BrzozaDyta 0 Report post Posted March 12, 2018 Witam serdecznie. Ja z pytaniem. Czy ktoś z Was znam i może z czystym sumieniem polecić dobry kantor w Internecie? Chodzi, żeby nie tracić przy każdej transakcji. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Lidka Report post Posted March 13, 2018 Powinna Ci się spodobać Gieldawalut.com. Posiada opcję błyskawicznych przewalutowań po kursie ustalonym przez serwis- tak jak w kantorze oraz opcje wymian społecznościowych. Marża jest niższa niż 0,2% z programem cashback, dostępnym dla wszystkich klientów. Ja na razie korzystam 4 miesiąc i wszystko OK, przelewy sprawnie są księgowane w obie strony, Share this post Link to post Share on other sites
Jakoszczędzać 0 Report post Posted March 15, 2018 Kantor walutowy Alior Bank. Share this post Link to post Share on other sites
Guest uberto Report post Posted April 5, 2018 Najuczciwsze, konkretne warunki współpracy to moim zdaniem Pluskantor.pl oferuje. Nie pobiera prowizji, zarabia na samym spreadzie walutowym ale to ok 2 grosze na jednostce waluty zaledwie. Pierwsza wymian odbywa się bez spreadu- bonus dla nowego klienta, bardzo fajna okazja:) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gliwo Report post Posted May 30, 2018 Na pewno żadnych strat a wręcz przeciwnie- oszczędność przyniosą przewalutowania w Amronet. To jeden z niewielu kantorów z ktorymi się nie rozstałem- już niemal 4 lata. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted June 1, 2018 Trzeba mieć konto walutowe, np. w Alior. Share this post Link to post Share on other sites
Guest nikodem Report post Posted June 15, 2018 Nie tyle trzeba (bo przelew z e-kantoru w walucie można też wykonać do osoby trzeciej), co warto, zwłaszcza jak ktoś np. za granice się wybiera, bo wtedy jak odsyła się z kantoru na swój rachunek w walucie to i kartą można płacić i wybrać na miejscu gotówkę. W banku też można niby przewalutować środki, ale mi dużo korzystniej to wychodzi na gieldawalut.com, dlatego polecam jednak wymianę waluty w e-kantorze, przelew na konto bankowe z kantoru nie jest żadnym problemem ani obciążeniem finansowym. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Szynszyl Report post Posted July 5, 2018 Zwykle na etapie przewalutowania zaglądam do Amronet, kantor działa tyle lat, że trudno byłoby podważyć jego rzetelność tym bardziej że ma wielu klientów, co widać przy społecznościowych przewalutowaniach. Dzięki temu też kursy są tak konkurencyjne. Share this post Link to post Share on other sites
Guest J.Arnik Report post Posted September 3, 2018 Wymianą walut zainteresowałem się w momencie gdy pojawiła się taka konieczność w firmie. Transakcje online tego typu były dla mnie nowością ale też miłym zaskoczeniem. Teraz już ponad rok minął jak korzystam z przewalutowań na Pluskantor.pl , są korzystne i praktyczne pod tym kątem że nie muszę chodzić do kantoru, obawiać się że później z biura wyjdę a kantor już zamkną itp. Bez stresu i przepłacania, fajne rozwiązanie które polecam. Share this post Link to post Share on other sites
Guest beata Report post Posted October 5, 2018 Ja bardzo sobie chwalę przewalutowania na gieldawalut.com. Dobry partner w biznesie przede wszystkim- wymiana korzystna, transfery do wszystkich banków, nawet tych zagranicznych. Share this post Link to post Share on other sites
darkan 0 Report post Posted October 7, 2018 Ja posiadam konto walutowe w ing i nie narzekam, do tego mam jedną kartę i mogę wybierać gotówkę w bankomacie za granicą oczywiście Share this post Link to post Share on other sites
Guest małgorzataw Report post Posted October 17, 2018 Ile kosztuje Cie samo przewalutowanie środków w banku? Karta do konta walutowego to praktyczna sprawa bo tak jak mówisz możesz za granicą z bankomatu wyplacać swobodnie jak również nią płacić. Ja też mam taki rachunek+ plastik. Tyle że nie w banku wymieniam walutę a przez Pluskantor.pl, tutaj spread wynosi ok 2 grosze, więc moim zdaniem tanio, jednak ciekawa jestem jak to się ma do oferty banku? Share this post Link to post Share on other sites
