art 16 Report post Posted October 10, 2014 No i jednak klamka zapadła Chuck Noriss nawet nie pomoże i za dwa lata bedzie już tylko czerwone logo hiszpańskiego banku Santander zamiast starego dobrego, zielonego Banku Zachodniego. Wiecej tutaj: http://pozyczonlineprzezinternet.pl/marka-bz-wbk-jednak-ma-zniknac-z-rynku-w-dwa-lata Pytanie jeszcze brzmi czy bedzie taniej? pewnie nie bo już od jakiegoś czasu rządzą tam Hiszpanie i poprawy nie było widać a ich kredytówki podrożały. Share this post Link to post Share on other sites
Guest martyna Report post Posted October 10, 2014 to bez sensu najpierw bz wbk przejeli kredytbank a niby za dwa lata znów zmiana bedzie ... i problemy to juz lepiej do innego banku przejsc Share this post Link to post Share on other sites
dorcia 0 Report post Posted October 15, 2014 No ale już teraz podpisują się BZ WBk Grupa santander, a oni przypadkiem za to jakiejś kary nie dostali, że się połączyli, że niby za duże udziały w rynku mieli? Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted October 19, 2014 Ciekaw jestem, czy patrząc na zmiany zachodzące na rynku bankowym nie będziemy mieli za jakiś czas oligopolu - wówczas ceny wwindują - ciekawe co na ta KNF? Share this post Link to post Share on other sites
darcy 0 Report post Posted November 11, 2014 Ciekaw jestem, czy patrząc na zmiany zachodzące na rynku bankowym nie będziemy mieli za jakiś czas oligopolu - wówczas ceny wwindują - ciekawe co na ta KNF? Myślę, ze dalsza konsolidacja rynku bankowego jest nie do uniknięcia. Mali nie mają szans konkurować z takimi bankami jak PKO BP czy Pekao SA. Stąd co parę miesięcy mamy do czynienia z konsolidowaniem się mniejszych banków (vide" fuzja BZ WBO i Kredyt Banku). Faktem jest jednak, że i duże banki stają się większe, czego przykładam jest łączenie się PKO BP i Nordea Banku. Ta konsolidacja już trwa z parę lat - wystarczy sobie przypomnieć ile banków oferowało kiedyś kredyty hipoteczne. Czy ktoś pamięta chociażby Allianz Bank czy HSBC? Share this post Link to post Share on other sites