Sebek 0 Report post Posted February 16, 2015 Lokata w Idea Banku może być nawet 4 miesięczna, co jeszcze poprawia jej atrakcyjność. Share this post Link to post Share on other sites
NeoHos 0 Report post Posted February 16, 2015 Top 3 Lokat bez żadnych haczyków typu: nowe środki, nowi klienci, konto, aplikacja mobilna, jedna lokata itp. Idea Bank - ,,Lokata nr 1'', na 3 miesiące ze stałym oprocentowaniem 3,50% w skali roku, od 1000zł do 1mln zł, Getin Online - ,,Lokata Zimowa'', na 6 miesięcy ze stałym oprocentowaniem 3,40% w skali roku, od 1000zł do 100000zł, Getin Online - ,,Lokata Wznoszcząca'', na 12 miesięcy ze stałym oprocentowaniem o stopie efektywnej 3,30% (lokata progresywna - zerwanie bez utraty odsetek), od 1000zł do 1mln zł. Share this post Link to post Share on other sites
Monika Wrotka 0 Report post Posted February 27, 2015 Aktualnie jedna z najlepszych opcji to lokata meritum "lokata na start" 5% na 3 miesiące. Share this post Link to post Share on other sites
kontafirmowe.biz 0 Report post Posted February 28, 2015 a jakie warunki trzeba spełnić dodatkowo czy po prostu zakładasz bez dodatkowych produktów Share this post Link to post Share on other sites
igawos14 0 Report post Posted April 8, 2015 Mocno pospadało te oprocentowanie na lokatach. Teraz Idea Bank i BGŻ oferują 4% na 3 miesiące i to są najlepsze oferty. Polecam sprawdzić Serwis finansowy - polskabankowosc.com.pl i zajrzeć do rankingu lokat. Share this post Link to post Share on other sites
annazak 0 Report post Posted April 15, 2015 Oczywiście oprocentowanie spada, natomiast niektóre banki wprowadzają jeszcze ciekawe oferty promocyjne, warto tylko dokłądnie przeanalizować warunki. Ja ostatnio zakładałam lokatę w Noble Banku, proponują satysfakcjonujące oprocentowanie lokaty. Share this post Link to post Share on other sites
iwaniuk82 0 Report post Posted April 16, 2015 Ja ostatnio korzystałem z lokaty w Meritum. Oprocentowanie niczego sobie, właśnie skończyłem okres 2-miesięcznego oczekiwania. Coś wzrosło, więc działa Share this post Link to post Share on other sites
Guest Katarzyna Report post Posted November 2, 2015 Banki zabiegają o klienta i jego pieniądze, więc promocji jest nawet kilka. Ja osobiście zachęcam do większego wysiłku, bo dość często można negocjować te oprocentowanie, ale trzeba chwycić za telefon i zadzwonić na infolinię. Ja skorzystałam właśnie na takiej negocjacji w mBanku. Na stronie nie znalazłam informacji o możliwości negocjowania, ale wystarczy zadzwonić i jest ot możliwe :-) Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted October 25, 2016 Niby tak ale jakie mamy wyjście jeśli chcemy oszczędzać na przyszłośc? Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted October 25, 2016 No cóż. Lokaty jakie sa takie są, ale pamiętajcie,ze w innych krajach mają o wiele gorzej. W UK czy w Niemczech oprocentowanie lokat jest o wiele niższe. W Niemczech jakiś czas temu pewien bank wprowadził ujemne oprocentowanie lokat. Czyli łudzie płacili za przechowywanie tam pieniędzy. Może się to wydawać niebywałe, ale tak właśnie było. Sam staram się oszczędzać na przyszłość. Nie wierzę w emeryturę z zusu. Ciekawą opcję ma w ofercie PZU: http://pkoubezpieczenia.pl/ubezpieczenia/ppe Pracownicze ubezpieczenie emerytalne. Ubezpieczenie w połączeniu z oszczędzaniem na 3 filar. Share this post Link to post Share on other sites
hindusek 0 Report post Posted November 7, 2016 Obecnie to prawie każda lokata dziala podobnie. ALe jeśli chcesz pod kątem emerytury to może IKZE w PKO? Można dobrze odkładać pieniądze które, w teorii, powinny być bezpieczne. Share this post Link to post Share on other sites
mroczkowa 1 Report post Posted November 17, 2016 A czy są obecnie korzystne lokaty? Ogólnie jest kilka dobrych ofert, ale na 2-3 miesiące i do określonej kwoty. Na przykład do czy 10 tys. Lokaty nie są złe, ale nie nazwałabym tego inwestowaniem.Jest to po prostu ochrona kapitalu przed inflacją. Jestem zdania,ze są inne o wiele lepsze sposby iwnestowania. Jednym z nich są fundusze inwestycyjne. Zarobicie na nich więcej albo mniej. Jednak przy odpowiedniej dywersyfikacji ilość zarobionych pieniędzy na pewno będzie o wiele wyższa niż na lokacie. Sugerowałabym tutaj skontaktować się z tym towarzystwem : https://www.union-investment.pl/ - zajmują się od 20 lat funduszami inwestycyjnymi i dobiorą dla Was odpowiednia ofertę. Share this post Link to post Share on other sites
Adams 0 Report post Posted December 6, 2016 Jeśli ktoś jednak woli tradycyjne lokaty bankowe bez ryzyka tu jest wartościowy wątek: http://ukredytowani.pl/topic/1518-ulubione-rankingi-lokat-bankowych/ Share this post Link to post Share on other sites
