zatorski 2 Report post Posted July 19, 2023 Szukam odpowiedzi i znaleźć nie mogę. Mam zajęcie komornicze na pensji i koncie. Pracodawca wysyła do komornika część a reszta pobierana jest z konta do kwoty wolnej od zajęć. Czy pracując w sektorze publicznym jeśli zmienię konto bankowe pracodawca powiadomi o tym komornika, czy on sam jak zmniejszy mi się kwotą wpływów to poszuka takiego konta? Z pracy powinnam dostać spory dodatek i chciałabym go bezpośrednio wpłacić do pożyczkodawcy bo wtedy spłacę coś z kapitału a tak to pójdzie na koszty komornicze i dalej nic nie będzie spłacone. Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted July 19, 2023 Zajęcie jest na poziomie pracodawcy, zmiana konta nic nie da. Co więcej, jak komornik dowie się o tym numerze, to może podjąć bardziej intensywne działania egzekucyjne. Trudna sytuacja, może warto byłoby skontaktować się z kancelarią, która zajmuje się pomocą w wyjściu z zadłuzenia? https://kancelariagrp.pl/ Od siebie polecam kontakt z tą kancelarią, mają dużę doświadczenie w takich sprawach. I powinni Ci pomóc. Share this post Link to post Share on other sites
Aligru 0 Report post Posted July 24, 2023 W kontekście zajęcia komorniczego dobrze jest też wiedzieć, jak ma się sytuacja przy posiadanym kredycie: https://biznes.wprost.pl/poradnik/podatki-i-prawo/10800523/zajecie-komornicze-a-kredyt-czy-osoba-z-zajeciem-komorniczym-moze-uzyskac-pozyczke.html Share this post Link to post Share on other sites
Daviduss 0 Report post Posted August 24, 2023 Pójdź do fachowca, który oceni twoją sytuacje Share this post Link to post Share on other sites
AlojzBrzoza 0 Report post Posted February 6 No ja też się ostatnio nad ty zastanawiałem. Znalazłem niedawno ciekawy artykuł pod tym adresem URL, w którym dokładnie opisano ile komornik sądowy może zająć pensji dłużnika, a także to, czy komornik może zająć wynagrodzenie z umów cywilnoprawnych. Bardzo pomocny materiał. Pozdrawiam i życzę szczęścia! Share this post Link to post Share on other sites
Konrad93 0 Report post Posted April 28 Skorzystaj z pomocy specjalistów. Share this post Link to post Share on other sites