rutkowska 0 Report post Posted July 27, 2016 Jak przygotować się do powtórnego egzaminu na prawo jazdy? Share this post Link to post Share on other sites
Sabina 5 Report post Posted July 28, 2016 Zależy co oblałaś - 30 zł za teoretyczny i 140 zł za praktyczny kategoria B. Czyli poćwicz i weż kasę Share this post Link to post Share on other sites
czapek 0 Report post Posted August 5, 2016 Zgadzam się z przedmówcą Share this post Link to post Share on other sites
LindaB 0 Report post Posted August 31, 2016 moze ktos z rodziny pomoze? Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted September 2, 2016 Jak już zdasz prawko i kupisz samochód to zastanów się nad dobrym ubezpieczeniem, gdybyś szukał ciekawych artykułów to zaglądnij na tą stronkę: oc-online24.pl Share this post Link to post Share on other sites
celeste 0 Report post Posted September 4, 2016 Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć Share this post Link to post Share on other sites
dozorca18 0 Report post Posted September 6, 2016 ćwiczenia, dużo ćwiczeń, jak czujesz się niepewnie za kółkiem to lepiej wydać kasę na dodatkowe godziny niż pakować w kolejne egzaminy, jak poczujesz się pewnie, stabilnie to idz i próbuj ale nie poddawaj się moja siostra po 3 oblanym poddała sie i zostawiła temat na 2 lata, potem musiała przypominać sobie kurs od nowa i w efekcie zapłaciła dużo dużo więcej. Share this post Link to post Share on other sites
kosa_mariusz 0 Report post Posted September 7, 2016 no co więcej można zrobić jak tylko ćwiczyć i nabierać wprawy i pewności siebie Share this post Link to post Share on other sites
Guest Wiola Report post Posted November 2, 2016 Nie polecam nauki przy pomocy kogoś z rodziny. Osoba taka ma już swoje nawyki, które przekaże Tobie. Najlepiej wykupić dodatkowe godziny, bo praktyka czyni mistrza. Kiedy zdasz już prawo jazdy rodzice powinni zakupić Ci auto, bo bez tego nie nabierzesz wprawy w poruszaniu się samochodem . Pierwszy samochód może być używany i jest to koszt rzędu 5000 zł. Jeżeli rodzice nie będą mieli pieniędzy mozesz zaproponować, żeby zdecydowali się na pożyczkę na raty. Aktualny ranking takich pożyczek można znależć na loando.pl dzięki temu dobierzesz odpowiednią do swoich możliwości finansowych. Auto to podstawa Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 9, 2017 Ja pierwszy samochód dostałam zaraz po odebraniu prawka i mam go do dziś Służy mi już kilka lat, ale wyjątkowo o niego dbam. Teraz po zimie muszę jechać na usuwanie wgnieceń do http://www.wgniecenia.pl/oferta . Mam kilka śladów, które niezbyt estetycznie wygląda i nie chcę, żeby rdza zaraz na tym wyszła. Share this post Link to post Share on other sites
Madame 1 Report post Posted March 10, 2017 A to miałaś wypadek? Czy od gradobicia tak się stało? Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 10, 2017 ja to się cieszę że prawo jazdy zrobiłam już dawno bo już wtedy pamiętam, że bardzo trudno było zdać. Share this post Link to post Share on other sites
Mirekman 0 Report post Posted March 28, 2017 No cóż aby nauczyć się jeżdzić trzeba po prostu jeżdzić. Tak wiem powtórzę się ale ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. A jak już zdarz to kup sobie auto i jeżdż ile się da. Warto przy wyborze auta poczytać o https://moc-hybrydy.pl/poznaj.html może na pierwszy samochód kupisz sobie taką hybrydę, kto to wie. Share this post Link to post Share on other sites
Kazik124 0 Report post Posted April 3, 2017 Dużo ćwiczyć. Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted June 19, 2017 (edited) Prawko dla każdego chyba jest mega ważne, mówią też że nie każdy się nadaje na kierowcę ale ja w to nie wierzę. Nie należę do bystrych bab jeśli chodzi o samochody a jednak w MotoStart na Mokotowie przy Racławickiej potrafią z totalnej nogi zrobić kierowcę, myślę że wiele zależy od szkoły jazdy i instruktora Edited June 19, 2017 by ramana Share this post Link to post Share on other sites
