Wiktor 0 Report post Posted May 16, 2014 Czy według Was bezpieczne sposoby inwestowania pieniędzy mogą dać wysoki zysk? Share this post Link to post Share on other sites
Dawid31 0 Report post Posted May 16, 2014 Czy według Was bezpieczne sposoby inwestowania pieniędzy mogą dać wysoki zysk? Według mnie jak najbardziej, czego przykładem jest chociażby fundusz inwestycyjny BPH - Subfundusz Obligacji 2. Charakteryzuje się on relatywnie niskim poziomem ryzyka inwestycyjnego, a swoje działania opiera na inwestowaniu w instrumentu dłużne. Przynosi to zamierzony efekt, ponieważ po upływie dwóch lat możemy liczyć na +8,66%, a po pięciu latach nawet na +30,1% (stopy zwrotu z dnia 14.05.14r. ze strony internetowej http://www.bphtfi.pl/klienci-indywidualni/fundusze-inwestycyjne/fio/bph-obligacji-2/ ) Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted May 16, 2014 Jest to bardzo subiektywne, gdyż dla każdego sformułowanie "wysoki zysk" będzie oznaczało coś innego. Generalnie te dwie rzeczy się wykluczają. Podstawową zasadą w inwestowaniu jest to że większy zysk wiąże się również z wzrostem ryzyka. Teoretycznie albo staramy się zmaksylizować zysk przy danym poziomie ryzyka, lub zminimalizować ryzyko przy określonym poziomie zysku. Ciężko więc mówić o wysokim zysku i niskim ryzyku. Rozumiem jednak, że nie chodziło aż o tak szczegółowe rozumienie tematu Ja zawsze staram się wszystkich uczulać, że tam gdzie obiecują złote góry trzeba mieć się na baczności. Więc wszelkie formy inwestowania mówiące o świetnym zysku i minimalnym ryzyku trzeba raczej omijać szerokim łukiem. Pamiętajmy o Amber Gold gdzie ryzyko miało być porównywalne z lokatami bankowymi, a zyski znacznie wyższe. Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted May 16, 2014 Jeżeli 8,66 % podajesz jako wzrost dwuletni â dwuletnia stopa zwrotu z inwestycji to nie jest to oszołamiający zysk â podobny dostaniesz nalokacie bankowej a dużo bezpieczniej. W praktyce spotykam się z pewnym sposobem ludzie ,,przesuwająâ jakoby oszczędności z lokat krótkoterminowych 2-3 miesiące, które są aktualnie wysokoprocentowane z banku do banku i całkiem dobrze na tym wychodzą (nie porównuje tu do wyników wytrawnych inwestorów). Share this post Link to post Share on other sites
Mikolin 1 Report post Posted May 19, 2014 Na pewno na bezpiecznych instrumentach związanych z oszczędzaniem, dużych pieniędzy się nie zarobi, co najwyżej nie stracą one na wartości. Bo przecież musimy jeszcze wziąć pod uwagę inflację, więc nie oczekujmy kokosów. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek82 0 Report post Posted May 21, 2014 Moim zdaniem tak, im bezpieczniej tym lepiej. Share this post Link to post Share on other sites
kreda 0 Report post Posted June 25, 2014 ja kupuję tanio walutę i sprzedaję jak stoi wysoko ale to tzreba się znac:P Share this post Link to post Share on other sites
vvolny 0 Report post Posted July 15, 2014 oczywiście że mogą, w dłuższej perspektywie czasu Share this post Link to post Share on other sites
Mariola 0 Report post Posted July 17, 2014 Kup i sprzedaj Nap kupujesz 3 palety pieluch huges za 6z l paczka w sklepie po 23zł Wał polega ze musisz kupic minimum 3 palety po 120 paczek na palecie Sprzedajesz po 12 na ogłoszeniach wyciągniesz ze spokojem 100% minus 18% podadku na czysto 82% zysku w okolo miesiąc Share this post Link to post Share on other sites
alicjam 0 Report post Posted September 11, 2014 Jak dla mnie niezmiennie dobrym kierunkiem jest inwestowanie w apartamenty Łódż to miasto, gdzie wielu studentów wynajmuje mieszkania i wiem, ile można zarobić na wynajmowaniu chociażby najmniejszego i skromnie urządzonego pokoju, a co dopiero na takim nowym, wielkometrażowym apartamencie. Póżniej można sprzedać takie mieszkanie, albo samemu w nim zamieszkać. Według mnie nieruchomości to dobry pomysł na inwetsycję i jeszcze dlugo się to nie zmieni. Share this post Link to post Share on other sites
