Elfweard 1 Report post Posted 15 hours ago Czym natłuścić i usunąć łuskę ze skóry głowy? Mam kilka płynów od dermatologa, ale odnoszę wrażenie, że nie działają – skóra jakby w ogóle ich nie wchłania. Może robię coś źle? Podpowiedzcie. Share this post Link to post Share on other sites
dexapini 0 Report post Posted 12 hours ago Najpierw trzeba koniecznie zmiękczyć i usunąć łuskę, inaczej żaden płyn czy maść nie zadziała. Ja najpierw natłuszczam skórę – może być oliwa z oliwek, olej kokosowy albo emulsja Psorisel na noc. Rano delikatnie wyczesuję wszystko grzebieniem, myję głowę szamponem z dziegciem, a dopiero później nakładam płyny z apteki. Inaczej szkoda czasu. Share this post Link to post Share on other sites
martaam 1 Report post Posted 10 hours ago (edited) a łuska odchodzi łatwiej przy wyczesywaniu. Potem stosuję płyn Psorisel działa lepiej niż większość, jakie miałam wcześniej. https://www.superpharm.pl/verdelove-psorisel-night-solution-plyn-na-luszczyce-skory-glowy-176196 Zauważyłam też, że warto po prostu dać skórze chwilę po umyciu lepiej chłonie wszystko, jak już nie jest całkiem wilgotna. Edited 10 hours ago by martaam Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted 9 hours ago Ja robię tak: wieczorem smaruję skórę głowy grubą warstwą kremu Mediderm, zakładam folię i zostawiam na noc. Rano wszystko łatwo się wyczesuje. Jak skóra jest już czysta, nakładam Dermovate w płynie – tylko punktowo, na zmiany. Psorisel stosuję między kuracjami sterydowymi, żeby utrzymać efekt. Na razie taki schemat sprawdza się najlepiej. Share this post Link to post Share on other sites