annbe 0 Report post Posted January 17, 2018 Czy w sytuacji, kiedy współspadkobiercami byliby dziadek (lat 67, emerytura 1800 zł) i wnuk (lat 22, utrzymujący się z renty rodzinnej 2500 zł, renta jeszcze przez 3 lata) jest szansa na kredyt mieszkaniowy? Mieszkanie za ~190 tysięcy, wkłady własnego na dzień dzisiejszy 25 tysięcy. Oboje wcześniej mieli po kilka mniejszych kredytów/pożyczek, wszystko spłacone na czas. Share this post Link to post Share on other sites
mrobert15 0 Report post Posted January 27, 2018 Nie widzę takiej możliwości. Kredyt mieszkaniowy jest zobowiązaniem długoterminowym i potrzebne są stabilne dochody (również na przyszłość). Najlepsze rozwiązanie to znalezienie stałej pracy przez wnuka ... Share this post Link to post Share on other sites
carlo 0 Report post Posted February 16, 2018 tak jak poprzednik popieram Share this post Link to post Share on other sites
carlo 0 Report post Posted February 16, 2018 trzeba inny plan Share this post Link to post Share on other sites
Agnis 0 Report post Posted March 22, 2018 Niestety, bez stałych środków dochodów będzie ciężko. Kredyt to wieloletnie zobowiązanie. Share this post Link to post Share on other sites
gosia iq 0 Report post Posted April 25, 2018 190 tys zł warte mieszkanie, minimalny wkład własny to 20%, czyli ok 40 tys zł. jasno z tego wynika, że w tej chwili nie spełniacie tego kryterium. dochody, dziadek minimum 2 tys netto musiałby mieć, aby większość banków z nim chciała rozmawiać. co do samej zdolności kredytowej, to przy tych parametrach niestety się nie uda:( poczytaj o kredytach na mojej stronie IQ Banque Share this post Link to post Share on other sites
PatrycjaRoy 0 Report post Posted March 10, 2019 Czy kredyt hipoteczny można wziąć na firmę? Jak długo trzeba prowadzić wówczas działalność? Chciałabym kupić dom a na parterze stworzyć zakład usługowy. ______________________________________________________________________ szklarstwo bielsko Share this post Link to post Share on other sites
maciej.g 0 Report post Posted March 10, 2019 Witaj Patrycja. To czy dostaniesz kredyt w dużej mierze zależy od wpływów na konto. Bank zapewne będzie chciał zaświadczenie o zarobkach netto z ostatnich 12 miesięcy. Sprawdzą także czy składki są opłacane terminowo. Można oczywiście znaleźć oferty gdzie "warunki" na jakich można dostać kredyt są sprowadzane do minimum. Warto oczywiście zadzwonić do doradcy i wszystkiego się dopytać. Polecam i odsyłam do Expandera. Expander doradztwo Bank Millennium ma ofertę hipoteki dla firm. Wystarczy wypełnić wniosek i umówić się na wizytę w najbliższym oddziale po szczegóły. Bank Millennium kredyt hipoteczny Poniżej przedstawię jeszcze kredyt gotówkowy dla firm. Warto zadzwonić umówić się na rozmowę. Umówić warunki kredytu pod hipotekę. Kredyt Gotówkowy Dla Firm w NestBank - do 550000 zł W razie pytań służę pomocą. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Rafolo 0 Report post Posted May 15, 2019 Witaj. Może Pani spróbować skorzystać z pomocy doradców, skontaktować się telefonicznie powiedzieć o problemie, a on postara się coś znaleźć. Ostatnio dość często korzystam z usług pośredników/doradców, mają bardzo często lepsze zniżki i potrafią załatwić kredyt na lepszych warunkach niż oferuje większość banków. Wiem, że firma HabzaFinanse zajmuje się takimi sprawami jak pozyskiwanie kredytów gotówkowych, ma usługę pod kredyt konsolidacyjny - mają bardzo bogatą ofertę - polecam zajrzeć. Share this post Link to post Share on other sites