Kimite 0 Report post Posted September 16, 2014 Obligacje troche mało płatne. Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted September 17, 2014 Obligacje są podobnie oprocentowywane co lokaty bankowe - za wyższy zysk zawsze należy zmierzyć się z większym ryzykiem - może jakiś produkt strukturyzowany np. z 90 % lokacją w obligacje, czy lokat - a reszta na ryzykownych instrumentach np. instrumenty forex. Share this post Link to post Share on other sites
paWel 0 Report post Posted October 7, 2014 wejdż na pożyczkolandia i sam sprawdż, mają b.bogatą ofertę na inwestycje, gwarancja ochrony kapitału, więc oszczędnosci nasze są dobrze i bezpiecznie ulokowane. Share this post Link to post Share on other sites
Julka Krzeptoń 0 Report post Posted October 9, 2014 ja kupuję tanio walutę i sprzedaję jak stoi wysoko ale to tzreba się znac:P dobra rada Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted October 13, 2014 Kup i sprzedaj Nap kupujesz 3 palety pieluch huges za 6z l paczka w sklepie po 23zł Wał polega ze musisz kupic minimum 3 palety po 120 paczek na palecie Sprzedajesz po 12 na ogłoszeniach wyciągniesz ze spokojem 100% minus 18% podadku na czysto 82% zysku w okolo miesiąc To dobry pomysł! Share this post Link to post Share on other sites
thunder 0 Report post Posted October 15, 2014 wejdż na pożyczkolandia i sam sprawdż, mają b.bogatą ofertę na inwestycje, gwarancja ochrony kapitału, więc oszczędnosci nasze są dobrze i bezpiecznie ulokowane. również korzystam ale jako pożyczkobiorca, jestem zadowolony bo korzyści są obupulne, ja mam gotówkę, inwestor ma bonus ode mnie. Share this post Link to post Share on other sites
marecki75 0 Report post Posted October 18, 2014 Ja osobiście uważam, że najbezpieczniejsze i najpewniejsze zyski daje inwestycja w ziemię. Sam zainwestowałem w grunty rolne na Mazurach i póki co jestem zadowolony. Przez okres 2 lat jestem lepiej zarobiony niż jakakolwiek lokata by mi to dała. Spię spokojnie i nie muszę martwić się, że czeka mnie jakieś ryzyko inwestycyjne. Mazury to perełka na skalę światową i jak wskazują trendy, popyt na grunty w pobliżu jezior będzie nieustannie rósł, co w konsekwencji będzie powodował ciągły wzrost ich wartości. Osobom zainteresowanym taką inwestycją polecam formularz kontaktowy na stronie: rodzinneinwestycje.eu dzięki, któremu skontaktuje się z wami doradca i przybliży szczegóły oferty. Share this post Link to post Share on other sites
maras 0 Report post Posted November 23, 2014 Bezpieczne są tylko lokaty i złoto. W pozostałe spososoby oszczędzania nie wierze. Share this post Link to post Share on other sites
NeoHos 0 Report post Posted December 4, 2014 Bezpieczne są i konta oszczędnościowe. Bo rozumiem, że mówimy tu o bezpieczeństwie jako 100% ochronie kapitału tak? Bezpieczeństwo ma również inne formy: - stabilne wyniki finansowe - zaufana marka - wieloletnie doświadczenie Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted February 13, 2015 Nie zarobisz bez ryzyka. Lokata i w miarę spokój. Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted February 16, 2015 jedynie lokata Share this post Link to post Share on other sites
Julka Krzeptoń 0 Report post Posted February 17, 2015 Obecnie ciekawą alternatywą dla lokaty jest IKE, szczególnie dla osób, które planują oszczedzać już na swoją emeryturę. Jedną z takich zalet októrych można poczytać na https://www.prywatnaemerytura.pl/wszystko-o-ike/aktualnosci/art,26,czy-przeniesienie-ike-jest-mozliwe.html jest możliwość łatwego przenoszenia, jeżeli pojawi się nowy lepszy fundusz na rynku. Share this post Link to post Share on other sites
Majtur 0 Report post Posted March 2, 2015 Czym dla ciebie jest wysoki zysk? Dla mnie osobiście nie jest to możliwe, bo jako ten wysoki zysk biorę co najmniej 50% Share this post Link to post Share on other sites
floria23 0 Report post Posted March 11, 2015 Jak już ktoś zauważył - bezpieczne i czasami dochodowe są lokaty, złoto, ewentualnie obligacje skarbowe. Share this post Link to post Share on other sites
skpimp 0 Report post Posted March 12, 2015 W złoto lub srebro warto zainwestować Share this post Link to post Share on other sites