Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
naczek

Kredyt a pożyczka gotówkowa

Recommended Posts

Tak jak napisała Sabina, jeśli kredyt to tylko w banku. Inne instytucje finansowe nie mogą udzielać kredytów bo w przepisach jest to powierzone wyłącznie bankom. Jest jeszcze taka różnica, że kredyt jest zawsze na określony cel. Nawet jeśli bank udziela kredytu gotówkowego teoretycznie na dowolny cel, to w praktyce kredytobiorca może go wykorzystać jak chce, ale cel ten musi być zapisany w umowie (ustalony z bankiem). Jeśli środki z kredytu wykorzystamy na inny cel niż przewidziany w umowie, bank może odstąpić od umowy i tym samym zażądać natychmiastowej spłaty całej kwoty. W przypadku pożyczki możemy otrzymać pieniądze na konto i wydać sobie na co chcemy.

Pożyczkę łatwiej jest dostać. Instytucje pozabankowe nie wymagają od nas zaświadczeń o dochodach itp., a oferty też są atrakcyjne. Sprawdż np. oferty darmowych chwilówek. Nie mają żadnych ukrytych kosztów, oddajesz dokładnie tyle, ile pożyczyłeś

Guest Marek

Ja korzystam tylko z pożyczek, bo kredyty mają wyśrubowane sposoby sprawdzania i długo się na nie czeka. Mnie zniechęciła tona dokumentów, które musiałbym przygotować. Dlatego sięgam po pożyczki kiedy mam nagłą potrzebę finansową, zawsze na konkretny cel. Korzystam tylko z https:// wnet-pozyczka.pl bo mam ich sprawdzonych, polecił mi ich szwagier który też nie miał problemu z nimi, zawsze szybko dostajesz pieniądze i mają jasne warunki

Zgadzam się poprzednimi wypowiedziami ale dodam, że pożyczki najczęściej dotyczą mniejszych kwot, a o kredytach mówimy zarówno w kwestii kredytów konsumpcyjnych, jak i hipotecznych na dużo wyższe sumy.