Fioki41 0 Report post Posted February 24, 2014 Jakie są dobre firmy księgowe warszawa? Potrzebuje biuro rachunkowe, które prowadzi rachunki i prowadzi księgi i ewidencje podatkowe. Słyszałam o firmie E-pok. Dobra jest? Korzystał ktoś? Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 0 Report post Posted April 9, 2014 Na tym forum chyba nie znajdziesz takich firm, powinieneś skierować się na specjalistyczne portale Share this post Link to post Share on other sites
kreda 0 Report post Posted June 25, 2014 poszukaj w google! Share this post Link to post Share on other sites
Kimite 0 Report post Posted November 11, 2014 Na rynku Warszawskim działa tyle firm, że pewnie by osób na forum nie starczyło, zeby Ci wymienić wszystkie. Ewentualnie jak nie masz pewności napisz sobie do Tax credit (jak wpiszesz w google to Ci wyskoczy) oni zrzeszają najlepsze biura rachunkowe i księgowych w Polsce. Więc otrzymasz w ofercie kilka biur w Twoim rejonie i będziesz mógł sobie wybrać z pośród nich według jakiś swoich preferencji. O tyle bezpieczniejsza opcja, że nie otrzymasz przypadkowego biura do którego idąc indywidualnie możesz tracić, a księgowość to raczej dobrze by było, żeby była prowadzona w sposób właściwy. Share this post Link to post Share on other sites
Beren132 1 Report post Posted November 18, 2014 Firm jest całe mnóstwo i raczej ciężko coś dla siebie wybrać. Musisz działac na zasadzie polecenia. Share this post Link to post Share on other sites
Kimite 0 Report post Posted November 22, 2014 Firm jest całe mnóstwo i raczej ciężko coś dla siebie wybrać. Musisz działac na zasadzie polecenia. Tylko z poleceniem jest różnie, raz Ci ktoś poleci coś bo u niego działa, a u Ciebie nie musi. Share this post Link to post Share on other sites
intro 0 Report post Posted November 23, 2014 A ja zrezygnowałem z obsługi biura. Ponad rok temu wykupiłem zdalny program i sam bez żadnego problemu ogarniam pełna księgowość w moim sklepie. Mam dwuosobowy biznes, więc raczej nie jest to dla mnie wyznwanie, a poza tym program dużo ułatwia i naprawdę spokojnie można się tym zając samemu. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted December 2, 2014 ja sobie sama prowadzę księgowość, własnie jestem na techniku rachunkowości Share this post Link to post Share on other sites
Tedek 0 Report post Posted April 26, 2016 Nie uważam, aby było wyjątkowa, ale jestem zdania, że przy działalności gospodarczej, gdzie zatrudnianych jest powyżej 15 osób, warto mieć księgową i ogólnie prowadzić księgowość, za pośrednictwem profesjonalnego biura. Wydaje mi się, że gwarantuje to pewnego rodzaju porządek i równowagę, pomiędzy księgowością a np. osobą czy też kadrą zarządzającą. Share this post Link to post Share on other sites
Laki 0 Report post Posted April 28, 2016 Można też zlecić ogarnianie tych tematów bez konieczności utrzymywania etatu księgowej. Warto przekalkulować dokładnie i porównać np. z abonamentem w tax care, bo może okazać się, że to duża oszczędność w porównaniu do zatrudniania kogoś indywidualnie. Share this post Link to post Share on other sites
Nikoś 0 Report post Posted April 29, 2016 A dużo oszczędzasz na abonamencie? Jaki to koszt mniej więcej. U mnie sporo jednak idzie kasy na to, szukam oszczędności. Share this post Link to post Share on other sites
rebelsky 0 Report post Posted May 5, 2016 Można też zlecić ogarnianie tych tematów bez konieczności utrzymywania etatu księgowej. Warto przekalkulować dokładnie i porównać np. z abonamentem w tax care, bo może okazać się, że to duża oszczędność w porównaniu do zatrudniania kogoś indywidualnie. W pełni się z Tobą zgadzam. Siostra mam księgowość prowadzoną przez Tax Care. Ostatnio dopytałem ją o cenę i okazuje się że płaci miesięcznie 150zł. W cenie ma też np. optymalizację podatkową czy też dostęp do programu księgowego online. Share this post Link to post Share on other sites
