palushek 0 Report post Posted October 23, 2016 Moim zdaniem liczenie na państwowe pieniądze nie jest dobrym pomysłem. Lepiej jest po prostu odkładać w miarę możliwości pieniądze i wystąpić o WYPISANIE SIĘ Z ZUS! Nie jest to niemożliwe, warto spróbować i przestać być okradanym. Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted October 31, 2016 Gdyby oszczędzanie nie miało sensu, to nikt by nie oszczędzał... Share this post Link to post Share on other sites
farella 0 Report post Posted November 4, 2016 Oszczędzanie ma sens jeśli masz z czego oszczędzać. Skoro nie stać cię na codzienne wydatki to raczej sobie nie zaszalejesz w tym oszczędzaniu. Share this post Link to post Share on other sites
mroczkowa 1 Report post Posted December 6, 2016 Oczywisćie,ze ma to sens ! Zobaczcie sobie co dzieje się na swiecie oraz jak reaguje na to nasza złotówka. Złotówka praktycznie ciągle traci. Bez znaczenia co się stanie. Dlatego też skrajną głupotą i nieodpowiedzialnością jest utrzymywanie wszystkich pieniedzy w jednej walucie. Warto jest na pewno dywersyfikować nasze oszczędnosći. Czyli część odłożyć na lokacie,część na funduszach inwestycyjnych , a część w złocie. W tym przypadku zerknijcie sobie do mennicy ----> http://www.coinart.pl/ - oprócz sztabek jest tam mozliwosć zamówienia sobie również złotych monet, które mają sporą wartość kolekcjonerską. Share this post Link to post Share on other sites
Adams 0 Report post Posted December 6, 2016 Poco oszczedzać ! Trzeba korzystać ! Frajerzy tylko oszczędzją ! Share this post Link to post Share on other sites
Adams 0 Report post Posted December 6, 2016 Lepiej wziąć kredyt i zabawa trwa ! Share this post Link to post Share on other sites
Kamila 0 Report post Posted February 13, 2017 Według mnie oszczędzanie jak najbardziej ma sens. Najlepiej umieścić pieniądze na dobrej lokacie. Share this post Link to post Share on other sites
aszczerbik 0 Report post Posted February 13, 2017 Ja regularnie odkładam pieniądze i co roku wpłacam na lokatę. To chyba jedyny rozsądny sposób na oszczędzanie. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 8, 2017 Pewnie, że ma sens. Byle nie zwariować z tym oszczędzaniem Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted March 9, 2017 Ja od dłuższego czasu oszczędzam. I nawet udało mi się uzbierać całkiem niezłą sumkę. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 trochę dziwne pytanie, oczywiście że ma sens. Chyba to dobrze że pieniądze rosną na koncie a nie uciekają z niego. Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted March 9, 2017 Moim zdaniem warto. Niestety większość z nas nie będzie mogła liczyć na wysoką emeryturę i trzeba znależć sposób na to, aby ją jakoś powiększyć. Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted April 17, 2017 Pewnie ma ale ja nie potrafię Share this post Link to post Share on other sites
Kamila 0 Report post Posted April 26, 2017 (edited) Mało kto potrafi Edited April 26, 2017 by Kamila Share this post Link to post Share on other sites
dottkka 0 Report post Posted April 26, 2017 Wszystko zależy od podejścia do życia, ale też jestem zdania, że oszczędzać na własną rękę warto Share this post Link to post Share on other sites
aszczerbik 0 Report post Posted April 27, 2017 I co? Namówiliśmy Cię do oszczędzania? Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted May 30, 2017 Zawsze ma sens. W firmie oszczędza się przez wprowadzanie w nowoczesnych rozwiązań. Tak dla przykładu nowoczesny system sprzedaży biletów. Oczywiście zmniejsza to koszty utrzymania etatów pracowniczych i koszty firmy. Share this post Link to post Share on other sites
minionek 0 Report post Posted May 31, 2017 oszczędzanie to ciężka umiejętność zawsze znajdą się wydatki.. Share this post Link to post Share on other sites
uwertus 0 Report post Posted June 1, 2017 Oszczędzanie zawsze ma sens ale nie przesadne! Share this post Link to post Share on other sites
justa4 1 Report post Posted June 1, 2017 pewnie , że waro;) Ale z jednej strony jak ma się jedną wypłatę to bardzo cieżko coś odłożyć;( dlatego spróbujcie doorbić tutaj mylead. Ja tutaj dorabiam i jestem zadowolona;) Bo można faktycznie zarobić dużo jeśli się chce. Szczególnie , że można pracować w domu. Share this post Link to post Share on other sites
celeste 0 Report post Posted December 30, 2017 Oszczędzać można nawet na drobiazgach, według zasady, że ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka. Ja oszczędzam na codziennych zakupach. Na stronie https://www.gazetkonosz.pl/ mam wszystkie gazetki promocyjne z najbardziej popularnych marketów. Share this post Link to post Share on other sites
superBoguslawa 0 Report post Posted January 4, 2018 Jeśli oszczędza się systematycznie i z głową to na pewno ma sens. Najlepiej oszczędzać na jakiś cel, wtedy lepiej to działa. Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted March 12, 2018 Jeżeli chodzi o biznes to na pewno tak. Aktualnie warto zdecydować się na automatyzację procesów biznesowych. Konkurencyjne zarządzanie powinno być oparte na modelu procesowym, w którym wszystkie następujące po sobie czynności w firmie są zdefiniowane, zoptymalizowane i, przede wszystkim, znane pracownikom, kontrolowane i mierzone. Dzięki automatyzacji zwiększamy konkurencyjność oferty rynkowej, skracamy czas potrzebny do wprowadzenia na rynek nowych produktów oraz zwiększamy efektywność biznesową. Dodatkowe informacje znajdują się na stronie http://pirxon.com/pl/robotic-process-automation/ Share this post Link to post Share on other sites
rutyniarz 0 Report post Posted March 13, 2018 (edited) Wiesz, jasne że ma sens, ale niech to będzie chociaż oszczędzanie z głową. Nie musimy sobie wszystkiego odmawiać, bo od takich akcji człowiek świruje. Patrzmy, gdzie dotąd traciliśmy pieniądze i szukajmy zamienników. Jeżeli graliśmy online dużo i przegrywaliśmy, to może czas na darmowe gry maszyny ? Albo jeżeli np. mamy za duże rachunki za prąd, to może czas na innego rodzaju żarówki? Takie myślenie jest lepsze niż zabijanie się z powodu 2 zł wydanych na przysłowiową drożdżówkę. Edited March 13, 2018 by rutyniarz Share this post Link to post Share on other sites
kasiunia 0 Report post Posted March 15, 2018 uważam ,że nawet jak masz kredyt - to ma sens Share this post Link to post Share on other sites