjne warunki. Np w SKOK Stefczyka standardowo oferują kredyt mieszkaniowy do 70% wartości nieruchomości, kredyt na 100% wartości nieruchomości jest możliwy po spełnieniu określonych warunków. Share this post Link to post Share on other sites
mmkaj 0 Report post Posted January 12, 2015 Bo to prawda, że wspólny kredyt wiąże bardziej młodych ludzi niż małżeństwo. Sama znam taką parę która żyje na tzw kocią łapę i mimo licznych kryzysów itd to zawsze wracają do siebie - bo wiąże ich wspólny kredyt. A jego porzucenie mija się z celem, ze względu na koszta. Poza tym w ostatnich latach wartość mieszkania spadła - sprzedając nadal pozostaną na dużym minusie. Generalnie można zapisać w umowie u notariusza kto i w jakiej części jest właścicielem mieszkania, jaki wniósł wkład itd. Na wszelki wypadek proponuję jeszcze zapytać na tym forum http://www.forum-kredytowe.pl/f144/ jest to dział prawny. Tam odpowiedzi udzielają osoby na co dzień zajmujące się takimi sprawami. Share this post Link to post Share on other sites
pomocwkredycie 0 Report post Posted January 12, 2015 Jeśli ktoś juz bierze kredyt w Skoku, to jedynie desperat. Bo warunki są na poziomie od 7-12% w skali roku i to nie żarty. Z poważaniem Grzegorz Klimczak Doradca Finansowy/Pośrednik Kredytowy Broker i Dealer Samochodowy tel. 506203558/790382868 Sieć Lycamobile tel. +48 729460172 e-mail:grzegorz.klimczak@o2.pl skype: grzegorz.klimczak gg: 1752886 www.kredyty-zagranica.pl Share this post Link to post Share on other sites
dannala 0 Report post Posted February 6, 2015 Przed złożeniem wniosku o kredyt na pewno warto dokonać kilku obliczeń na kalkulatorze, nie tylko wybrać najkorzystniejszy okres spłaty, ale i najbardziej optymalny czas spłaty. Nie zdecydowałabym się na kredyt w SKOK - u ze względu na dość wysokie koszty. Share this post Link to post Share on other sites
maniahirsz 0 Report post Posted March 27, 2015 Teraz jeszcze obcieli stopy procentowe to całkiem spoko jest z tym oprocentowanie kredytów, No i wkład własny 10%, pomyślcie co to będzie za dwa lata... Share this post Link to post Share on other sites
fmkaz 0 Report post Posted March 30, 2015 Jeśli się jest jakimś proklientem danego banku, to może i da się taki dostać;p Share this post Link to post Share on other sites
Magda86 0 Report post Posted March 31, 2015 I jak? udało się? Share this post Link to post Share on other sites
Guest just12345 Report post Posted April 29, 2015 Jestemosobą młodą, w kilku bankach starałam się uzyskać kredyt hipotczny.Jednak moje działania poprzestawały na niczym.. A przyznam, iżbardzo potrzebowałam kredytu na swoje nowe wymarzone mieszkanie.Dzięki specjalistom z firmy Adkredyt otrzymałam kredyt na kwotęjaką potrzebowałam Share this post Link to post Share on other sites
janosik 0 Report post Posted July 13, 2015 Takie firmy doradcze, to chyba podstawa. Share this post Link to post Share on other sites
Marti80 0 Report post Posted May 25, 2017 podpinam się pod pytanie:i jak wyszło? Share this post Link to post Share on other sites
Concash.pl 1 Report post Posted July 6, 2017 Wszystkich zainteresowanych szybką pożyczką bez weryfikacji baz zapraszamy do sprawdzenia naszej oferty: Dobierz parametry według własnych możliwości: Kwota: 500 zł - 80. 000 zł Oprocentowanie: 5% - 15% Okres spłaty: 1 miesiąc - 10 lat Dodatkowo: Nie sprawdzamy żadnych rejestrów: BIK, KRD, ERIF oraz BIG - u nas nie spotkasz się z pytaniami o wpisy w bazach dłużników! Wymagamy jedynie: Polskiego obywatelstwa, ważnego dowodu osobistego oraz realnej możliwości spłaty pożyczki (dobór odpowiedniej ilości rat do kwoty). Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do wysłania wniosku przy pomocy naszego serwisu: www.concash.pl Życzymy miłego dnia! Zespół Concash Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted September 5, 2017 Nikt tutaj nie pyta sie o szybka pożyczkę , ale o kredyt mieszkaniowy. Sa inne działy na forum, na których można sobie poczytać o takich własnie zobowiązaniach.... Kilka informacji o tym jak wziąc kredyt znajduje się tutaj: http://www.kredyt-mieszkaniowy.info/porady/jak-wziac-kredyt-na-mieszkanie-lub-budowe-domu-krok-po-kroku/ Polecam sobie poczytać. W zasadzize kazdy kredyt można negocjować. W wielu przypadkach bank godzi się na postawione warunki z racji tego,że zxależy mu na kredycie ( nie oszukujmy się - dużo na nas zarabiają). Share this post Link to post Share on other sites
karik4332 0 Report post Posted September 6, 2017 nie ma wyjątków przecież Share this post Link to post Share on other sites
smaczy 0 Report post Posted October 18, 2018 Hej, może spróbuj tutaj https://accon.pl/ mnie bardzo pomogli też nie miałem takiej zbyt dobrej sutuacji na wzięcie kredytu hipotecznego, wspólnymi siłami da się zawsze coś wymyślić fajni ludzie z bielko-białej dobra współpraca, teraz już jestem w połowie spłacania kredytu i wszystko idzie bardzo sprawnie Share this post Link to post Share on other sites
lilianagomowska 0 Report post Posted November 14, 2018 wszystko zależy o jakich warunkach mówimy http://www.michal-mazur.pl/ Share this post Link to post Share on other sites