Fifa 0 Report post Posted February 20, 2013 Liderem w wysokości opłat jest BNP Paribas. Tu każdy rachunek będzie nas sporo kosztować, ale najwięcej zapłacimy za konto z pakietem L, które oferuje bezpłatne wypłaty z bankomatów w całym kraju, darmowe przelewy internetowe oraz kartę debetową. Porównywarka dostępna na stronie internetowej banku po wskazaniu, że jesteśmy pełnoletni i chcemy korzystać z darmowych bankomatów, zasugeruje nam wybranie właśnie tej oferty. Nic dziwnego - za jego prowadzenie trzeba zapłacić 15 zł miesięcznie. Za coś, co w niektórych bankach jest za darmo, w BNP zapłacimy 180 zł rocznie. Trzeba przyznać, że zaletą tego ROR-u jest darmowy pakiet usług assistance oraz abonament medyczny AXA MED. Podobnie wysokie koszty generuje rachunek w Invest-Banku. Tu również prowadzenie konta kosztuje 15 zł. ROR jest oprocentowany na oszałamiające 0,10 proc. w skali roku. Całkowity koszt to 179,20 zł. Trzecie najdroższe konto oferuje MultiBank. Rachunek w taryfie Active pochłonie rocznie 174 zł. Detaliczne ramię BRE Banku uchodzi za bank dla klasy średniej. Jak wiemy, bogactwo nie bierze się z rozrzutności i płacenie za rachunek, który możemy mieć za darmo, raczej nie będzie rozsądnym wyborem.Niektóre banki obiecują zyski, ale przynoszą tak naprawdę większe straty. Takim przykładem jest Konto Wydajesz & Zarabiasz od BZ WBK. Jeśli będziemy płacić przypisaną do niego kartą, bank zwróci nam 1 proc. wydatków dokonanych w supermarketach, sklepach spożywczych i na stacjach benzynowych. BZ WBK obiecuje nawet do 500 zł miesięcznie!Według danych GUS ("Mały Rocznik Statystyczny 2012") Polacy średniowydają na jedzenie i paliwo 34,6 proc. swojego domowego budżetu.Zakładając, że obrót na karcie wyniesie 981 zł (10 transakcji po 98,1zł), to 34,6 proc. od tej sumy równa się 339,43 zł. Dopiero od tejwartości należy obliczyć procent zwrotu. Bank odda nam więc niecałe 3,40zł miesięcznie, a jednocześnie policzy sobie za kartę debetową oraz przelewyinternetowe. Podliczając wszystkie wydatki przy przyjętych założeniach,stracimy rocznie blisko 50 zł. Wykonując więcej niż pięć przelewów, dokażdego następnego dopłacimy 20 groszy - to koszt kodu, który otrzymamyza pomocą SMS-a. Z kolei, aby otrzymać 500 zł zwrotu, musielibyśmy zapomocą karty wydać 50 tys. zł miesięcznie! Przyjęliśmy następujące założenia: wpłacamy na konto wynagrodzenie w wysokości 2512,36 zł (średnia pensja netto w Polsce w III kwartale 2012 r.) regularnie płacimy kartą debetową - dokonujemy minimum 10 transakcjibezgotówkowych na średnią sumę 98,1 zł (średnia wartość transakcjibezgotówkowej w III kwartale 2012 wg raportu NBP) wykonujemy pięć przelewów internetowych miesięcznie o przeciętnej wartości 100 zł każdy Dla uproszczenia założyliśmy, że nie wypłacamy gotówki z obcychbankomatów ze względu na ewentualne prowizje. Jeśli konto jest w jakiśsposób oprocentowane, a jest to dość rzadkie, odsetki naliczane są odśredniego salda w wysokości 1000 zł.Wybraliśmy po jednymrachunku z każdego banku, najczęściej promowany lub sprzedawany jakonajbardziej uniwersalny. Pominięto w zestawieniu konta studenckie, dlaseniorów i dla najlepiej zarabiających. Źródło: J. Wołosowski, www.wp.pl Share this post Link to post Share on other sites
kuba20 0 Report post Posted February 21, 2013 Ja mam konto w mbanku.; Jedynym minusem jest to ze naliczaja za nie uzywanie karty i wyplaty z niektorych bankomatow wydrukowanie potwierdzenia takie tam Share this post Link to post Share on other sites
Katarzyna 0 Report post Posted February 22, 2013 A ja nigdy więcej nie założę konta w BZ WBK. Posiadałam konto Share this post Link to post Share on other sites
Guest Radek Report post Posted February 25, 2013 Nie wiem jak wogóle można się pakować w płatne konta? Czy ludzie nie czytają umów i opinii na temat danego banku? Na dzień dzisiejszy zakładanie konta, za które pobierana jest jakakolwiek opłata uważam za duże zaniedbanie - teraz są juz takie konta osobiste które zarabiają dla nas jeśli spełnimy kilka warunków. Share this post Link to post Share on other sites
mala 0 Report post Posted March 12, 2013 Ja nie polecam żadnych kont banku pko bp. Share this post Link to post Share on other sites
badamm 0 Report post Posted June 7, 2013 Ja osobiście posiadam BZ WBK i jestem zadowolony. Bez żadnych opłat (chyba jedynie w przypadku nie korzystania z karty jest pobierany jakiś grosz). Jedyne ograniczenie, to dosyć mała liczba bankomatów w okolicy ;-(( Share this post Link to post Share on other sites
Pasek 0 Report post Posted August 12, 2013 Poczytajcie tutaj o kontach bankowych: KONTA BANKOWE FORUM Tam macie masę opinii chyba już o każdym koncie bankowym. Share this post Link to post Share on other sites
