markus 1 Report post Posted September 23, 2012 Mój kontakt z tym bankiem ograniczył się do kupna przed laty "papierów" Banku Śląskiego, gdy szedł na giełdę. Mam jednak znajomych - pracowników banku, więc i informacje z pierwszej ręki. Generalnie można zapomnieć o czymś takim jak doradztwo. Znajomi mówili mi, że mają cele kwartalne i cele miesięczne, czyli plany do wykonania. jak ich nie wykonają, dostają karniaki, po premii i wypłatach. Jak żle idzie dłuższy czas - są zwolnienia. To oznacza, że łowią leszczy na co się tylko da. Ubezpieczenia, dodatkowe usługi na koncie, karty kredytowe, pożyczki chwilówki na cele konsumpcyjne i tak dalej. Jak ktoś ich pyta co polecają, to aż nogami przebierają z radości. Ogólnie - market z pieniędzmi, które chcą ci dać, ale potem zabrać ze sporym zyskiem. Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_P 0 Report post Posted May 14, 2013 Ja nie byłem w ogóle zadowolony z funkcjonowania banku ING, miałem tam konto przez kilka ładnych lat i zero ofert kredytowych z ich strony, mimo stałych wpływów. Zmieniłem na inny bank i oferty pierwsze pojawiły się już po kilku miesiącach. Poza tym ciągłe zmiany dotyczące płatności za konto, niejasne informacje od pracowników, kolejki w bankach... Musiałem przenieść rachunek, bo męczyła mnie po prostu ta instytucja. Share this post Link to post Share on other sites
Malfoy 20 Report post Posted May 20, 2013 ING opłaca się tylko jednemu Polakowi M. Kondratowi. Już od kilkunastu lat jest na ich garnuszku. Spośród moich znajomych i rodziny nikt tam już nie ma konta. Share this post Link to post Share on other sites
Sokolik 0 Report post Posted July 22, 2013 Dlatego ludzie popełniają ogromny błąd idąc do jednego banku i słuchając ich pięknych śpiewek, albo trafią na pewną i bezpieczną ofertę dla nich albo stracą pieniądze. Dlatego zanim podejmiecie jakiekolwiek decyzje polecam zajrzeć na tę stronę gwarantowanefinanse.pl. Pytania nic nie kosztują a możecie dzięki temu tylko zyskać. Share this post Link to post Share on other sites
vvolny 0 Report post Posted July 15, 2014 Ja mam tam konto osobiste i ubezpieczenie na życie. Share this post Link to post Share on other sites
Wigggorek 0 Report post Posted November 19, 2014 Również jestem klientem Ing i posiadam tam rachunek ROR. Posiadałem również kiedyś konto oszczędnościowe, ale po przeanalizowaniu innych ofert, z łatwością znalazłem wiele innych kont z lepszymi warunkami. Obecnie konto oszczędnościowe mam w BGŻ Optima i wydaje mi się że jest to dobra opcja. Ale wiadomo w kwestiach bankowych najważniejsze jest przeanalizowanie ofert i wybranie tej najlepiej dopasowanej do potrzeb. Share this post Link to post Share on other sites
dariawalasek 0 Report post Posted July 23, 2015 A ja jestem zadowolona z ING. Ma tam konto osobiste, oszczędnościowe i walutowe. Jestem w tym banku od lat i nie mam się do czego przyczepić. Moim zdaniem nie ma ewidentnie 'dobrych' banków, każdy chce mieć zysk z klientów, ale ING wcale nie jest najgorszy. Share this post Link to post Share on other sites
Maklein 0 Report post Posted February 28, 2016 Teraz wprowadzili w ING jakieś nowe opłaty i wymogi, ale ogólnie nie jest tak żle. Nadal to czołówka. http://kredytkatowice.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
darcy 0 Report post Posted November 14, 2016 Rzeczywiście ING radzi sobie dosyć dobrze w obecnej sytuacji. Przed paroma dniami podał wyniki finansowe za 3 kwartały 2016. Gdy większość banków notuje spadki albo stagnację, ING chwali się wzrostami, przynajmniej jeśli chodzi o udzielanie kredytów (np. w porównaniu do 3 kwartałów 2015 roku - kredyty dla klientów detalicznych wzrosły o 20 proc. a dla klientów korporacyjnych o 7 proc.), Share this post Link to post Share on other sites
jacck49ddx 0 Report post Posted November 16, 2016 No tak, ING ma najlepsze opcje i możliwości. Share this post Link to post Share on other sites
