martaam 1 Report post Posted June 18, 2016 Jak to z tym w końcu jest? Czy komornicy mogą windykować długi z programu 500+ czy nie? Pytam, bo nie ma jasności jeżeli o to chodzi? Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted June 21, 2016 Z 500+ nie można windykować długów. Z tego co wiem, to nawet wyszło specjalne zalecenie czy rozporządzenie dla komorników. Powiem szczerze, że kiepskie to jest - bo jeżeli ktoś zrobił dług, to powinien on zostać spłacony. Ehh populizm szerzy się w naszym państwie. Jeżeli masz jakieś wątpliwości to napisz maila do autorki tego bloga http://pozeworozwodblog.pl/ Zajmuje się kwestiami dot. rozwodów, 500+, sprawami rodzinnymi itd. Może podejmie temat, bo z mojego punktu widzenia, jest istotny społecznie. Share this post Link to post Share on other sites
Czarny7 1 Report post Posted June 22, 2016 Na przelewie masz na początku: "R.500+Świadczenia za" To "R.500" na początku świadczy o tym że przelew jest wg ustawy nietykalny nawet dla komornika. Maja być jeszcze dodatkowo subkonta ale nie wiem czy to konieczne. Wiem bo sam dostaje taki przelew i nikt na niego łapki nie położył. Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted April 17, 2017 Też słyszałam że to pieniądze nie do ruszenia, nie wiem tylko co jeśli wpływa na np zajęte przez komornika konto? Share this post Link to post Share on other sites