art 16 Report post Posted October 29, 2012 Według was, który bank jest najgorszym na rynku? Którego trzeba unikać jak ognia i co sprawia, że jego renoma jest tak fatalna? Według badań przeprowadzonych przez newsweek: Audytorzy Newsweeka z lekkim przerażeniem i niedowierzaniem odkrywali jak żle są obsługiwani między innymi w takich bankach jak Pekao, PKO BP, Bank Pocztowy, InvestBank i DnB NORD. Ta krótka czarna lista powstała w oparciu o najgorsze wyniki nie tylko z ostatniego badania, ale tez z audytu poprzednich audycji. Zdaniem Newsweeka to są po prostu najgorsze banki, jeśli idzie o standard obsługi klienta. Nieuprzejmi kasjerzy, niezainteresowani klientem, stosy papierków do wypełnienia, niezrozumiałe, trudne i skomplikowane procedury, niekompetentni doradcy - można tak długo wymieniać zarzuty tygodnika wobec tych banków. Źrodło: www.strefabiznesu.gazetalubuska.pl Zapraszam do własnych wniosków, postów i komentarzy odnośnie najgorszych banków w naszym kraju. 1 coiciagorb reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
aniag1 0 Report post Posted October 29, 2012 Jak dla mnie to PKO BP otwiera listę. Moloch komuny... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gość Report post Posted January 16, 2013 POLBANK to sie nie da opisać jak lekceważą wszelkie zasady daleko od tego banku który i tak zbankrutuje za chwilę Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted February 5, 2013 Z początkiem 2013 roku nastąpiła fuzja Polbanku i Raiffeisen, może to wpłynie na wymazanie złej opinii wśród niektórych klientów Polbanku. Share this post Link to post Share on other sites
andrzej 0 Report post Posted March 4, 2013 Tez jestem zdania że POLBANK nie ma zbytnio dobrej opinii wśród polaków no, ale może się to zmieni. Zobaczymy. Share this post Link to post Share on other sites
Guest OSIA Report post Posted March 6, 2013 Omijajcie wielkim łukiem GATIN BANK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Share this post Link to post Share on other sites
Guest zdzisław Report post Posted March 11, 2013 a pnb paribas jak Share this post Link to post Share on other sites
Guest alek Report post Posted March 11, 2013 bnp paribas jaki to bank Share this post Link to post Share on other sites
gregi 0 Report post Posted March 12, 2013 Najgorszy jest Getin najwiecj kombinuje w umowach Share this post Link to post Share on other sites
majeczka 0 Report post Posted July 11, 2013 A moim zdaniem jednym z najgorszych jest PEKAO, za wszystko muszę płacić przelewy, prowadzenie konta, wypłaty z innych bankomatów itp. Jak dla mnie to jest maszynak do zarabiania dużej kasy... ______________________________________ Najlepsza pompa ciepła Gdańsk? Share this post Link to post Share on other sites
Sokolik 0 Report post Posted July 15, 2013 (edited) Każdy ma jakieś złe doświadczenia z bankami, dlatego warto pomyśleć o doradcy finansowym. Wystarczy się zgłosić do nich albo z ofertą jaką dostaliście, albo po prostu z Waszymi oczekiwaniami a oni już zajmą się wszystkim. Nie mają własnych produktów, działają jako pośrednicy co daje gwarancję, że wybiorą dla klienta najlepsza opcję. Edited October 22, 2013 by admin regulamin Share this post Link to post Share on other sites
meen 0 Report post Posted October 17, 2013 Podobno mówią, żeby trzymać się z daleko od Idea i Getin Banku bo mają jedne z gorszych ofert. Share this post Link to post Share on other sites
jagadeni 0 Report post Posted October 18, 2013 a co sądzicie o Millenium? ja jestem zadowolona, na lokacie oszczędnościowej procent nie powala, ale mam wszystko za darmo Share this post Link to post Share on other sites
bambinok 0 Report post Posted October 21, 2013 Rówież korzystam z usług Millenium i też nie mam zastrzeżeń Share this post Link to post Share on other sites
alphabetaa 0 Report post Posted October 28, 2013 słyszałam dużo złego o Aliorze, ktoś jeszcze to potwierdza? Share this post Link to post Share on other sites