xmarcino18 0 Report post Posted November 16, 2016 zgodze sie z przedmowca, chyba w zadnym innym banku nie znajdziemy takich mozliwosci jak w ING Share this post Link to post Share on other sites
Guest Dorota Report post Posted December 24, 2016 Ja osobiście mam konto firmowe i indywidualne w ING. To jest bank masowy - trudno o indywidualizm podejścia - ale ma znakomity system online, dobrą ofertę i jest tani w obsłudze. Share this post Link to post Share on other sites
propabilistyk 0 Report post Posted January 12, 2017 Opisana przez autora sytuacja najprawdopodobniej ma miejsce w każdej większej korporacji. Wyścig szczurów - wyniki - parcie na awans. Albo wylot i baj baj. W handlu i sprzedaży to standard. Bank to sprzedawca jak każdy inny. Chce zarobić jak najwięcej. W ING mam konto od 15 lat i jestem zadowolony. Sprawnie, bezpiecznie i bez problemów. Cenny mogłyby być niższe a ja mógłbym poszukać czegoś tańszego ale do tej pory nie miałem z nimi wpadki więc nie szukam alternatywy. Share this post Link to post Share on other sites
diego66 0 Report post Posted January 23, 2017 ING ma całkiem sensowną ofertę. Ostatnio nawet rozważałem możliwość przeniesienia do nich konta firmowego. Ostatecznie jednak na kolejny rok pozostałem na starych śmieciach ale nie wykluczam za rok powrócenia to tematu Share this post Link to post Share on other sites
kuba22 0 Report post Posted January 30, 2017 to jest bank jeden z najlepszych Share this post Link to post Share on other sites
Kassia 0 Report post Posted January 30, 2017 Mam konto w ING i jestem zadowolona, ponad 5 lat temu uzyskałam kredyt hipoteczny przy korzystnym oprocentowaniu. Oczywiście zawsze można się przyczepić do różnych haczyków, które bank stosuje, ale myślę, że nie da się tego uniknąć w żadnej podobnej instytucji. Jedynym minusem jest mała liczba bankomatów. Share this post Link to post Share on other sites
Byun 0 Report post Posted February 9, 2017 Miałem u nich konto ale nie wiem czemu je zlikwidowałem i korzystam z mBanku. Może dlatego że wydało mi się bardziej atrakcyjne cenowo. Teraz już mBank się wycwanił i nie jest tak fajnie jak było. Zastanawiam się nad kolejną migracją. nie jestem lojalny przyciąga mnie zysk! Share this post Link to post Share on other sites
romann 0 Report post Posted December 15, 2017 szukam banku właśnie i mam ten na uwadze Share this post Link to post Share on other sites
Mojekonto 0 Report post Posted December 17, 2017 Teraz mają tu fajną promocję na konto osobiste. Share this post Link to post Share on other sites
Beti 0 Report post Posted January 31, 2018 Właśnie skorzystałam Share this post Link to post Share on other sites
Magdallena 0 Report post Posted February 4, 2018 Mam konto w tym banku moim zdaniem jeden z lepszych Napewno polecam jedynym minusem jest to ze placówki są '' bezgotówkowe'' i wpłaty mozna robic tylko przez wpłatomat Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted June 4, 2018 Mój narzeczony ma tam rachunek i jedyne z czego jest niezadowolony, to wprowadzenie opłaty za korzystanie z innych bankomatów. Ale za to konto walutowe w ING jest na korzystnych warunkach, dlatego nie zmienia banku. Ze względu na to, że często wykonuje przelewy w innej walucie, jest to dla niego najważniejszym kryterium wyboru konta. Share this post Link to post Share on other sites
propabilistyk 0 Report post Posted June 6, 2018 Kolejny rok z kontem w ING i kolejny rok bez problemów = nadal jestem zadowolony! Share this post Link to post Share on other sites
praga 0 Report post Posted May 23, 2019 Ja jestem zadowolony z funkcjonowania banku, aplikację mają dobrą, obsługę w banku tez. Chociaż nie mam porównania do innych banków. Share this post Link to post Share on other sites
Witek 27 Report post Posted May 30, 2019 300 zł kartą do wydania miesiąc w miesiąc bo inaczej biorą 7 zł to trochę przesada. Share this post Link to post Share on other sites