Kordian91 0 Report post Posted June 3, 2019 (edited) Gdy chcemy wziąć kredyty warto sobie przeczytać opinie o danej firmie. Ciekawą opcją jest to co kolega podał wyżej - żeby skorzystać z pomocy doradców kredytowych. Ja jednak zawsze wolę sobie poczytać blogi o finansach iw tedy wiem coś więcej. , to Edited June 3, 2019 by Kordian91 Share this post Link to post Share on other sites
nola 0 Report post Posted June 11, 2019 Wiadomo że to wszystko zależy od przypadku, a jeśli chcesz się dowiedzieć jakie należy wymogi spełnić by otrzymać dany kredyt to zerknij na strone https://fscd.pl/ . Znajdziesz tutaj wiele przydatnych wiadomości z zakresu finansów Share this post Link to post Share on other sites
Penelope 0 Report post Posted June 12, 2019 Wiesz co najlepiej będzie jeśli udasz się do doradcy, który dopasuje kredyt do Twoich potrzeb i możliwości tak byś nie wpadła w żadne kłopoty. Ja zdecydowałam się na kredyt hipoteczny na remont od https://accon.pl/kredyt-wykonczenie-lub-remont-mieszkania/. Doradca sam zaproponował mi takie właśnie rozwiązanie, pieniędzy wystarczyło, a rata nie jest zbyt wielka. Share this post Link to post Share on other sites
Bianna 0 Report post Posted June 13, 2019 Wiecie co, ja rozwiązałam ten problem w ten sposób, że kredyty hipoteczne z Warszawy przeanalizowałam z doradcą https://krupafinanse.pl/kredyty-hipoteczne-warszawa/. Doradca pomógł mi zrozumieć cały system spłacania, wytłumaczył jaki kredyt jest na moją kieszeń. Bardzo mi pomógł. Share this post Link to post Share on other sites
cummerata.jedediah 0 Report post Posted November 13, 2019 Witam. Co sądzicie o zalożeniu biznesu w z kredytu? Share this post Link to post Share on other sites
xmuller 0 Report post Posted November 21, 2019 Jeżeli chcemy uzyskać dobrą ofertę kredytu, to najlepiej skorzystać z usług profesjonalnego doradcy finansowego. Doradca finansowy ma wiedzę na temat ofert różnych banków i nie musimy odwiedzać osobiście każdego banku. -------------------------------------------------------------------- kredyty hipoteczne warszawa Share this post Link to post Share on other sites
margaritaaufderhar 0 Report post Posted August 25, 2020 Należy ocenić, czy mamy odpowiednią zdolność do zaciągania kredytu. Share this post Link to post Share on other sites
Robotek1521 0 Report post Posted October 7, 2020 Raczej przy takiej sytuacji finansowej (zarobki dziadka i wnuka) na kredyt nie ma szans _________________ http://ikomeble.pl/obszar-dostawy/meble-nowoczesne-na-wymiar-trzebinia/ Share this post Link to post Share on other sites
baleron66 1 Report post Posted October 8, 2020 Trzeba złapać się jakiejś roboty dorywczej, coś przez internet Share this post Link to post Share on other sites
nola 0 Report post Posted October 31, 2020 To zależy od wielu czynników i najlepiej będzie jak skontaktujesz się z doradcami https://www.boldinvest.pl/ , oni przeanalizują sytuację i powiedzą jakie są szasne Share this post Link to post Share on other sites
Dockson 0 Report post Posted November 20, 2020 Wybierz się na rozmowę z doradcą kredytowym lub do 3-4 banków. Tak na prawdę wszystko zależne jest od regionu, miejsca gdzie jest działka, waszego wkładu własnego gdzie każdy bank liczy to inaczej wg swoich wytycznych. W sprawach kredytowych, polecam kontakt z tym doradcą https://lodzkiekspert.pl/ - podpowie jakie oferty są godne uwagi. Bank (nie wiem czy kazdy) wymaga również wkładu własnego np. działka. Znajomy musiał postawić fundamenty i dopiero wtedy dostał kredyt. Share this post Link to post Share on other sites
foczka 0 Report post Posted December 15, 2020 Porozmawiaj koniecznie z doradcą kredytowym. Specjalista od razu Ci powie, czy jest szansa na kredyt. Odezwij się do Solemo Finanse: https://solemofinanse.pl/ . Ja polecam tę firmę z własnego doświadczenia. Share this post Link to post Share on other sites