Guest orzeszek Report post Posted November 10, 2018 Ile kosztuje Cie samo przewalutowanie środków w banku? Karta do konta walutowego to praktyczna sprawa bo tak jak mówisz możesz za granicą z bankomatu wyplacać swobodnie jak również nią płacić. Ja też mam taki rachunek+ plastik. Tyle że nie w banku wymieniam walutę a przez Pluskantor.pl, tutaj spread wynosi ok 2 grosze, więc moim zdaniem tanio, jednak ciekawa jestem jak to się ma do oferty banku? Od jakichś 2 lat postępuję w taki sam sposób, jedynie korzystam z innego kantoru- Gieldawalut.com. Tutaj nawet da się przewalutować pieniądze po kursie rynkowym. Jest prowizja zamiast spreadu, ale bardzo niska, jakieś 0,2 % czy nawet ciut mniejsza. Share this post Link to post Share on other sites
Kantona 0 Report post Posted November 13, 2018 W sieci kantorów jest pełno, choć wiele osób mówi jak to są korzystne i dobre, zawsze trzeba uważać. Share this post Link to post Share on other sites
Guest zelta Report post Posted November 16, 2018 Ostrożność trzeba zachować zawsze, trzeba po prostu patrzeć czy kantor posiada dobrze zabezpieczoną witrynę, czy weryfikuje klientów oraz wymaga uwierzytelniania transakcji. Zasady powinny być takie same jak w bankach online. Wiem, że przestrzega ich gieldawalut.com, sprawdziłam, wymieniam tam walutę bez obaw. Jednocześnie tanio. Share this post Link to post Share on other sites
Guest SylwiaNowacka Report post Posted December 13, 2018 Poczucie bezpieczeństwa daje mi również to gdy kantor nie zwleka z realizacją transakcji. Nigdy taka sytuacja się nie zdarzyła w przypadku Pluskantor.pl , nawet jak robiłam wymianę z odroczoną płatnością (świetna funkcjonalność) zawsze od ręki miałam przewalutowane pieniądze. Ml.in dlatego temu kantorowi nie boję się powierzać nawet transakcji biznesowych. Share this post Link to post Share on other sites
Stewfiv 0 Report post Posted March 5, 2019 Kursy są świetne w większości kantorów internetowych. Ostatnio jednak najczęściej wymieniam kasę w Amronet. Poza tym że niedrogo to i szybko, a to też ważne. Nie wiem jak sprawnie to idzie po kursie własnym, ale po cenie dostępnej błyskawicznie. Share this post Link to post Share on other sites
maciej.g 0 Report post Posted March 9, 2019 (edited) Polecam sprawdzić kantor alior banku https://tiny.pl/tgvxg Spread jest jednym z najniższych na rynku i wynosi jedynie 0,6%. Nie ma wymogu posiadania konta osobistego w złotówkach. Nie ponosi się żadnej opłaty zarówno za otwarcie, jak i prowadzenie rachunku w tej ofercie. Edited March 9, 2019 by maciej.g Share this post Link to post Share on other sites
Stewfiv 0 Report post Posted March 14, 2019 Platforma Amronet też niewiele sobie nalicza za przewalutowanie, bo tylko 0,2%. Kursy są korzystne, więc sądzę że warto. Kilka moich transakcji to potwierdza. Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted August 16, 2019 Tylko nie zapominajcie, że do obsługi kantorów internetowych niezbędne są konta walutowe. A te w wielu bankach nie należą do najtańszych. Jeżeli chodzi o atrakcyjność oferty to mógłbym polecić w pierwszej kolejności mBank a jeszcze bardziej Smart Bank. Jeżeli chodzi o ten ostatni, to konta walutowe są w nim zakładane na bardzo podobnych zasadach co złotówkowe. Tutaj na portalu https://www.tanie-konto.pl można znaleźć trochę więcej informacji na ten temat. Istnieje również możliwość założenia za jego pośrednictwem konta walutowego. Share this post Link to post Share on other sites
Ewelina921 0 Report post Posted October 18, 2019 Bardzo niski spread ma też Waluteo. U nich wynosi on niewiele ponad 1 grosz. Najlepiej wymieniać pieniądze w kantorach online bo można liczyć na dużo korzystniejsze dla nas ceny niż w kantorach stacjonarnych. Share this post Link to post Share on other sites