kerdzia 0 Report post Posted May 15, 2017 Witam, tak jak w temacie, jeśli są tutaj tegoroczni maturzyści: chciałam się Was zapytać jakie macie plany na przyszłość? Share this post Link to post Share on other sites
layylla 0 Report post Posted May 16, 2017 Studia lb praca tymczasowa która będzie podstawą do zdobycia lepszej posady w przyszłości Share this post Link to post Share on other sites
Amy_25 0 Report post Posted May 19, 2017 Najlepiej po maturze byłoby pójść na studia, ale nie każdy ma takie możliwości finansowe. Zawsze jak już dostanie się pracę można iść do szkoły pomaturalnej. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted June 30, 2017 Warto zrobić sobie rok przerwy po maturze. Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted July 5, 2017 Ja po maturze na cztery miesiące wyjechałem na wolontariat. Swoje rzeczy wysłałem przy pomocy https://www.globkurier.pl/przesylki-info/kurier-ups-przesylki-uslugi.html , aby podróż wyszła mi jak najtaniej. Mój wolontariat polegał na tym iż pomagałem dzieciom uczyć się języka angielskiego. Swój język też bardzo pod szlifowałem. Do tego pomagałem w remoncie świetlicy dla dzieci oraz pomagałem tamtejszym siostrom zakonnym zajmować się podopiecznymi tamtejszego hospicjum. Uważam to za bardzo dobre doświadczenie. Szczególnie, że jak wróciłem do Polski to po tygodniu odpoczynku zacząłem studia i w między czasie byłem wolontariatem w pobliskim hospicjum, gdzie bardzo przydało mi się doświadczenie, które nabrałem na wyjeżdzie. Każdemu polecam taki wyjazd on bardzo zmienia człowieka Share this post Link to post Share on other sites
Gehrz 0 Report post Posted July 5, 2017 Ja planuję studia, Finanse i Rachunkowość Share this post Link to post Share on other sites
Centrum Pożyczek 0 Report post Posted July 11, 2017 Wydaje mi się, że to trochę strata czasu. Gdybym zrobił sobie rok przerwy po maturze, to na pewno nie chciałoby mi się iść na studia. A tak to za ciosem Share this post Link to post Share on other sites
Demires 0 Report post Posted July 12, 2017 @Gehrz Decyzja całkiem rozsądna, pamiętaj tylko, żeby zwrócić uwagę na to, czy uczelnia współpracuje z jakimiś pracodawcami - z praktyką łatwiej o pracę. Share this post Link to post Share on other sites
Baltis 0 Report post Posted July 14, 2017 Wydaje mi się, że to trochę strata czasu. Gdybym zrobił sobie rok przerwy po maturze, to na pewno nie chciałoby mi się iść na studia. A tak to za ciosem Zawsze można iść na studia zaoczne i jednocześnie realizować się zawodowo. Share this post Link to post Share on other sites
Centrum Pożyczek 0 Report post Posted July 17, 2017 Zawsze można iść na studia zaoczne i jednocześnie realizować się zawodowo. O ile oczywiście ma się na to środki. Share this post Link to post Share on other sites
mkol 0 Report post Posted July 18, 2017 Proponuje iść na studia zaoczne i podjąć pracę Share this post Link to post Share on other sites
Lukier74 0 Report post Posted August 18, 2017 Studia, studia i jeszcze raz studia. Nie wiem ile razy Ci starsi, mądrzejsi, bardziej doświadczeni mogą to powtarzać. Jasne, są przypadki osób, które bez studiów robią sporą kasę (nie mylić z karierą), ale to się zaraz zemści, bo rynek pracy jest nieustępliwy i nie toleruje obiboków, ergo najważniejsze są papiery, doświadczenie i widoczna w CV chęć do pracy. Taką, poza studiami zdobywa się np. szkoleniami - https://zak.edu.pl/oferta-edukacyjna/szkoly-policealne/pracownik-socjalny - stażami, praktykami, nawet wolontariatem, ale trzeba "nabijać" CV wszystkim co się da i co jako tako sprawia radość. Bez tego to już tylko wujek w Ministerstwie może pomóc, ale też na krótko. Share this post Link to post Share on other sites
Mumia 0 Report post Posted August 20, 2017 Studia, albo jakieś kursy. Inwestycja w siebie to najlepsza inwestycja. Share this post Link to post Share on other sites
Robotek1521 0 Report post Posted August 21, 2017 Ja po maturze zrobiłam sobie rok przerwy, w tym czasie poszukałam pracy i zastanowiłem się nad swoją przyszłością. Teraz studiuję zaocznie informatykę i pracuję. Share this post Link to post Share on other sites
Mumia 0 Report post Posted August 25, 2017 to i tak, że udało Ci zmotywować. Mało komu po rocznej przerwie chce się podjąc studia, zwłaszcza jak zaczęło pracę. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted January 15, 2018 Warto jest zastanowić się na pewno nad jakimś konkretnym kierunkiem. Na uczelniach jest bardzo wiele róznego rodzaju fajnie brzmiących studiów Ale zastnówcie się czy będziecie mieli po nich konkretne umiejętności, które będziecie mogli wykorzystać w przyszłości.... Czasami o wiele lepiej jest zastanowić się nad studium. Dobre perspektywy daje na przykłąd kierunek technik mechatronik: https://atutszkola.pl/oferta/kursy-i-szkolenia/kursy-kwalifikacyjne-i-zawodowe/technik-mechatronik/ ewentualnie technik budownictwa: https://atutszkola.pl/oferta/kursy-i-szkolenia/kursy-kwalifikacyjne-i-zawodowe/technik-budownictwa/ Share this post Link to post Share on other sites
rollenx 0 Report post Posted January 15, 2018 najlepiej studia, ale jak ktoś ma zainteresowania, które dają kasę to niech je rozwija Share this post Link to post Share on other sites