Laki 0 Report post Posted May 10, 2016 A dużo oszczędzasz na abonamencie? Jaki to koszt mniej więcej. U mnie sporo jednak idzie kasy na to, szukam oszczędności. Na stronie u nich wszystko dokładnie opisane masz - co zyskujesz, jakie usługi masz z księgowością etc, a dodatkowo możesz sobie oszacować koszty. Łap,poczytaj sobie http://taxcare.pl/produkt/ksiegowosc Share this post Link to post Share on other sites
Tedek 0 Report post Posted May 20, 2016 Ja na poziomie księgowości korzystam z usług takiej firmy, która ma u siebie rozbudowane usługi doradcze. Share this post Link to post Share on other sites
Laki 0 Report post Posted May 22, 2016 Tax Care je ma. Pomijając takie oczywistości jak wsparcie na życzenie i analiza pod optymalizację podatkową, mam też dostęp do działu Księgowa Radzi, gdzie ukazują się ciekawe publikacje, z których można wynieść wiele przydatnej wiedzy na tematy okołobiznesowe i podatkowe. Share this post Link to post Share on other sites
alidiana 0 Report post Posted February 27, 2017 Z własnego doświadczenia wiem, że z własną firmą to na początku jest tyle pracy, że się nie ma siły samemu ogarnąć księgowości. Poza tym strasznie łatwo jest popełnić jakiś błąd, jeżeli nie mamy odpowiedniej wiedzy i pojęcia. Z biegiem czasu można próbować samemu zabrać się za księgowość aby liczyć na jakieś oszczędności ale z pewnością korzystniejszym rozwiązaniem będzie zlecenie księgowości biurze niż zatrudnianie księgowej. Ja sam korzystam z usług https://www.tmf-group.com/pl-pl/services/companies/corporate-secretarial/ Share this post Link to post Share on other sites
cezaryleszko 0 Report post Posted March 6, 2017 Ja polecam usługi firmy kancelari expert z Katowic. Duże doświadczenie, fachowe doradztwo, komunikacja w sposób otwarty i miły. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 8, 2017 Najlepiej zapytać znajomych czy nie mają kogoś z polecenia. Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted March 30, 2017 poszukaj w google! Tak jest, na tych portalach szukaj o których pisze autor tekstu http://frappe.pl/ogloszenia-internetowe-uslug-jakie-uslugi-znajdziesz-przez-internet/ i po problemie. Share this post Link to post Share on other sites
Kazik124 0 Report post Posted April 3, 2017 Mnóstwo w sieci jest. Share this post Link to post Share on other sites
eliasz 0 Report post Posted April 8, 2017 w bankach też są Share this post Link to post Share on other sites
sobek 0 Report post Posted April 8, 2017 wpisz księgowy warszawa i będziesz mial spis Share this post Link to post Share on other sites
celeste 0 Report post Posted June 12, 2017 Może warto też pomyśleć o takich rozwiązaniach jak samodzielna księgowość? No i dobre oprogramowanie, jeśli w firmie jest magazyn to niezbędny staje się program magazynowy Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted June 28, 2017 Jakie macie zdanie na temat księgowości online? Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted June 28, 2017 Długo się do niej przekonywałam. Kiedyś byłam na nie. Ogólnie wszystkie sprawy księgowe wydawały mi sie bardzo trudne. Potem rozmawiałam ze znajomymi, którzy prowadzą włąsne firmy, wielu z nich polecało takie rozwiązanie. Postanowiłam miesiąć spróbować bez rezygnacji z księgowej stacjonarnie. Po miesiącu przerzuciłam sie juz w całości na księgowość przez internet. Konkretnie w banku ING: https://www.ingksiegowosc.pl/regulaminy Jest to wygodniejsze, no i cenowo o wiele bardziej się opłaca. Ryzyko pomyłki w tym przypadku jest chyba najmniejsze ponieważ cały program jest skorelowany z kontem firmowym i przelewami jakie przychodzą na to konto. Share this post Link to post Share on other sites