Katharsis 0 Report post Posted January 15, 2014 Ja mam konto w mbanku.; Jedynym minusem jest to ze naliczaja za nie uzywanie karty i wyplaty z niektorych bankomatow wydrukowanie potwierdzenia takie tam Opłaty za kartę można wyłączyć, a za wydrukowanie potwierdzenia nie pobierają opłat ;] Raczej za wybieranie z innych bankomatów płaci się dodatkowo. http://adwokat-miling.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
lothos 0 Report post Posted January 29, 2014 Ja też mam w BZ WBK i nie narzekam, jak dla mnie ok. Share this post Link to post Share on other sites
h.cash 0 Report post Posted April 1, 2014 Z tego co wiem to PKO nie jest fajne. Dużo osób na nich narzeka Share this post Link to post Share on other sites
Guest Morus Report post Posted April 1, 2014 Z tego co wiem to PKO nie jest fajne. Dużo osób na nich narzeka Z tego co wiem, a wiem bo jestem klientem pko, to dozo osób sobie też chwali. Za konto nic nie płace i oddziały mam wszedzie. Generalnie jednak wszystko załatwiam przez neta Share this post Link to post Share on other sites
jajan 0 Report post Posted November 19, 2014 PKO jest ok, bo sam korzystam, strona działa bez problemów, koszty prowadzenia 0 pln, jedynie za kartę płace 1 zł. mies. Share this post Link to post Share on other sites
maras 0 Report post Posted November 23, 2014 Dla mnie liderem jest PKO. Tam dalej za konto się płaci. Share this post Link to post Share on other sites
Guest miki Report post Posted November 24, 2014 Nie wiem o jakim pko Ty piszesz, ani o jakim koncie - ale ja mam konto za Zero w PKO BP i nic nie płacę. Korzystam aktywnie z konta i karty i dosłownie na nic nie moge narzekać. Share this post Link to post Share on other sites
singiel 0 Report post Posted December 8, 2014 Aktualne porównanie kont bankowych: http://konto-internetowe.tv/nowe-porownanie-tanich-kont-bankowych T-mobile Usługi Bankowe jak na razie jednak rządzi. Nowe startup'y w stylu SMART czy Orange Finanse to konta na komórki wielkości cegły na ktorych łatwo się jest pomylić wpisując cokolwiek, no cóż ludzie łykają wszystko co aktualnie korpo wrzucą na rynek, tablety, smartfony za niedługo kompy wielkości zegarka na które trzeba bedzie patrzeć przy pomocy lupy. Share this post Link to post Share on other sites
NeoHos 0 Report post Posted December 9, 2014 Nie wiem o jakim pko Ty piszesz, ani o jakim koncie - ale ja mam konto za Zero w PKO BP i nic nie płacę. Korzystam aktywnie z konta i karty i dosłownie na nic nie moge narzekać. Potwierdzam. Dodatkowo zlecenia stałe również są za 0 zł. Tylko za polecenia zapłaty trzeba płacić ale to są grosze, chyba 0.50zł albo 1.50zł Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted December 18, 2014 Stare konto w PKO też słono kosztuje- pobierają opłatę 7,90 zł co miesiąc - przelewy internetowe kosztują 70 groszy, a wypłata z bankomatu np. WBK może kosztować powyżej 7 zł. Share this post Link to post Share on other sites
Guest jury Report post Posted December 18, 2014 zmień rodzaj konta? w pko maja tez takie nowe konta, w których nawet karty sa za darmo jesli wykonasz nią transakcji za kwote min. 300zł Share this post Link to post Share on other sites
annarak1 0 Report post Posted February 24, 2015 Jak dla mnie najgorszym kontem jest w banku Alior .... zawiodłam się na nich bardzo Share this post Link to post Share on other sites
Monika Wrotka 0 Report post Posted February 27, 2015 Jak dla mnie najgorszym kontem jest w banku Alior .... zawiodłam się na nich bardzo Załóż konto w mbanku albo w wbk zobaczysz jaki Alior był dobry na tle tamtych Share this post Link to post Share on other sites
karmazyt 0 Report post Posted April 15, 2015 Alior dobrym kontem? Od kiedy i na jakiej podstawie? ;O Share this post Link to post Share on other sites
iwaniuk82 0 Report post Posted April 16, 2015 Alior dobrym kontem? Od kiedy i na jakiej podstawie? ;O Też słyszałem różne opinie, nie zawsze pochlebne. Zwykle większość kont jest fajna, o ile jesteś lojalny i często korzystasz z karty. Dalej to już kwestia oprocentowania przy większych oszczędnościach, a akurat Alior nie jest jakiś strasznie zły w tej kwestii. Share this post Link to post Share on other sites
Maklein 0 Report post Posted October 6, 2015 Czytałem w porównaniu Orange i Smart Banku że wcale to nie są takie złe konta. Tymczasem tutaj padła propozycja Orange, choć myślę, że smart bank jest nieco lepszym bankiem. Share this post Link to post Share on other sites
Laki 0 Report post Posted October 30, 2015 Ja się zawiodłem na Aliorze. Share this post Link to post Share on other sites
tammka 0 Report post Posted December 30, 2015 Ja się zawiodłem na Aliorze. Dlaczego? Share this post Link to post Share on other sites