Jan_1979 0 Report post Posted September 5, 2012 Trybunał konstytucyjny uznał że ustawa o objęciu kontrolą kas i Kasy Krajowej przez Komisję Nadzoru Finansowego może wejść w życie. Teraz czekamy do 27 pażdziernika 2012 roku kiedy to nastąpi. Oprócz nadzoru, KNF będzie mógł tworzyć i zatwierdzać zmiany statutu nowych kas. Współczynkik wypłacalności kas ma być podwyższony z 3% do 5%. Dla porównania współczynnik wypłacalności banków komercyjnych wynosi w Polsce 8%.Od pażdziernika w kasach będzie sprawowany zewnętrzny audyt którego raport poznamy w 2013 roku. Share this post Link to post Share on other sites
JanekW 0 Report post Posted September 8, 2012 Nie wiem czy Krajowa Rada Nadzoru Finansowego to kompetentne ciało. Po tym co okazało się w Aferze Gold raczej skłaniałbym się ku stwierdzeniu, że najpierw trzeba byłoby uporządkować strukturę oraz uprawnienia KNF-u, a dopiero póżniej zrzucać na nich coraz większą odpowiedzialność. Choć popieram całkowicie, że SKOK-i będą poddawane kontroli tak jak inne banki, bo w sumie jest to bank, tylko do tej pory działał na jakiś dziwnych warunkach i znów wszystko mogłoby skończyć się aferą. Share this post Link to post Share on other sites
fast90 0 Report post Posted September 9, 2012 Korzystam ze SKOKâ âu miałem kredyt, mam konto. Nie jest, że - nigdy nie oszukali mnie na złotówkę. Mianowice chodzi o to, że mają bardzo dziwne opłaty. Pamiętam jak dwa razy w roku zmieniła się stawka ubezpieczenia konta - pieniędzy nie wiem, czego. Raz 80 zł potem ponownie 80 zł w roku. No razem 160 zł w rok to jest: 13 zł miesięcznie. (Dużo) Jako że mam konto u nich i wpływa tam moje wynagrodzenie, naradzie konto mam założone i tak będzie? Mam dosyć ciekawe odsetki % od kwoty, jaka wpływa na konto. Share this post Link to post Share on other sites
art 16 Report post Posted September 9, 2012 A czy mógłbyś podzielić się informacjami jaki to %, bo myślę, że to jest najbardziej interesująca kwestia i ta informacja przyda się wielu użytkownikom tego forum. Czy procent w istocie jest tak zadowalający, że pokrywa opłatę w wysokości 13zł miesięcznie? Share this post Link to post Share on other sites
fast90 0 Report post Posted September 9, 2012 zależy ile wpłynie na konto. Sprawdzę na dniach i dam wam pełne dane i opis co i jak. OStatnio miałem jakieś 32 złote na konto z %. wpływ ponad 1450 zł miałem i jakieś kilka po 200-230 zł. Ppotem nic tylko wypłaty-- no jakoś tak.... Share this post Link to post Share on other sites
Andrew88 0 Report post Posted September 10, 2012 No jeżeli 32 złote to faktycznie jest to opłacalna inwestycja. Fortuna to nie jest, ale zawsze jakiś grosz wpadnie co miesiąc. Share this post Link to post Share on other sites
JanekW 0 Report post Posted September 11, 2012 32 złote przez kilka lat przez miesiąc, a potem pobiorą sobie prowizję w postaci całych oszczędności i znikną z rynku Share this post Link to post Share on other sites
ponury 2 Report post Posted September 12, 2012 Korzystam ze SKOKâ âu miałem kredyt, mam konto. Nie jest, że - nigdy nie oszukali mnie na złotówkę. Mianowice chodzi o to, że mają bardzo dziwne opłaty. W jakim SKOK konkretnie, bo okazuje sie, że nawet w obrębie jednej miejscowości ich oferty potrafia różnić. U mnie w poweicie są 2 albo 3 SKOK-i jestem ciekaw, czy może to jeden z nich? Share this post Link to post Share on other sites
Takisobie 1 Report post Posted October 6, 2012 SKOK hmm... nie wiem , jakoś średni mi się to kojarzy, wiem że kiedyś wprowadzali super pożyczki. Jednak oferta opierała się jak provident. Teraz mają nawet dobrą pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
12pawel 0 Report post Posted May 24, 2013 musisz dokładnie sprecyzować o jaki skok ci chodzi, bo tak jak banki sa różne tak i skoki, ja korzystam z lokat w SKoku Wołominie, mają tam najwyższe oprocentowaniebo 6 a nawet i powyzej 7%, więc śmiało wam polecam Share this post Link to post Share on other sites
eliasz 0 Report post Posted April 8, 2017 przeszły do KNF, wzięli kasę z budżetu na oddłużenie i wyszli. Ot takie prawo dżungli Share this post Link to post Share on other sites
pozyczkasa.pl 0 Report post Posted April 23, 2017 prędzej czy pożniej wszystkie skoki padną. To jest najgorsze, że każdy polak składa się na to aby nie upadły. Regulacje powinny być od dawna i wtedy klienci skoków też składaliby się na fundusz gwarancyjny. Share this post Link to post Share on other sites
mirek43 0 Report post Posted June 13, 2017 zauważ ile to trwało wszystko Share this post Link to post Share on other sites
KredyciarzNerwowy40 4 Report post Posted October 12, 2017 Gdyby nie KNF to SKOKI by padły i to mocno. Share this post Link to post Share on other sites
KredyciarzNerwowy40 4 Report post Posted December 12, 2017 Te SKOKI to niezły wałek był. Powinna powstać komisja. która to wszystko zbada. 1 romann reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
romann 0 Report post Posted December 15, 2017 powinna ale chyba nie za tego rządu bo oni umoczeni w tym podobno Share this post Link to post Share on other sites
AntyPISowiec 0 Report post Posted January 8, 2018 SKOKI straciły chyba trochę na uroku. Ekonomia to jednak zbyt ciężki temat dla Polaków. Share this post Link to post Share on other sites
KredyciarzNerwowy40 4 Report post Posted February 1, 2018 Z tymi SKOK-ami to niezłe numery. Ciekawe jak oni pisali te swoje biznes plany? Ja tam preferuje tradycyjne banki. Share this post Link to post Share on other sites
Guest worek Report post Posted August 15, 2020 skoki chciało zniszczyć PO ? a to dobre instytucje blisko ludzi PO niszczy konkurencje dla bankow zachodnich Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted June 11, 2021 Dobrze, że wreszcie będzie jakis nadzór Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted December 16, 2021 To ciekawe, a kiedy ma to wejść? Share this post Link to post Share on other sites
KredyciarzNerwowy40 4 Report post Posted December 21, 2022 (edited) SKOK-ów nikt nie rozliczy, bo PIS pewnie brał z nich pieniądze. Dlatego właśnie nikt tego teraz nie chce rozliczać. Taka prawda. Edited December 21, 2022 by KredyciarzNerwowy40 Share this post Link to post Share on other sites
Simplecash 0 Report post Posted October 16, 2023 Dodatkowa gotówka? Problematyczna historia kredytowa? Zagraniczny dochód? U nas nie ma ograniczeń! Procesowanie online, wypłata w kasie w wybranym przez Ciebie mieście w całej Polsce! Oferty promocyjne, system rekomendacyjny i wiele innych! Sprawdź nas! Proces online, pomożemy Ci ze wszystkim. Kontakt email simpleecash23@gmail.com Nie jesteśmy parabankiem!:) Share this post Link to post Share on other sites