Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Dockson

Jakie znacie zdrowe zamienniki cukru

Recommended Posts

Sam nie gotuję ale gotuje moja narzeczona i stara się zwracać uwagę na to aby nie dodawać do potraw wiele cukru -  często zamiast  cukru używa miodu, syropu klonowego, daktylowego albo syropu z agawy. Ostatnio również dorwała ksylitol, poczatkowo był polecany do dosładzania cukrzykom, ale obecnie wiele osób nie mających cukrzycy również z niego korzysta;

https://diabetyk24.pl/blog-section/ksylitol-cukier-z-brzozy-nie-tylko-dla-diabetykow

 Poza tym suszone albo świeże owoce są też dobrym sposobem na dosładzanie potraw, ale wiadomo, ze nie będą pasowały do wszystkich potraw. Podczas gdy ksylitol mozna dodać do wiekszości.

Jest jeszcze stewia, raz próbowałem i trudno mi sie jednak przekonać do jej smaku. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×