Byun 0 Report post Posted January 14, 2017 Na dzień dzisiejszy lokata to słaba inwestycja o koniec. Jedyna różnica od trzymania kasy w skarpecie kompensacja (nie zawsze w 100%) inflacji i większe bezpieczeństwo (choć z tym też nie wiadomo) trzymanych pieniędzy. Share this post Link to post Share on other sites
propabilistyk 0 Report post Posted January 20, 2017 Byun masz rację. Lokata to na dziś nie słaba ale beznadziejna inwestycja. Stopy procentowe są tak niskie, że nie opłaca się oszczędzać. Inflacja idzie w górę wiec wkrótce może się to zmienić. Pamiętacie oprocentowanie na lokatach bankowych typu 8-10%? Share this post Link to post Share on other sites
marszu91 0 Report post Posted February 20, 2017 Podobno w Polsce ma pojawić się jakiś estoński bank, które proponuje bardzo konkurencyjne warunki jeśli chodzi o oprocentowanie lokat. Bank działał w Estonii pod marką Inbank. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w Polsce. A jeśli chodzi o aktualne oferty to wydaje mi się, że Toyota Bank ma całkiem niezła promocje. Oferuje dwie lokaty z dobrym oprocentowaniem, a dodatkowo umożliwia zdobycie 140 zł premii. Share this post Link to post Share on other sites
Laki 0 Report post Posted February 28, 2017 Często przeglądam rankingi lokat. Praktycznie w każdym znajdzie się Happy Idea Banku. Share this post Link to post Share on other sites
martaam 1 Report post Posted March 7, 2017 To się tak częśto zmienia, że szok. Share this post Link to post Share on other sites
Nikoś 0 Report post Posted July 31, 2017 No, akurat pozycja Happy to nie zmienia się od wielu miesięcy. A teraz jeszcze zrobili promocję Happy Wakacje i jak bierzesz Happy, Happy Pro albo Happy Plus to dostajesz oprócz niezłego % bon na dwie stówki do fly.pl Moim zdaniem fajna oferta i aż żal, że tylko nowi klienci mogą z niej skorzystać. Share this post Link to post Share on other sites
Guest pazuria Report post Posted August 4, 2017 A jakieś warunki trzeba spełnic, żeby ten bon dostać czy to tak ogólnie dodają? Nie widzę na stronie informacji, więc będę wdzięczna za odpowiedż. Share this post Link to post Share on other sites
Guest smerfik Report post Posted August 6, 2017 Lokaty są porównywalne, ale ja osobiście mając konto w Raiffeisen Polbank to korzystam z ichnich lokat terminowych - dobre oprocentowanie, dobre warunki, dobry bank. Share this post Link to post Share on other sites
Guest beatrycze Report post Posted September 10, 2017 No własnie nie wszystkie są porównywalne. Większość jest około 2% w tej chwili. A wspomniana happy chyba 4%, jeśli dobrze pamiętam. Share this post Link to post Share on other sites
Rycykek212 0 Report post Posted September 15, 2017 Zobacz porównywarki ofert lokat, nie kieruj się reklamami. Chociaż to i tak pewnie jest różnica kilku setnych procent, czyli niewielkiego zysku w skali roku. Share this post Link to post Share on other sites
alidiana 0 Report post Posted April 20, 2018 (edited) Jeżeli masz chwilę, to proponuję zapoznać się z ofertą Santander Consumer Bankhttps://www.santanderconsumer.pl/lokaty/. Moim zdaniem jedne z lepszych ofert na ten moment na rynku. Sama założyłam sobie taką lokatę przez internet. Wszystko sprawnie, bez zbędnych formalności. Korzystne oprocentowanie i dowolność w okresie lokacyjnym to coś czego szukałam i znalazłam ? Polecam Ci rozeznać się w ofercie, a może akurat wybierzesz coś dla siebie. Ja już teraz wiem, że na pewno przedłużę okres lokacyjny, bo widok zarabiających na siebie pieniędzy to coś wspaniałego. Edited April 20, 2018 by alidiana Share this post Link to post Share on other sites
albertg 0 Report post Posted June 22, 2018 No wlasnie. A orientuje sie moze ktos z Was jak wyglada rynek pod katem ofert kierowanych bardziej do wlascicieli biznesow? Moj znajomy zdal sobie niedawno sprawe z tego, ze ma dosc duzo wolnych pieniedzy ktore zamiast pracowac na niego .. leza zwyczajnie nie zainwestowane w nic. Przy takich kwotach nawet na niskiej stopie procentowej przez dobre kilka lat sporo sie uzbiera . tylko w co najlepiej te pieniadze wlozyc - to jest pytanie. U niego w banku nie ma za bardzo duzo mozliwosci wiec chyba bedzie musial przeniesc swoje konto gdzie indziej. Na pierwszy rzut oka dobrze prezentuje sie https://www.deutschebank.pl/klienci-biznesowi/lokaty.html gdzie maja najwyzsze stopy zwrotu jakie do tej pory udalo mi sie znalezc. Moze ktos napisze po krotce recenzje - zakladajac, ze prowadzi tam konto .. opisujac jak to wszystko wyglada bardziej od strony technicznej. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites