Dona 4 Report post Posted April 7, 2015 mBank ma teraz promocję 0% na kredyty gotówkowe brane do roku czasu. Wychodzi najtaniej. Natomiast na samochód po prostu nie opłaca się brać. Po 5 latach spłacasz dalej wóz który nie jest już wart połowy ceny zakupu a ty spłacasz jeszcze raz tyle za ile go wziąłeś. Share this post Link to post Share on other sites
iwaniuk82 0 Report post Posted April 12, 2015 Santander zabija i zjada ludzi. Get In i Meritum są niczego sobie. Share this post Link to post Share on other sites
Hanialina 0 Report post Posted March 30, 2016 Podbijam. Gdzie w tej chwili warto brać kredyt samochodowy? Potrzebuję 30 000 zł Share this post Link to post Share on other sites
Kunalalumpa 1 Report post Posted April 4, 2016 Jakiś czas temu brałem kredyt na samochód i przejrzałem sporo rankingów w necie, nie wiem jaki w tej chwili jest najlepszy, ale ja wybrałem swój przy użyciu rankomatu finanse - ogarniałem gdzie kupić OC i przy okazji odkryłem, że mają tam też porównywarkę kredytów. Spójrz sobie na ich stronę, może Ci to trochę pomoże 1 Hanialina reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Hanialina 0 Report post Posted April 8, 2016 o dzięki, na pewno sprawdzę. też myślałam że oni tylko od ubezpieczeń Share this post Link to post Share on other sites
rogoz 0 Report post Posted July 26, 2016 ja wziąłem kredyt na samochód, ale nigdy więcej, tak jak Dona pisała wyżej, po prostu sie nie opłaca, auto jest warte może połowe kredytu, a ja dalej do grudnia 2016 kredyt muszę spłacać. No wspomnę ile po drodze napraw było, jakby dłużej poczekał i odłożył więcej kasy to wyszedłbym na tym zdecydowanie lepiej. No ale teraz jestem mądrzejszy i będę jeżdził tym niespłaconym jeszcze autem dopóki nie uzbieram sumy na nowe lepsze 4 kółka. Share this post Link to post Share on other sites
Antek32 0 Report post Posted July 26, 2016 @Rogoz - dlatego w pewnym sensie alternatywą może być leasing. Zalet takiego rozwiązania jest całkiem sporo - możesz na przykład wybrać sobie niskie raty regularne z wysoką kwotą wykupu... przy czym na koniec umowy ostatecznie decydujesz się nie wykupywać samochodu. Co najlepsze - leasing nie jest obecnie dedykowany tylko i wyłącznie firmom, jako że w ofercie wielu firm znajduje się leasing konsumencki. W tym artykule: http://www.samochodowo.com.pl/kupno-i-sprzedaz/kredyt/skad-wziac-pieniadze-na-samochod-kredyt-na-auto-konsumpcyjny-czy-leasing/ są przedstawione pokrótce chyba wszystkie możliwe formy finansowania zakupu samochodu. Share this post Link to post Share on other sites
awwsome 0 Report post Posted August 29, 2016 Dokładnie, leasing jest lepszy i jeśli ktoś ma firmę to jest korzystniejszy niż zwykły kredyt samochodowy, bo można go wrzucić w koszty prowadzenia działalności, a oprócz tego po kilku latach wykupić auto za % wartości lub wymienić na nowe. Jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem BMW - nowego lub używanego, to polecam Bawarię Motors, mają dobre opcje finansowania i są dostępni w kilku miastach PL (Katowice, Wawa, 3city) Share this post Link to post Share on other sites
MakaPaka 0 Report post Posted September 5, 2016 Ekspertem nie jestem ale znajomy prowadzi firmę i po dwóch miesiącach przeglądania ofert zdecydował się na Raiffeisen Leasing, także polecam sprawdzić. No to z wliczeniem w koszta działalności to naprawdę duży plus - zawsze mniejszy haracz dochodowy Share this post Link to post Share on other sites
hindusek 0 Report post Posted September 5, 2016 No właśnie zastanów się czy leasing Ci się nie będzie bardziej opłacał. Jeśli masz działalność to zdecydowanie leasing, tak jak pisze makapaka, wliczenie w koszta to duuuży plus. Sam wziąłem auto w leasing właśnie w Raiffeisen i nie było żadnych problemów. Share this post Link to post Share on other sites
Elzbieta 0 Report post Posted October 11, 2016 Odkładać i odkładać Share this post Link to post Share on other sites
iwaniuk82 0 Report post Posted October 25, 2016 Dobry wszystkim. Generalnie czytam, przegląda i wpadam w poważne refleksje nt. kredytu samochodowego. Niby wiem, którą firmę wybrać, ale większość tyczy się normalych aut. Ja z kolei szukam zabezpieczenia finansowego na poważniejszy sprzęt, jak rozrzutnik - http://www.mascus.pl/rolnictwo/uzywane-rozrzutnik-obornika - i się zastanawiam, czy w tym temacie wszystkie te firmy też mogą pomóc? Czy to się odbywa na podobnych zasadach, jak w osobówce? Dzięki za podpowiedzi. Share this post Link to post Share on other sites
