Kimite 0 Report post Posted July 22, 2015 Mam pytanie jak wygląda sprawa z OC czy istotne jest gdzie to kupujemy, czy w zasadzie skoro to ma pokrywać nasze szkody to nie nasz problem? Pytam bo mój agent w PZU zaproponował mi OC za 390 zł, a jak wbiłem sobie w superpolise te same parametry (porównywarka do OC - https://superpolisa.pl/ ) to mi znalazło w PZU za 350 i zastanawiam się skąd ta różnica? I jeśli jest to to samo, to czy nie lepiej zamówić przez internet przez tę stronę? Share this post Link to post Share on other sites
Adam Paczos Doradza.PL 0 Report post Posted July 30, 2015 Masz na myśli OC nieruchomości....??? Przy kredytach hipotecznych, najczęściej Klienci korzystają z grupowych ubezpieczeń na życie dostępnych w standardzie w banku. Niestety najczęściej zakres ubezpieczenia obejmuje jedynie: powódż, pożar i inne zdarzenia losowe. Jeżeli jednak korzystasz z mieszkania (wynajmujesz) i okaże się, że zalejesz sąsiada, co się oczywiście statystycznie częściej zdarza niż pożar, powódż, wówczas jeżeli: a) posiadasz ubezpieczenie OC - ubezpieczyciel wypłaci Ci odszkodowanie, nie posiadasz ubezpieczenia OC - musisz pokryć szkodę ze środków własnych. PozdrawiamA.Paczos Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted July 31, 2015 Przedyskutuj to z agentem.Może to są dodatkowe zapisy, które świadczą o cenie. Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted September 25, 2015 Oczywiście,że ma to znaczenie oraz bardzo duże ! Warto jest wybrać odpowiednią firmę ubezpieczeniową tak aby nie mieć potem problemów z wypłatą odszkodowania.Niestety ale wiele firm potrafi je robić. Specjalnie zaniżają kwotę odszkodowania. Ze swojej strony mogę polecić Proama: https://www.proama.pl/ - jest to duże oraz sprawdzone towarzystwo ubezpieczeń, zresztą można poczytać sobie opinie w sieci ( są w większości pozytywne). W dobrej cenie oferują szeroki zakres ubezpieczenia. Share this post Link to post Share on other sites
Maklein 0 Report post Posted December 14, 2015 Każda firma ubezpieczeniowa ma swoje plusy i minusy i nie ma najlepszej. Ja osobiście polecam firmę x, ale ktoś powie, że to lipa. Polecam korzystać z tematów w których piszą o ubezpieczeniach, ja stawiam obecnie na najtańsze ubezpieczenie, bo warunki praktycznie wszędzie są takie same. Share this post Link to post Share on other sites
Kredytyk.pl 0 Report post Posted January 7, 2016 tu macie dobre porównanie wszystkich OC nfinanse.pl/oferta/ubezpieczenia-komunikacyjne Share this post Link to post Share on other sites
alidiana 0 Report post Posted February 27, 2017 Wariantów ubezpieczeń mieszkań i domów jest wiele, stąd pewnie ta różnica w cenie. Dom czy mieszkanie to miejsce, w którym przede wszystkim trzeba czuć się bezpiecznie, swobodnie i komfortowo. Nawet niewielki metraż i skromne wyposażenie, może stanowić największą wartość, wyrażoną nie tylko materialnie. Dlatego poczucie bezpieczeństwa we własnym domu lub mieszkaniu i pewność, że na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń nastąpi odzyskanie zniszczonego lub zrabowanego mienia, znajdują odzwierciedlenie w bogatej ofercie ubezpieczeń nieruchomości, powszechnie dostępnej na rynku. Zaletą dostępnych ofert jest to, że nie tylko właściciel nieruchomości może wykupić ubezpieczenie mieszkania. Również najemcy mieszkań mogą nabyć odpowiednią polisę, by czuć się bezpiecznie i zapewnić spokój sobie i bliskim. Wiele towarzystw ubezpieczeniowych udostępnia na swoich stronach internetowych kalkulatory ubezpieczeniowe. Innym narzędziem, które może posłużyć samodzielnemu wyborowi ubezpieczenia domu lub mieszkania są porównywarki. Bardzo atrakcyjną ofertę znajdziesz na stronie https://www.gothaer.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
Guest Milord Report post Posted March 4, 2017 Mam pytanie jak wygląda sprawa z OC czy istotne jest gdzie to kupujemy, czy w zasadzie skoro to ma pokrywać nasze szkody to nie nasz problem? Pytam bo mój agent w PZU zaproponował mi OC za 390 zł, a jak wbiłem sobie w superpolise te same parametry to mi znalazło w PZU za 350 i zastanawiam się skąd ta różnica? I jeśli jest to to samo, to czy nie lepiej zamówić przez internet przez tę stronę? Moim zdaniem to masz świetną kartę przetargową do dalszych rozmów z agentem PZU. Skoro porównywarka ubezpieczeń wskazuje na inną kwotę to może uda się wytargować ofertę, z drugiej strony często nie są one uaktualniane na bieżąco przez brak ciągłego kontaktu z bankami. A co do ubezpieczenia auta to właśnie zastanawiam się nad zmianą ubezpieczyciela i nie wiem który bank będzie dla mnie odpowiedni. Nie chcę się jedynie kierować ceną, bo wiem że u niektórych ubezpieczycieli są problemy z wypłacaniem pieniędzy na czas, czy odpowiednia pomocą w razie wypadku. Share this post Link to post Share on other sites
