czesław 2 Report post Posted December 30, 2012 Witam! Przymierzam się wreszcie do kupna samochodu. I moje pytanie jest ponieważ niestety akurat w tego typu tematach jestem zielony. Na które oferty najlepiej zwrócić uwagę??? Bądż co bądż co dwie głowy to nie jedna. Zależy mi na aucie z przedziału 50-100tysięcy złotych. Nowe z salonu. Czy ktoś miał do czynienia, czy brał taki kredyt??? Z jakimi minusami się spotkał, a oferty których banków poleca? Zalezy mi by się nie naciąć bo bądż co bądż jest to spora kwota. Zalezało by mi przede wszystkim na dośc długim okresie kredytowania. Wydaje mi się że zdolnośc mam bo posiadam umowę na czas nieokreślony, mam ładny BIK. Bardziej chodzi o dobranie dobrych warunków. Będe wdzięczny za podpowiedzi. 2 coiciagorb ThesSween reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wiktor Report post Posted January 8, 2013 A może warto by było rozważyć kupno samochodu używanego. Czasem sprzedawane są auta w idealnym stanie, jakby dopiero wyjechały z salonu a są o wiele tańsze od nowych tylko dlatego, że mają 2-3 lata i jakikolwiek przebieg. Share this post Link to post Share on other sites
Malfoy 20 Report post Posted January 8, 2013 Zainteresuj się kredytami 50/50 lub tymi z pierwszą wpłatą 30% wartości samochodu. Takie kredyty bywają na 0%. Okres kredytowania nie może zazwyczaj przekraczać 2-3 lat przy stawce 0%. Generalnie jest trochę podobnie jak z kredytami mieszkaniowymi im więcej masz na pierwszą ratę/wkład własny tym kredyt jest tańszy. Jeżeli masz przysłowiowe 10 000 zł i chcesz wziąć nówkę i kredyt na 5-8 lat to lepiej sobie daruj - spłacisz 2x tyle ile wart jest samochód. Po paru latach Twój model będzie wart powiedzmy 20 000 zł a ty do spłaty za niego będziesz miał jeszcze np. 50 000 zł. Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted January 10, 2013 Niestety w przypadku kupna nowych samochodów i finansowaniu ich kapitałem obcym jest ten minus, że szybko tracą one na wartości. Z czasem może się okazać że do spłacenia pozostało nam więcej niż aktualnie wart jest dany samochód ( zwłaszcza w przypadku kredytów na długi okres). Taka sytuacja jest wtedy dość frustrująca. Co do kredytów myślę, że warto przejrzeć oferty kredytów oferowane przez salony samochodowe. niektóre marki posiadają własne banki lub ściśle współpracują z określonymi instytucjami finansowymi przez co mają dość elastyczną i dogodną ofertę. Sam niestety nie korzystałem jeszcze z kredytu samochodowego więc nie mogę polecić jakieś konkretnej oferty. 1 admin reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
swiezak55 1 Report post Posted February 20, 2013 Jesli ma sei forme to mozna wziasc samochod w leasing nie pamietam dokladnie na czym to polega ale z tego co sie orientuje jest dosc korzystne Share this post Link to post Share on other sites
inga 0 Report post Posted March 29, 2013 mrzesz go znależć samemu porównując różne oferty w jednym miejscu http://szukam-kredytu.com.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
vicotria 1 Report post Posted March 29, 2013 Tutaj masz kredyt samochodowy.Obliczysz pod tym linkiem wysokość rat a także, wybierzesz ofertę dla siebie.. Tam możesz sobie wszystko podliczyć ( pomoże ci ta strona) i w dodatku będziesz wiedział jak wysokie będą raty.Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
12pawel 0 Report post Posted May 16, 2013 tez jestem zdania że nie ma co sie wielce zapożyczac, jak czasy sa takie niepewnie, poszukaj sobie super auta uzywanego ale w dobrym czasie, wiadomo ze musisz troche poszperac w necie, popytac poczytac ale warto, ostatnio znajomy kupił passata 2009 r za 30 tysięcy -jedynie co bylo do wymiany to drzwi, bo byly porysowane, ale zapewniam cie ze sa jeszcze róne takie perałki, tylko szukaj i jeszcze raz szukaj Share this post Link to post Share on other sites
Vlcfdoyx_92 0 Report post Posted February 17, 2014 myśmy wzięli w millenium po prostu kredyt gotówkowy - niestety nie polecam, o lie na mieszkaniowy nie narzekamy o tyle prowizja gotówkowego to porażka Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gość Report post Posted February 21, 2014 (edited) GET IN BANK Najlepszy kredyt samochodowy! decyzja kredytowa już w 2 godziny oprocentowanie od 5,49% uproszczona procedura Złóż wniosek [...] Edited February 24, 2014 by admin Proszę nie linkować do PP Share this post Link to post Share on other sites
