adriano 6 Report post Posted September 14, 2012 Niedawno znalazłem w sieci analizę zysku z rocznych lokat zakładanych w róznych bankach na przełomie sierpnia iw rzesnia 2011 roku. I wiecie, kto znalazł się na samym koncu stawki? Tak, tak - Pekao. Oprocentowanie brutto wyniosło zaledwie 2,7 procent, wliczając stopę inflacji, klienci "zyskali" minus 1,55 procent. Nie ma to jak dobry biznes z bankiem. badanie dotyczyło kwoty 5 tysięcy złotych. Share this post Link to post Share on other sites
Wladeczek 2 Report post Posted September 14, 2012 Heh, PKO zarówno BP jak i SA to już totalny przeżytek. Nie wiem jakim cudem są to jedne z największych banków w Polsce (świadczy to wyłącznie o ciemnocie ludu). Przecież tam nic nie odbywa się jak należy, nie mają co się nawet równać z konkurencją. Pełno biurokracji rodem z PRL, wysokie opłaty, prowizje no i jeszcze te lokaty, co ich "zyski" zostały przytoczone powyżej - totalna żenada. Share this post Link to post Share on other sites
JanekW 0 Report post Posted September 18, 2012 Mnie również dziwi jak takie lokaty znajdują potencjalnych klientów. Przecież to po prostu zamrażarka pieniędzy, która i tak nie gwarantuję, że po wyjęciu z niej "zamrożonego" produktu, będzie on nadawał się do spożycia;) Share this post Link to post Share on other sites
nowyjazda 4 Report post Posted September 18, 2012 dokładnie. Lokata to ładnie brzmi w ustach, jednak jak przedstawiciel banku ją wymawia wie, że zaraz może być premia. Mają z tego dobry %, niby nie, ale wiem że tak jest. Zamrażają naszą kasę i potem ona niby leży, jednak jak obrabują bank. Nie oddzzadzą nam ich, albo po kilku latach i to z nie całego % jaki powinnien być. Tak jest... Share this post Link to post Share on other sites
majeczka 0 Report post Posted June 17, 2013 Ja tam nie jestem zadowolona z pekao, za wszystko praktycznie trzeba płacić. Przelewy międzybankowe płatne, korzystanie z konta płatne, wypłaty z innych bankomatów płatne, Inne banki mają dużo lepsze warunki, ja tam uciekam z pekao. ______________________________________ siŻlai Share this post Link to post Share on other sites
mr35 0 Report post Posted June 11, 2016 a coś z lokat na dziecko bo wiecie teraz 500+ Share this post Link to post Share on other sites
Madoff31 1 Report post Posted October 31, 2016 Pekao jest jaki jest, ale przynajmniej nie nawciskał ludziom frankowych kredytów.To jego zasługa. Poza tym jest duży i to jest jego zaleta. Share this post Link to post Share on other sites
hindusek 0 Report post Posted November 7, 2016 PKO nie jest taki zły jak go ludzie malują. Tak jak pan wyżej napisał - jedną z zalet jest fakt, że jest duży. Duże instytucje finansowe nie padną tak szybko. Dlatego oprócz konta zdecydowałem się tam założyć ikze, jeśli mam u kogoś odkładać na emeryturę to właśnie u nich. Share this post Link to post Share on other sites
xmartino55 0 Report post Posted November 7, 2016 Jezeli chodzi o emeryture to tez zdecydowalem sie na PKO, nawet duzo znajomych go polecalo Share this post Link to post Share on other sites
nastigel 0 Report post Posted January 2, 2018 czesc Share this post Link to post Share on other sites
justariam 0 Report post Posted January 18, 2018 czesc Share this post Link to post Share on other sites
bianrot 0 Report post Posted February 6, 2018 czesc Share this post Link to post Share on other sites
Torulek 0 Report post Posted March 30, 2018 Lokaty w Pekao?Nie opłaca się nie jest to najlepsza oferta na rrynku a reklamować innych nie będę tylko odradzam Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted June 1, 2018 Ogólnie wiele osób rezygnuje z lokat, bo mają niskie oprocentowanie i to nie jest zależne od konkretnego banku, tak jest wszędzie. Natomiast PEKAO jest bankiem, który w Polsce jest jedną z największych instytucji finansowych. Wśród oferty PEKAO są także kredyty, nie tylko lokaty czy konta bankowe. Share this post Link to post Share on other sites
Pasacik1422 0 Report post Posted July 12, 2018 Ja mam konto w Pekao i jestem bardzo zadowolony. Konto dla młodych mają bez opłat. Jedyne co trzeba zrobić to 5 transakcji kartą miesięcznie. Share this post Link to post Share on other sites