saffort34 1 Report post Posted September 18, 2017 Zamów pizzę Share this post Link to post Share on other sites
Zocha3 1 Report post Posted October 6, 2017 Ja jestem zwolenniczką polskiej, tradycyjnej kuchni, dlatego w u mnie w domu na stole najczęściej pojawiaja się takie potrawy, jak: bigos, schabowy z kapustą, pierożki Share this post Link to post Share on other sites
Oia 0 Report post Posted October 7, 2017 W takiej sytuacji możesz postarać się coś oryginalnego i być może w ten sposób zyskasz sobie sympatię u teściowej. Postawiłabym przykładowo na jakąś rybę z makaronem. To do niedawna rzadkie połączenie w kuchni nieprzypadkowo zyskuje coraz większe wzięcie. Trzeba pamiętać, że wbrew pozorom przygotowanie takiego wcale nie jest trudne, ani też kosztowne. Myślę, że wkładając pasję w gotowanie uda ci się wyprawić wspaniałą ucztę i mieć z tego satysfakcję. Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted October 10, 2017 Ja na przykład mam ochotę na naleśniki. A z racji, że niedaleko domu mam bardzo dobrą naleśnikarnię, która prowadzi moja przyjaciółka to chyba po drodze do domu kupie naleśniki. Wiecie moja kolej gotowania. Z reszta moja żona ma dziś coś w szkole i musi dłużej dostać. A zasada kto pierwszy ten gotuje nadal obowiązuje. W każdym razie naleśniki z naleśnikarni na rogu są wyśmienite i tanie. Mają tam też taki fajny system obsługi. Koleżanka mi kiedyś mówiła, że zakupili go z https://joinposter.com/pl i miał być tylko na próbę. Ale trzeba przyznać, że świetnie się sprawdził i mogę to potwierdzić z punktu widzenia klienta i to stałego. Share this post Link to post Share on other sites
superBoguslawa 0 Report post Posted March 15, 2018 (edited) Jak bardzo zwracacie uwagę na jakość produktów spożywczych, które kupujecie? Wybieracie raczej te ekologiczne, czy pseudo ekologiczne z marketu? Dobrze tą kwestię porusza artykuł http://www.kobiety.pl/zdrowie/czym-sie-rozni-zywnosc-eko-od-tej-z-supermarketu tam kilka wskazówek na temat tego jak i gdzie kupować to co jest wartościowe. Edited March 15, 2018 by superBoguslawa Share this post Link to post Share on other sites
beattabeti 0 Report post Posted March 15, 2018 Kotlety z karkówki zapieczone z majonezem, pieczarkami i serem żółtym. Obsmażasz mięso, wykładasz na blaszkę, każdy kotlet smarujesz majonezem, nakładasz kilka podduszonych wcześniej pieczarek, przykrywasz serem żółtym i zapiekasz aż się ser rozpuści. Palce lizać Share this post Link to post Share on other sites
kasiunia 0 Report post Posted March 15, 2018 Kotlety z karkówki zapieczone z majonezem, pieczarkami i serem żółtym. Obsmażasz mięso, wykładasz na blaszkę, każdy kotlet smarujesz majonezem, nakładasz kilka podduszonych wcześniej pieczarek, przykrywasz serem żółtym i zapiekasz aż się ser rozpuści. Palce lizać to mi się podoba Share this post Link to post Share on other sites
Papa_Het 0 Report post Posted April 13, 2018 Ja dziś się zdecydowałem na burgery! Dawno nie jadłem, znajomy mi polecił nową knajpkę w mieście, nie chce mi się isć, więc wezmę w dostawie. Dobrze, że jest pizza portal :-) Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted April 17, 2018 Hod dogi na stacji paliw, bywa i taki obiad Share this post Link to post Share on other sites
romann 0 Report post Posted July 8, 2018 tak ale to nie jest najzdrowsze jedzenie niestety, możesz spokojnie zrobić chłodnik botwinkowy https://www.kamis.pl/przepisy/zupy/chlodnik-na-botwince mi zawsze wychodzi doskonały bo przepis jest bardzo łatwy, od takich powinno się zaczynać w ogóle gotowanie żeby się nie zniechęcać Share this post Link to post Share on other sites
Pasacik1422 0 Report post Posted July 12, 2018 Ja uważam, że spaghetti to będzie bardzo dobra opcja. Długo go nie robisz, a jest mega smaczne. Share this post Link to post Share on other sites