Licillerons74 0 Report post Posted March 11, 2014 polskie banki czy zagraniczne? Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted March 17, 2014 Bank BPH usprawnił proces decyzyjny dla sektora MSP w przyznawaniu kredytu samochodowego. Klienci biznesowi otrzymają wstępną decyzję kredytową już w dwie godziny, na podstawie oświadczenia o dochodach. Bank wesprze finansowo przedsiębiorstwa kredytem samochodowym do kwoty 800 000 zł nawet na 8 lat. Pozdrawiam M.J. Bankieria.plâ portal obiektywny o finansach, wszystko w jednym miejscu. Lokaty, konta,kredyty, chwilówki â zestawienia, porównania, porady. Share this post Link to post Share on other sites
pomocwkredycie 0 Report post Posted March 23, 2014 Tylko znim klient dostanie kredyt samochodowy w BPH to szybciej będzie wojna. Ten bank dopiero co rozwija się jak małe niemowle, natomiast w ciągu 15 minut klient dostaje wstępną decyzję w Getin bank, Paribas bank. Z poważaniem Grzegorz Klimczak Doradca Finansowy/Pośrednik Kredytowy Broker i Dealer Samochodowy tel. 790382868/506203558 Sieć Lycamobile tel. +48 729460172 e-mail:grzegorz.klimczak@o2.pl skype: grzegorz.klimczak gg: 1752886 www.kredyty-zagranica.pl Share this post Link to post Share on other sites
h.cash 0 Report post Posted March 27, 2014 Wydaje mi się, że zdecydowanie lepiej jest kupić auto 1-2 letnie max 3 lata wtedy jest już najczęściej po okresie największej utraty wartości, a dodam, że fajne auta można dostać w komisach oficjalnych dilerów - auta z pełną historią itp Share this post Link to post Share on other sites
Guest Marek Report post Posted March 27, 2014 GET IN BANK Najlepszy kredyt samochodowy! decyzja kredytowa już w 2 godziny oprocentowanie od 5,49% uproszczona procedura Złóż wniosek: http://najlepszybank./short/zfj3 Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted April 7, 2014 Wydaje mi się, że zdecydowanie lepiej jest kupić auto 1-2 letnie max 3 lata wtedy jest już najczęściej po okresie największej utraty wartości, a dodam, że fajne auta można dostać w komisach oficjalnych dilerów - auta z pełną historią itp Zgadzam się z tobą, tylko, że na rynku niewiela takich okazji. Samochody takie sprzedawane są wśród rodziny, znajomych. te oddawane w rozliczeniach są znowu drogo wyceniane. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Klara Report post Posted April 11, 2014 GET IN BANK Najlepszy kredyt samochodowy! decyzja kredytowa już w 2 godziny oprocentowanie od 5,49% uproszczona procedura Getin od pewnego czasu prowadzi w rankingach kredytów samochodowych zarówno na auta nowe jak i używane, zerowa prowizja przygotowawcza. Share this post Link to post Share on other sites
kazik1122 0 Report post Posted April 13, 2014 Najtaniej to pozyczyć od rodziców A tak serio, to getin chyba najlepszą ma oferte. Share this post Link to post Share on other sites
pomocwkredycie 0 Report post Posted April 26, 2014 Getin ma bardzo dobrą ofertę kredytów samochodowych, natomiast to wszystko zależy jaki to będzie samochód z jakiego rocznika itp. Bo lepszą ofertę może mieć Santander bank ale i też Paribas bank. Z poważaniem Grzegorz Klimczak Doradca Finansowy. Kontakt w Profilu Share this post Link to post Share on other sites
sidor 0 Report post Posted June 15, 2014 Zdecydowanie Santander !!! Share this post Link to post Share on other sites
dodbroker1 0 Report post Posted January 23, 2015 tak jak powyżej santander dobre kredyty Share this post Link to post Share on other sites
eurol 0 Report post Posted February 10, 2015 Zawsze mozna kupic miesięczny;p Share this post Link to post Share on other sites
kredytjuz 0 Report post Posted March 17, 2015 mbank ma dobrą ofertę Share this post Link to post Share on other sites
deper 0 Report post Posted March 25, 2015 Potwierdzam, mbank ma całkiem atrakcyjną ofertę. Share this post Link to post Share on other sites
elementarny 0 Report post Posted April 7, 2015 Podbijam. Kto poleci jakiś dobry kredyt na tę chwilę? Share this post Link to post Share on other sites