martaam 1 Report post Posted December 10, 2019 Jaki polecacie skrypt sklepu internetowego? Nie będę tutaj opisywał wszystkich funkcji ale oprócz standardowych musi posiadać: -rozbudowany moduł zarządzania towarami -rozbudowany moduł zarządzania klientami -możliwośc wystawienia faktur/rachunków Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted December 10, 2019 Widzę tutaj dwa możliwe rozwiazania Presta - daje bardzo wiele opcji, system jest darmowy, z drugiej strony postawienie sklepu będzie wymagało pomocy webmastera, potem musisz również zatroszczyć się o wsparcie programistyczne. Drugim darmowym skryptem jest magento, aczkolwiek z nim do czynienia nie miałem (również ma dobre opinie na stronach) Shoper - w jego przypadku płacisz comiesięczny abonament, jednak paradoksalnie moze się to okazać tańsze bo masz tutaj wsparcie techniczne w języku polskim i nie musisz bawić się w zatrudnianie programisty. Poza tym jest to sprawdzona platforma, która daje wiele funkcjonalności takich jak integracja z facebookiem, ceneo, porównywarkami cenowymi. Płatności internetowe, moduły magazynu oraz księgowości. Aktualnie mają niezła promocję na karnety https://www.shoper.pl/cennik-sklepu-shoper/ Poza tym jest możliwość przetestowania ich za darmo przez 14 dni. Share this post Link to post Share on other sites
Dockson 0 Report post Posted June 11, 2020 W dniu 10.12.2019 o 07:36, martaam napisał: Jaki polecacie skrypt sklepu internetowego? Nie będę tutaj opisywał wszystkich funkcji ale oprócz standardowych musi posiadać: -rozbudowany moduł zarządzania towarami -rozbudowany moduł zarządzania klientami -możliwośc wystawienia faktur/rachunków Wśród darmowych sklepów internetowych polecam: PrestaShop Magento Quick.Cart OpenCart WooCommerce VirtueMart To jednak, ze sa darmowe nie znaczy, ze nie musisz zadbać o wsparcie techniczne bo takie wsparcie jest jak najbardziej wymagane. Samodzielnie trudno jest postawić sklep na jednej z tych platform szczególnie jeśli nie ma się wiedzy oraz doświadczenia. Radzę zajrzeć sobie tutaj: https://www.zset.pl/sklep-internetowy-czy-to-nadal-dobry-sposob-na-biznes/ Na stronie jest ciekawy artykuł o tym jak rozwinąć swój sklep internetowy. Share this post Link to post Share on other sites
minkass 0 Report post Posted June 24, 2020 Czyli opłaca się tworzyć własny sklep internetowy? Szukam pomysłu na biznes i znajomi mi podpowiadali już kiedyś, że mam predyspozycje i sprawdziłbym się jako sprzedawca praca niby fajna, ale nie mam pojęcia czy poradziłbym sobie z klientami. Wiadomo jak jest czasem trafią się tacy z którymi nie da się rozmawiać i wyprowadzają z równowagi, a ja należę do osób nerwowych... Share this post Link to post Share on other sites
agnes75 0 Report post Posted August 11, 2020 E-commerce, czyli handel odbywający się w internecie, od kilku lat przeżywa prawdziwy rozkwit. Wielu przedsiębiorców, którzy ponoszą wysokie opłaty za wynajem lokalu i nie mają takich zysków, jakich by oczekiwali, postanawiają przenieść się do sieci. ____________________________________________Jest Allegro, jest Amazon – po co Ci własny sklep internetowy? Share this post Link to post Share on other sites
fortal 0 Report post Posted October 19, 2020 Istnieje wiele skryptów, które mogą być z powodzeniem wykorzystywane do prowadzenia sklepu internetowego. Nim jednak rozpoczniemy sprzedaż, powinniśmy zarejestrować działalność gospodarczą. Ewentualnie, możemy zdecydować się na zakup gotowej spółki od https://mylegalstore.com/pl/ Share this post Link to post Share on other sites
kerdzia 0 Report post Posted March 17, 2021 Sklep internetowy to świetne rozwiązanie w dzisiejszych czasach Mam znajomego, który swój sklep tak rozkręcił, że w tym momencie ma swoje biuro i zatrudnia też kilku pracowników Zastanawiał się nad poprawieniem wydajności swojej serwerowni, ale trafił na usługi netii: https://www.netia.pl/pl/srednie-i-duze-firmy/produkty/data-center-cloud/netia-kolokacja I okazuje się, że dzięki serwerom zewnętrznym można poprawić wydajność naszego sprzętu, a jednocześnie nie musimy przejmować się takimi sprawami jak konserwacja czy naprawa dysków ! Share this post Link to post Share on other sites