WiktorFiro 0 Report post Posted June 14, 2017 ktoś próbował z tych proponowanych przez serwisy jak oto moto? Share this post Link to post Share on other sites
Concash.pl 1 Report post Posted July 6, 2017 Wszystkich zainteresowanych szybką pożyczką bez weryfikacji baz zapraszamy do sprawdzenia naszej oferty: Dobierz parametry według własnych możliwości: Kwota: 500 zł - 80. 000 zł Oprocentowanie: 5% - 15% Okres spłaty: 1 miesiąc - 10 lat Dodatkowo: Nie sprawdzamy żadnych rejestrów: BIK, KRD, ERIF oraz BIG - u nas nie spotkasz się z pytaniami o wpisy w bazach dłużników! Wymagamy jedynie: Polskiego obywatelstwa, ważnego dowodu osobistego oraz realnej możliwości spłaty pożyczki (dobór odpowiedniej ilości rat do kwoty). Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do wysłania wniosku przy pomocy naszego serwisu: www.concash.pl Życzymy miłego dnia! Zespół Concash Share this post Link to post Share on other sites
rutyniarz 0 Report post Posted December 10, 2017 Wiesz, lepiej dwa razy zapytać niż potem błądzić. Share this post Link to post Share on other sites
janelle05 0 Report post Posted January 21, 2020 Najlepiej korzystać z porównywarek kredytowych, żeby wybrać najbardziej optymalne rozwiązanie. Share this post Link to post Share on other sites
alidiana 0 Report post Posted December 18, 2020 Wiecie co, wydaje mi się, że leasing będzie lepszą opcją od kredytu. Znacznie łatwiej jest go uzyskać i zwykle jest tańszy. Mam tu na myśli oczywiście oprocentowanie, ale nie tylko. Kolejnym czynnikiem na korzyść leasingu jest to, że można go sobie odliczyć od kosztów, jeśli prowadzisz działalność - dlatego tak ważna jest opcja rozkładania na wybrane przez nas raty, aby dostosować tarczę podatkową. Zobaczcie szczegóły na https://www.scmultirent.pl/blog/wpis/Leasing-sie-oplaca Share this post Link to post Share on other sites
maciejas 0 Report post Posted June 24, 2021 Zakup samochodu to bardzo odpowiedzialna decyzja z jaką musimy się zmierzyć. W dzisiejszych czasach w grę wchodzi jedynie zakup czegoś nowego. Już zbyt wielu ludzi opisało w internecie swoje problemy z samochodami z rynku wtórnego i ich sprzedaż drastycznie zmalała. Do tego weźmy fakt jak wiele możliwości finansowania mamy, bez znacznie czy jesteśmy osobami fizycznymi czy przez firmę. Uwagę natomiast warto zwrócić na marki jakie oferują w pakiecie ubezpieczenie. Jedną z lepszych ofert jest ta od Dacii - https://www.daciafinansowanie.pl/ubezpieczenie/uslugi/ubezpieczenia Da nam to dodatkowy komfort, szczególnie jak dużo czasu spędzamy za kierownicą. Share this post Link to post Share on other sites
Walentyna 0 Report post Posted July 23, 2021 Kredyt na auto się nie opłaca, bardziej gotówkowy Share this post Link to post Share on other sites
kindzia65 0 Report post Posted August 25, 2021 Jak już dostaniecie kredyt na auto to na pewno będziecie potrzebować też dobrego ubezpieczenia dla niego. Tutaj https://beesafe.pl/ macie ofertę którą ja wybrałam i zadowolona z niej jestem. Sprawdzcie co dla was zaoferują, będziecie też zadowoleni. Share this post Link to post Share on other sites
foczka 0 Report post Posted October 4, 2021 A czy samochód macie już wybrany? Pamiętajcie, że o każde auto trzeba dbać. Warto na przykład wiedzieć, gdzie jest najbliższa stacja kontroli pojazdów lublin: https://technotop.pl/stacja-kontroli-pojazdow/ . Share this post Link to post Share on other sites
fortal 0 Report post Posted October 5, 2021 Jak już uda Ci się znaleźć dobre autko używane i kredyt, polecam zdecydować się na przegląd używanego auta Volvo oferowany pod adresem: https://volvocarkalisz.volvocars-partner.pl/kampanie/przeglad-twojego-volvo-za-999-zl-brutto/ . Dzięki niemu będziesz mieć pewność w jakim stanie faktycznym jest auto. Share this post Link to post Share on other sites
roxanne.greenholt 0 Report post Posted July 3, 2023 Wydaje mi się, że lepszą opcją jest jednak wzięcie samochodu w leasing. Share this post Link to post Share on other sites
toczan 0 Report post Posted July 14, 2023 Kontaktuj się, zobacz - https://leasing24.poznan.pl/ Zapytaj o Filipa. Załatwił nam finansowanie przy oczekiwaniach i parametrach, które nawet mnie się wydawały ciężkie. A jednak się dało i warunki są całkiem spoko. Co najlepsze - nie widzieliśmy się na żywo. Całe finansowani było ogarnięte zdalnie i tak to powinno wyglądać. Share this post Link to post Share on other sites