Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content

Question

Na ponad 720 000 euro bank Laiki założył blokadę pewnemu przedsiębiorcy mającego w tym banku nie lokatę a rachunek firmowy.

Zbulwersowany klient zamieścił screena jak to dostał po tyłku od UE, MFW i swojego rządu a nie jest przecież Rosyjskim oligarchą.

Oto zrzut ekranu przedstawiający blokadę środków na koncie:

laikibankblockfounds.png

Banki cypryjskie umożliwiają wypłatę co najwyżej 300 euro dziennie więc odpływ kapitału nie jest za bardzo możliwy, ale o kropelce kto wie...

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Szczerze mówiąc ja nie spodziewałem się, że dojdzie aż do takiej ingerencji rządów państw w środki przechowywane przez obywateli. Rozumiem oszczędności, jakieś cięcia płac, wydatków, zwiększanie podatków itd. ale ingerencja w prywatne konta to jak dla mnie trochę za dużo.

Szczerze mówiąc dobrze to wymyślili, że zabierają tylko tym bogatszym bo tak to by ludzie wyszli na ulicę i zrobiłoby się trochę zamieszanie...