ukrest 0 Report post Posted June 23, 2017 Jak ja zdawałem prawo jazdy to robiłem testy 10 razy dziennie i non stop siedziałem w aucie i ćwiczyłem.. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Klaudek Report post Posted July 26, 2017 to zalezy czy chodzio teorie czy praktyke.. jak teorie to uczyc sie uczyc sie uczyc sie a jak praktyka to najlepiej zapisac sie do szkoly nauki jazdy i pojezdzic jeszcze... ja tez wykupilam dodatkowe jazdy przed egzaminem w szkole autojar na kabatach w wawie i dzieki nim a dokladniej panu wiesiowi udalo mi sie zdac... szkola z duzym doswiadczeniem i zdawalnoscia, indywidualne podejscie i wielkie poklady cierpliwosci Share this post Link to post Share on other sites
TomaszR 0 Report post Posted August 17, 2017 Zgadzam się z przedmówcami, praktyka praktyka i jeszcze raz praktyka Testy warto sobie robić na komputerze, ale nie przesadzałbym i w dzień egzaminu już koniec. Niech umysł odpocznie. Przed egzaminem też najlepiej zająć się czymś innym, żeby się nie nakręcać. Spokojnie, jazdy samochodem nie zapomina się przez jedną dobę, więc jak ostatni raz pojedziesz dzień przed egzaminem, to będzie ok. No i trzeba wziąć w sumie chyba tylko dokument tożsamości i ewnetualnie jakieś potwierdzenie przelewu za egzamin, w razie czego. Share this post Link to post Share on other sites
Robotek1521 0 Report post Posted August 18, 2017 Jeśli przerobimy X testów to na pewno zdamy teorię. A Jeśli chodzi o prtaktykę, no coż... tu opócz umiejętności w grę w chodzi jeszcze stres, który skutecznie może utrudnić zdobycie wymarzonego prawa jazdy. Share this post Link to post Share on other sites
TomaszR 0 Report post Posted August 21, 2017 Jeśli przerobimy X testów to na pewno zdamy teorię. A Jeśli chodzi o prtaktykę, no coż... tu opócz umiejętności w grę w chodzi jeszcze stres, który skutecznie może utrudnić zdobycie wymarzonego prawa jazdy. Może, ale nie musi. Właśnie nie należy się negatywnie nastawiać i czytać historii jak to stres przeszkodził kierowcom pokroju Kubicy. Czasem trzeba sobie poradzić ze stresem i tyle. Na pewno nie pomaga myślenie już tydzień przed egzaminem, że za tydzień będę się bardzo stresować. Share this post Link to post Share on other sites
ZbyszekM 0 Report post Posted September 2, 2017 Psychicznie. Zacznij od jazdy w okolicach ośrodka. Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted September 22, 2017 Myślę że wiele tu zależy od instruktorów, ja byłam kompletnie zielona azapisałam się na kurs do Moto Start przy Racławickiej, tam nawet wokółośrodka jest ogromny ruch ale to chyba dobrze bo potem nie miałam lękówprzed jazdą po mieście na egzaminie, po prostu byłam już przyzwyczajonado dużego natężenia ruchu Share this post Link to post Share on other sites
Guest sara opala Report post Posted September 26, 2017 podstawa jest oczywiscie posiadanie odpowiednich umiejetnosci.. a jest to mozliwe gdy ma sie dobra szkole nauki jazdy.. dokup sobie jazdy powtorz przepisy i sie nie stresuj. Jesli jestes z Wawy to idz do Autojaru na Kabatach, to najlepsza szkola w okolicach stolicy Share this post Link to post Share on other sites
Almost 0 Report post Posted September 27, 2017 Zdanie prawa jazdy to przecież nie problem... Share this post Link to post Share on other sites
hindusek 0 Report post Posted September 28, 2017 Ale jednak stresująca sytuacja dla wielu. Nie ma co się zbytnio przejmować, im mniej stresu tym lepiej wyjdzie. Share this post Link to post Share on other sites