Waldi 1 Report post Posted October 7, 2013 Jesli ktos potrzebuje gotowki, a ma w domu sporo zbednej bizuterii, ktora i tak tylko mu zalega w szufladach i nie jest uzywana - to moze warto odwiedzic lombardnazlotej.pl?? Po co mamy brac pozyczki czy kredyty, jak mozna sprzedac niepotrzebna bizuterie i w ten sposob otrzymac gotowke? Co o tym sadzicie? Korzystaliscie juz z takiej formy otrzymania gotowki? Share this post Link to post Share on other sites
bubulek24 0 Report post Posted October 8, 2013 Albo nie tylko biżuterię, ja sprzedałam ostanio zestaw starych śląskich mebli kuchennych za 800zł Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted October 16, 2013 Moim zdaniem jeśli chodzi o złoto czy inną ceną biżuterię warto udać się do kilku miejsc zanim postanowimy ją sprzedać. PRzeciętny człowiek nie jest dobrze zorientowany w cenach takich rzeczy, inni są w stanie wykorzystać to że potrzebujemy szybko gotówki i będą chcieli kupić nasze kosztowności za bezcen. Kiedyś w TV była też reklama, żeby przysyłać im złotą biżuterie, a oni odeślą pieniądze, trzeba zawsze pomyśleć ile taka rzecz może być warta.W domu ma się wiele cennych rzeczy. Ja kupując samochód w bagażniku znalazłem jakiś porysowany wzmacniacz i sporo grubych, miedzianych kabli. Przeleżało to u mnie chyba z pół roku, w końcu jakiś z moich znajomych to zauważył i okazało się że pomimo że wzmacniacz audio jest dość zniszczony to jakieś bardzo dobrej firmy, podobnei z kablami podobno byly dość dobrej jakości. Wszystko poszło na allegro za 350 zł Share this post Link to post Share on other sites
marek20 0 Report post Posted December 29, 2013 Ja średnio ufam pożyczkom. Wolę już wziąć kredyt w porządnym banku. Zrobiłem tak kiedy rozbudowywałem firmę i nie miałem konkretnych rezerw finansowych. Dziś bez kredytów ciężko. Share this post Link to post Share on other sites
kosmolog 0 Report post Posted January 7, 2014 Jak komuś biżuteria zalega to można zastawić w lombardzie, albo sprzedać. Oprócz tego można sprzedać inne rzeczy, z których nie korzystamy, bo to świetny sposób na poprawę budzetu domowego. Share this post Link to post Share on other sites
mikra30 0 Report post Posted February 26, 2014 Hej. Polecam gdy już weżmiecie pożyczki kupić dobry tv w media markt na przykład:) http://media-markt.okazjum.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
Gary 0 Report post Posted March 6, 2014 Ja tam mam sentyment do starej biżuterii moich przodków, musiałaby się wydarzyć katastrofa, żebym to sprzedał. Share this post Link to post Share on other sites
Medi 0 Report post Posted March 7, 2014 ale jeśli nikt nie potrzebuje, nie nosi biżuterii, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zamienić, to na gotówkę Share this post Link to post Share on other sites
EwelinaW 0 Report post Posted March 14, 2014 Nigdy nie zdecydowałabym się sprzedaż biżuterii, ponieważ większość z nich to pamiątki rodzinne, dlatego wolę pożyczki. Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 0 Report post Posted April 9, 2014 Moim zdaniem to całkiem dobry pomysł, ale zawsze można rownież te przedmioty sprzedać. Share this post Link to post Share on other sites
Dawid31 0 Report post Posted May 16, 2014 Moim zdaniem to całkiem dobry pomysł, ale zawsze można rownież te przedmioty sprzedać. dokładnie, dużo chętniej zdecydowalbym się na sprzedaż. Share this post Link to post Share on other sites
kreda 0 Report post Posted June 25, 2014 pożyczam od babci i dziadka! Share this post Link to post Share on other sites
Mariola 0 Report post Posted July 17, 2014 za gram złota dostniesz zaleznie od pruby 60 - 100zl pierscionek ma naprzykład 2 gramy gorszej pruby dostaniesz powiedzmy 160zl sprzedajac go jako zlom A jako wyrób jubilerski mozna dostac na aukcji lub tak sprzedając nap 280zł Jak jest cos uszkodzone ma to sens ale jako wyrób to nie Share this post Link to post Share on other sites
almeli 0 Report post Posted August 16, 2014 Według mnie nie ma sensownych alternatyw. Share this post Link to post Share on other sites
alicjam 0 Report post Posted September 11, 2014 Jeśli tej biżuterii nie potrzebujesz albo kompletnie niegdy nie uzywasz to pewnie -sprzedaj Share this post Link to post Share on other sites
Kimite 0 Report post Posted November 22, 2014 Rodzina? Share this post Link to post Share on other sites
intro 0 Report post Posted November 23, 2014 DOsyć dziwne ogłoszenie Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted March 20, 2017 Ja średnio ufam wszelkim lombardom, pożyczkom chwilówkom i tego typu rozwiązaniom. Wolę zaciągnąć normalny kredyt w banku Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 21, 2017 Ja tylko kredyt biorę pod uwagę. Share this post Link to post Share on other sites
Mendoza 0 Report post Posted March 22, 2017 Ogólnie usługi lombardów to świetna sprawa, ale pod warunkiem że mamy jakiś zaufany, który nie będzie próbował oszukiwać. No i musi też dawać dobrą stawkę, bo płacenie 30% wartości przedmiotu to raczej niezbyt opłacalna sprawa. Polecam się zastanowić zanim tak naprawdę zdecydujemy się na jakieś rozwiązanie. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 23, 2017 ja jedyną pożyczkę, mogę wziąć tylko w banku bo to zawsze bezpieczniejsze żródło. Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted April 6, 2017 Nie tak dawno brat przesłał mi http://www.bloinfo.pl/szybki-kredyt-gotowkowy-na-wszystko/ artykuł ten mówi jakie są możliwości kredytów. Niby jest ich dużo, ale tak naprawdę jest ich nie wiele. Od rodziny bym raczej nie pożyczał. Nasze dobra takie jak biżuteria czy jakiś mebel może nie być tyle wart ile myślimy i w rzeczywistości nie będziemy mieli wystarczającej ilości gotówki. Wtedy widzę tylko jedno wyjście, którym jest kredyt lub odpuszczenie na tą chwilę. Co wiąże się z tym, że będzie się oszczędzało na daną rzecz czy usługę. Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted April 17, 2017 Ja w ogóle mam fobię i nie biorę pożyczek, boję się że coś się stanie i ie będę mogła spłacać Share this post Link to post Share on other sites
kingali 0 Report post Posted May 18, 2017 To fakt branie jakichkolwiek pożyczek to pewne ryzyko ale od czego są ubezpieczenia Na rynku jest teraz sporo ciekawych ofert. Mi wpadła w oko ostatnio oferta ze strony https://kokos.pl. Nie pożyczamy z banku ale od prywatnych inwestorów, warunki są naprawdę korzystne. Znacie ten serwis ? Mam zamiar niebawem spróbować ale chętnie poznam też Wasze opinie Share this post Link to post Share on other sites