darkan 0 Report post Posted February 9, 2019 Ja nie lubię takich dań typu spaghetti bo są bardzo ciężkie i tuczące. Staram się jeść zdrowo i nie przejadać się. W dzieciństwie walczyłem z nadwagą, bo mama i babcia "pasły" mnie słodyczami i tłustym jedzeniem. Przejadło mi się to. Zazwyczaj gotuję sam dla siebie i żony ale jak nie mamy czasu to kupujemy sobie dania https://www.proporcja.pl/ zdrowe i pyszne. Najfajniejsze jest to, że przygotowywane są dzięki nowoczesnym technologiom przez co jeśli nie zjem ich dzisiaj to mam długi czas przydatności do spożycia. Dla mnie też plusem jest to, że te dania są niskokaloryczne i mają dużo białka. Staram się trzymać formę i nie jeść śmieciowego jedzenia. Share this post Link to post Share on other sites
kryspin 0 Report post Posted September 18, 2019 dania z makaronem szybko się robi i prawie każdemu smakują. ja zawsze mam w spiżarce schowany makaron arrighi dodaję do tego mięsa i sos i jest pyszny obiad. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted September 25, 2019 A ja jestem z siebie dumna bo zrobiłam obiad dosłownie z niczego. Wzięłam kaszę, zamrożone mięso mielone, koncentrat pomidorowy, ketchup i odrobinę śmietany i w ten sposób powstały małe kotleciki mielone z kasza i sosem a'la pomidorowym Share this post Link to post Share on other sites
beattabeti 0 Report post Posted September 25, 2019 Kopytka dyniowe na słono - pyszności Share this post Link to post Share on other sites
breanna.little 0 Report post Posted September 26, 2019 Jestem ciekawa czy lubicie kuchnie włoską. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted October 2, 2019 u mnie dzisiaj bez szału - typowy polski obiad udka z kurczaka i ziemniaki. Share this post Link to post Share on other sites
elouise.durgan 0 Report post Posted October 3, 2019 Strasznie lubię kuchnie włoską. Share this post Link to post Share on other sites
selina68 0 Report post Posted October 7, 2019 Bardzo lubię kuchnie włoską, a Wy? Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted October 11, 2019 no to a propo kuchni włoskiej, polecam dziś na obiad risotto z kurczakiem i grzybami Share this post Link to post Share on other sites
alidiana 0 Report post Posted December 12, 2019 Cześć:) Na obiad oczywiście pizza! Tylko musi pochodzić ze sprawdzonego źródła. Jeżeli szukalibyście smacznej, to mogę wam polecić dobre miejsce. U mnie rewelacyjnie sprawdza się https://www.pizzadominium.pl/lokale/tychy-c-h-r-city-point Mają tam naprawdę smaczną pizzę. Jeżeli chcielibyście coś innego na obiad, to nie ma z tym najmniejszych problemów. W tym zakresie polecałabym wam skosztować makaron. Jest po prostu przepyszny. Koniecznie musicie go spróbować i dać mi znać co sądzicie. Pozdrawiam was gorąco:) Share this post Link to post Share on other sites
precious.thiel 0 Report post Posted December 12, 2019 Przyznam szczerze, że moją ulubioną kuchnią jest kuchnia włoska. Share this post Link to post Share on other sites
mandetlable 0 Report post Posted December 13, 2019 U mnie dziś tajskie curry z ciecierzycą (bez mięsa). Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted January 15, 2020 Ja mam dzisiaj lekką sałatkę z kurczakiem curry w sosie miodowo-musztardowym. Share this post Link to post Share on other sites
fortal 0 Report post Posted July 20, 2020 Jeśli o mnie chodzi to ja sam sobie obiadów już nie robię odkąd wykupiłem katering pudełkowy dietetyczny. Wam też polecam takie rozwiązanie bo to między innymi oszczędność czasu. Tutaj http://www.fitnessstyl.pl/co-zyskasz-decydujac-sie-na-catering-dietetyczny/ macie artykuł na temat takich kateringów. Share this post Link to post Share on other sites