jacck49ddx 0 Report post Posted March 5, 2017 To raczej zależy od tego która oferta będzie według ciebie najlepsza Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 8, 2017 Pewnie, że ważne. Polisy się przecież różnią. Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted March 9, 2017 Ja korzystam z usług przedstawiciela ubezpieczeniowego. On mi wyszukuję najlepszą ofertę. Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 nie jestem ważne gdzie się ma OC, ważne żeby było. ja mam ubezpieczenie w Axa i jestem z niego zadowolona. Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted March 9, 2017 Ważne żeby wybrać ofertę dostosowaną do twoich potrzeb, a nie kierować się opiniami innych. Wtedy na pewno będziesz zadowolony Share this post Link to post Share on other sites
alidiana 0 Report post Posted April 13, 2017 Ja korzystam zawsze z kalkulatora i to właśnie dzięki niemu mogę wybrać najbardziej korzystniejszą ofertę. Kalkulatora nie trzeba się bać, ponieważ samo wypełnienie wszystkich pól nie jest zobowiązaniem do czegokolwiek i nic się nie stanie także wtedy, jeśli popełnimy tam jakikolwiek błąd. Jeżeli macie jakieś wątpliwości to dodatkowo polecam artykuł http://www.uslugi-firmowe.pl/poszukiwanie-ubezpieczenia-oc-przez-internet/ Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted April 17, 2017 Ja mam w linku, nie wiem czy jest gdzieś taniej ale nie chce mi się szukać, różnice chyba są niewielkie Share this post Link to post Share on other sites
saffort34 1 Report post Posted September 18, 2017 Przy wyborze swojej polisy korzystałem z porównywarki, która znajduje się pod adresem https://www.mtu24.pl/direct/forms/calculation/newKom/CalculationRegisterS1.seam Kalkulatory na różnych stronach internetowych mogą różnić się zarówno wyglądem, sposobem wprowadzania danych jak i kolejnością wykonywania czynności, aczkolwiek idea i pewne zasady działania są te same. Charakterystycznymi, wymaganymi danymi dla kalkulatorów OC, AC są dane właściciela samochodu, dane dotyczące samochodu, informacje na temat historii i przebiegu ubezpieczeń oraz w jaki sposób i przez kogo będzie wykorzystywany samochód przy nowym ubezpieczeniu. Share this post Link to post Share on other sites
Florentino 0 Report post Posted September 21, 2017 Ja od zawsze korzystam z jednej i tej samej ubezpieczalni - zniżki i korzystne warunki Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted September 26, 2017 myślę, że warto porównać to co nam dają ubezpieczyciele. Ja mam ubezpieczenie w Axa i jestem z niego bardzo zadowolona. Share this post Link to post Share on other sites
Almost 0 Report post Posted September 27, 2017 Trzeba brać tam gdzie jest taniej. Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted March 14, 2018 Ja jestem leniem, bo wszystko zrobiono za mnie ale odpowiednio więcej za to zapłaciłem. Tak po dłuższym namyśle: zawsze jest opcja skorzystać z usług specjalisty, ale czy to konieczne? Jest dużo informacji w Internecie, np. tutaj: http://www.e-motoryzacyjny.com.pl/jak-samodzielnie-obliczyc-wysokosc-skladki-ubezpieczeniowej/. Pamiętaj, że OC + AC się bardziej opłaca i może się przydać, ale to już Twoja decyzja. Pozdrawiam i życzę podjęcia racjonalnego wyboru, najpierw research - potem akcja! Share this post Link to post Share on other sites
Jakoszczędzać 0 Report post Posted March 15, 2018 Przy takim ubezpieczeniu, ważne jest również, aby unikać najbardziej "popularnych" błędów, które potem mogą drogo kosztować. Share this post Link to post Share on other sites
fortal 0 Report post Posted October 21, 2020 Ważny jest przede wszystkim wybór dobrego ac i oc, na warunkach które będą dla naszego auta najlepsze i niewysokiej składce. Tutaj https://swiatubezpieczen.net.pl/ macie stronę gdzie porównacie sobie polisy ubezpieczycieli, nie trzeba szukać na własną rękę więc to wygodne. Share this post Link to post Share on other sites
Dockson 0 Report post Posted October 22, 2020 Moim zdaniem ma znaczenie to gdzie dane ubezpieczenie oc kupimy. Bardzo wiele osób decyduje się na kupienie jedynie najtańszego ubezpieczenia oc, jednak w obecnych warunkach po odszkodowanie zgłaszamy sie do swojego towarzystwa ubezpieczeń,tak wieć dobrze jest zdecydować się na solidną firmę. Poza tym w przypadku wyboru oc w danej firmie ubezpieczeniowej, można liczyć na preferencyjne warunki nnw czy ac. Ac opłaca się w przypadku drogich samochodów, jednak nnw opłaca sie wykupić w każdej sytuacji. Ubezpieczenie chroni nie tylko nas kierowców ale rownież pasażerów i samo w sobie drogie nie jest. Ze swojej strony polecam Compensę: https://www.compensa.pl/ Firma oferuje dobre warunki ubezpieczenia. Share this post Link to post Share on other sites
nola 0 Report post Posted November 10, 2020 Nie, tak naprawdę nie ma znaczenia gdzie wykupimy ubezpieczenie OC, wszędzie zakres ochrony jest taki i sam i jest to wpisane w prawo, więc w zasadzie jedyne na co patrzymy to na wysokość składki. I żeby nie naszukać za bardzo polecam https://www.mfind.pl/ubezpieczenie-oc-ac/kalkulator-oc-ac - za pomocą kalkulatora można porównać oferty u kilkudziesięciu ubezpieczycieli Share this post Link to post Share on other sites
taczek 0 Report post Posted November 20, 2020 Ciekawe propozycje ubezpieczeń, niezłe są też różnego rodzaju rankingi które dają wam porównania !! zaniżone odszkodowanie Share this post Link to post Share on other sites