Elfweard 1 Report post Posted 13 hours ago Czym natłuścić i usunąć łuskę ze skóry głowy? Mam kilka płynów od dermatologa, ale odnoszę wrażenie, że nie działają – skóra jakby w ogóle ich nie wchłania. Może robię coś źle? Podpowiedzcie. Share this post Link to post Share on other sites
dexapini 0 Report post Posted 10 hours ago Najpierw trzeba koniecznie zmiękczyć i usunąć łuskę, inaczej żaden płyn czy maść nie zadziała. Ja najpierw natłuszczam skórę – może być oliwa z oliwek, olej kokosowy albo emulsja Psorisel na noc. Rano delikatnie wyczesuję wszystko grzebieniem, myję głowę szamponem z dziegciem, a dopiero później nakładam płyny z apteki. Inaczej szkoda czasu. Share this post Link to post Share on other sites
martaam 1 Report post Posted 8 hours ago (edited) a łuska odchodzi łatwiej przy wyczesywaniu. Potem stosuję płyn Psorisel działa lepiej niż większość, jakie miałam wcześniej. https://www.superpharm.pl/verdelove-psorisel-night-solution-plyn-na-luszczyce-skory-glowy-176196 Zauważyłam też, że warto po prostu dać skórze chwilę po umyciu lepiej chłonie wszystko, jak już nie jest całkiem wilgotna. Edited 8 hours ago by martaam Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted 7 hours ago Ja robię tak: wieczorem smaruję skórę głowy grubą warstwą kremu Mediderm, zakładam folię i zostawiam na noc. Rano wszystko łatwo się wyczesuje. Jak skóra jest już czysta, nakładam Dermovate w płynie – tylko punktowo, na zmiany. Psorisel stosuję między kuracjami sterydowymi, żeby utrzymać efekt. Na razie taki schemat sprawdza się najlepiej. Share this post Link to post Share on other sites