Witek 27 Report post Posted March 30, 2013 Na ponad 720 000 euro bank Laiki założył blokadę pewnemu przedsiębiorcy mającego w tym banku nie lokatę a rachunek firmowy. Zbulwersowany klient zamieścił screena jak to dostał po tyłku od UE, MFW i swojego rządu a nie jest przecież Rosyjskim oligarchą. Oto zrzut ekranu przedstawiający blokadę środków na koncie: Banki cypryjskie umożliwiają wypłatę co najwyżej 300 euro dziennie więc odpływ kapitału nie jest za bardzo możliwy, ale o kropelce kto wie... Share this post Link to post Share on other sites
0 Lukasz 39 Report post Posted April 7, 2013 Szczerze mówiąc ja nie spodziewałem się, że dojdzie aż do takiej ingerencji rządów państw w środki przechowywane przez obywateli. Rozumiem oszczędności, jakieś cięcia płac, wydatków, zwiększanie podatków itd. ale ingerencja w prywatne konta to jak dla mnie trochę za dużo. Szczerze mówiąc dobrze to wymyślili, że zabierają tylko tym bogatszym bo tak to by ludzie wyszli na ulicę i zrobiłoby się trochę zamieszanie... Share this post Link to post Share on other sites
Na ponad 720 000 euro bank Laiki założył blokadę pewnemu przedsiębiorcy mającego w tym banku nie lokatę a rachunek firmowy.
Zbulwersowany klient zamieścił screena jak to dostał po tyłku od UE, MFW i swojego rządu a nie jest przecież Rosyjskim oligarchą.
Oto zrzut ekranu przedstawiający blokadę środków na koncie:
Banki cypryjskie umożliwiają wypłatę co najwyżej 300 euro dziennie więc odpływ kapitału nie jest za bardzo możliwy, ale o kropelce kto wie...