Guest naiwny klient Report post Posted January 4, 2014 Podobno mówią, żeby trzymać się z daleko od Idea i Getin Banku bo mają jedne z gorszych ofert. Potwierdzam- naciągacze, nie kompetentny personel i jak już wdepniesz to już łatwo się od nich nie uwolisz. A jak już mówimy o doradcach finansowych, to Wam doradzam (nie doradzam) TAX CARE. Mówią, że mają w pakiecie ofertę 20 banków, a jak to wygląda naprawdę? Polecają IdeaBank, bo ponoć najlepsze warunki dają nawet z niskimi dochodami lub długami. Tak łapią klentów i tu sie mówi "mamy cię" naiwny kliencie. Podsumuję. Nie ma idealnych doradców ani banków, wszyscy pracują lub współpracują dla swojego docelowego chlebodawcę. Jeśli już posiadacie konta, kredyty, w jakimkolwiek banku, to radzę pilnować (codziennie) czy nie znikają Wam pieniądze. I tu mówię poważnie!!! Mam na to dowody. Ale jak już to udowodnicie, to zamiast rekompensaty utraty dostaniecie, ale słowo "przepraszam". Każdy bank (naciągacz) kupuje kolorowymi słowami. Jeśli zdążysz lub doradca będzie miał ochotę Ci przedstawić regulamin i na jak długo jest oferta opłat i prowizji a po niedługim czasie po podpisaniu umowy już po kilku tygodniach poinformuje Cię bank pocztą o zmianianach w jego ofercie. Ale to już wtedy od Twojej woli zależy, czy wejść na stronę www banku czy nie aby się przkonac o zmianach np w opłatach i oprocentowaniu! Ze wszystkich banków odradzam IDEA BANK, GETIN BANK, GETIN NOBLEBANK, TAX CARE. Pamiętajcie! Jeśli Państwo pozwala (a raczej ma powiązania) oszustom funkcjonować na rynku i naciągać klientów, to się domyślcie co robił na rynku przez kilka ostatnich lat AmberGold i kto czerpał na tym korzyści... Share this post Link to post Share on other sites
Katharsis 0 Report post Posted January 15, 2014 Skoro każdy tak narzeka na swoje konta to wystarczy je zmienić na darmowe.. http://adwokat-miling.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
Witek 27 Report post Posted January 16, 2014 Na WP był ostatni ranking banków 2014 wg użytkowników internetu. Tym którym się nie chce brnąć przez 20 -30 slajdów aby nabijać wejścia wielkim portalom podsumowanie znajdziecie np. tutaj http://www.pozyczka-przezinternet.pl/nowy-ranking-bankow-2014, wygrał chyba Sync. Share this post Link to post Share on other sites
JanuszMoszczyński 0 Report post Posted January 21, 2014 Witam nazywam się Janusz Moszczyński Piszę z Firmy Prive Finance. Nasza firma ma podpisane umowy z 30 bankami oraz z prywatnymi inwestorami. Zadanie naszych specjalistów jest wybranie najlepszej opcji z setek możliwych dla danego klienta. Dzięki nam wiele osób z problemami wyszły na prosto przez konsolidacje, refinansowanie długów na lepszych warunkach. Wiele osób z problemami z BIK dostało lukratywny kredyt z którego są zadowoleni. Znajdziecie u nas: Kredyty hipoteczne - Pożyczki hipoteczne -Lizingi -Kredyty gotówkowe -opcje konsolidacji zadłużenia. -opcje Refinansowanie kredytu -Kapitał dla firm (Zajmujemy się całą robotą papierkową i negocjujemy umowy z bankami i inwestorami pod klienta) Tel.601-754-296 Janusz.Moszczynski@ o2.pl Share this post Link to post Share on other sites
ZibiKot 0 Report post Posted January 29, 2014 Witam, Tu jest podobny temat http://www.forum.pieniadz.pl/najgorszy,bank,w,polsce,t19016.html i bardzo często w roli głównej występuje Polbank. Share this post Link to post Share on other sites
Krietka 0 Report post Posted March 14, 2014 Ja tam nie lubię, wszystkich banków. Share this post Link to post Share on other sites
maras 0 Report post Posted March 17, 2014 Zdecydowanie PKO BP! Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted April 7, 2014 Czytając wszystkie posty okazuje sie, że mamy same słabe banki. Ciężko jest okreslić jednoznacznie najgorszy, ale nawet strsze pracownice bank PKO podaja rekę i przedstawiaja sie podczxas rozmowy Share this post Link to post Share on other sites
Guest Paulina Report post Posted September 4, 2014 Najgorszym bankiem jest Pekao SA. Skurczybyki za wszystko kasują. Niedługo nawet za oddychanie. Byłam zmuszona założyć u nich konto, ponieważ wziełam u nich kredyt mieszkaniowy. Ale ubiłabym tam wszystkich za to kasowanie pieniędzy. Za to 20 gr, za to 60 gr, za tamto 1 zł . Nie idą za duchem czasu. Stary i komunistyczny bank i do tego kłamią! Nie mówią, że wiąże się wszystko z dodatkowymi opłatami. Pekao SA to najgorszy bank na świecie. Mam konto w Alior Sync - uwielbiam ten bank i polecam w 100%. Mogę szczegóły za wymienić zainteresowanym. Ale pekao SA unikajcie jak ognia. Share this post Link to post Share on other sites
Martinika 0 Report post Posted September 5, 2014 Mnie coraz bardziej wkurza alior bank, nie dość, że wydzwaniają do mnie co miesiąc, to jeszcze ciągle zmieniają swój regulamin Share this post Link to post Share on other sites