Guest konrad Report post Posted June 22, 2016 W większości tak, ale Amronet.pl oferuje fajną usługę : przelewy ekspress target. Te są błyskawiczne. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Pavlo Report post Posted June 29, 2016 E-kantory, takie neutralne, niezależne od banków mają też lepsze kursy. Przekonałem się i zmieniłem bankową platformę na Amronet. Ps. z szybkimi przelewami to prawda. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Jaskotom Report post Posted July 7, 2016 Stale obserwuję sobie na Amronet kurs franka i dla pewności sprawdzam opłacalność kalkulatorem walut. To ułatwia sprawę. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek78 0 Report post Posted July 9, 2016 To logiczne, że mali "detaliści" będą bardziej atrakcyjni, niż molochy bankowe. Kursy znacznie lepsze, ale i przy większych kwotach nalezy dokładnie zbadać grunt w którym się wymienia walutę. Różnie to bywa. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kaen Report post Posted July 24, 2016 Parę razy wymieniałem w Amronet większe kwoty, rzędu około 40 tys na EUR. Wszystko w porządku, bezpiecznie i szybko. Share this post Link to post Share on other sites
Magda86 0 Report post Posted July 26, 2016 zdarza mi się korzystać Share this post Link to post Share on other sites
nowakowski30 0 Report post Posted October 13, 2016 ja również wymieniam walutę przez internet, pracuję w UK i regularnie robię przelewy do Polski osobiście korzystam z KantorEkspert.pl obecnie mają najkorzystniejsze kursy walut w sieci. polecam sprawdzić a przy stałej współpracy można liczyć na ciekawe promocje oraz rabaty Share this post Link to post Share on other sites
Bożena 0 Report post Posted October 26, 2016 Od pewnego czasu wymieniam walutę na KantorEkspert.pl zawsze super ceny i szybka realizacja zlecenia. Kiedy mam problem lub chcę ponegocjować kurs dzwonię. Biuro obsługi na 5. Polecam Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted October 31, 2016 Ja już od dłuższego czasu wymieniam pieniądze w Rkantor, bo tam najbardziej mi się to opłaca, bo mają najwyższe kursy. Niektórzy korzystają z porównywarek i w nich sprawdzają kursy w poszczególnych kantorach, ale ja nie do końca im ufam i szczerze mówiąc wolę sam sprawdzić kursy w każdym kantorze. Polecam przeczytać ten artykuł https://www.rkantor.com/newsy/2016/08/29/portal-wymiany-walut-jak-wybrac-najlepszy/ , znajdziecie w nim porady dotyczce tego jak wybrać najlepszy kantor online. Mnie bardzo się przydał i myślę, że Wam również się przyda. Share this post Link to post Share on other sites
Guest a.firek Report post Posted December 26, 2016 Porównywarki wprowadzają chaos- jeśli ktoś nie wie jaki kantor wybrać, tym bardziej nie będzie wiedział, bo tam znajdują się dziesiątki ofert. Ja stale przez Amronet kupuję franka i mam już do nich zaufanie, zawsze szybki przelew, żadnych problemów, dobra obsługa. O stacjonarnych już nawet nie myślę, a bankowo niestety drożej. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 ja korzystam tylko ze stacjonarnych kantorów bo nie mam zaufania do tych internetowych. Jakoś mnie nie przekonują. Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted March 9, 2017 Ja nie jestem przekonana do tego typu rozwiązań, nie mam do nich zaufania. Wolę korzystać ze stacjonarnych. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 9, 2017 Do tego trzeba mieć założone specjalne konto walutowe. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 10, 2017 pewnie tak, zatem nie jest to takie proste. A pójście do stacjonarnego kantoru jest za to bardzo łatwe i sprawdzone. Share this post Link to post Share on other sites
credicapl 0 Report post Posted May 19, 2017 Zależy jaką kwotę wymieniasz.Chyba w aliorze mają dość tani kantor internetowy. Opcją jest też paypal, ale powyzej 2,5 tys euro potrzebujesz weryfikacji tożsamości. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kamelion Report post Posted May 21, 2017 Weryfikacja tożsamości moim zdaniem jest niezbędna i zapewnia bezpieczne transakcje. W Amronet gdzie ja wymieniam różne kwoty zawsze użytkownik jest weryfikowany przez indywidualny tytuł przelewu a transakcja przez kod sms. Dlatego chętnie korzystam z amronetu. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kalavel Report post Posted May 31, 2017 Tak jak mówisz. Kantory dbające o bezpieczeństwo naszych pieniędzy i danych wymagają też rejestracji- słusznie. To nic skomplikowanego, a Amronet cały ten proces trwał z 5 minut. Share this post Link to post Share on other sites
kingali 0 Report post Posted June 2, 2017 Dla regularnie wymieniających walutę to na pewno takie kantory internetowe są super rozwiązaniem. Można oszczędzić przede wszystkim czas ale także pieniądze, bo kursy są korzystniejsze. Jeśli chodzi o sprawdzone miejsce to polecam https://kantoronline.pl/. Działa 24/7, można wygodnie z domu wymienić walutę w zasadzie o dowolnej porze. Share this post Link to post Share on other sites
Bizon 0 Report post Posted June 19, 2017 Jak mają sie kursy w stacjonarnych do internetowych? Share this post Link to post Share on other sites
Guest mikołaj Report post Posted June 27, 2017 E-kantory oferują korzystniejsze kursy i sądzę też że bezgotówkowa transakcja jest bezpieczniejsza. W pobliskim kantorze na mieście mogę kupić EUR z 4,2500, a na Amronet.pl kupiłem dziś z 4.225 i już wieczorem kasa zaksięgowała się na moim rachunku. Share this post Link to post Share on other sites
Guest royal Report post Posted August 10, 2017 Na EUR prawie 30 gr. różnicy między Gieldawalut.com a stacjonarem. A można jeszcze taniej kupić przez platformę proponując własny kurs. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted August 11, 2017 kantory internetowe nie są dla mnie, jestem tradycjonalistką i wolę stare ale sprawdzone sposoby. Share this post Link to post Share on other sites
Guest przemek47 Report post Posted August 13, 2017 Rok temu jeszcze podobnie mówiłem, dopóki tak na próbę w sumie pod namową siostrzenicy nie wymieniłem przez platformę Amronet. Zobaczyłem, że to nie jest trudne ani ryzykowne no skoro mam konto to czemu nie kontynuować... Share this post Link to post Share on other sites
Guest escapade Report post Posted August 25, 2017 Ja muszę wymienić walutę- a w firmie czasem trzeba, to teraz przez Pluskantor.pl realizuję wymianę i wypłatę na konto.Tak est szybciej i również taniej. Share this post Link to post Share on other sites
ZbyszekM 0 Report post Posted September 2, 2017 Walutomat najlepszy i najtańszy. Share this post Link to post Share on other sites