masterweb 9 Report post Posted November 7, 2012 taki tytuł dałem dla postu jaki mam zamiar wam napisać.. jakis czas temu spotkałem znajomego i opowiedział mi o takich ludziach co chodzą po domach i mówią że bank wytypował ciebie żeby udzielić ci pożyczkę jaka jest jedyna w kosmosie, najlepsza, najtańsza... jednak nic nie płacimy tylko za przyjedz i obsługę około 400 zł - oczywiście są to oszuści, nabrali już kilkanaście oso na grubo 15.000 zł, więc pytam się gdzie byli rodzice ? żart... jak można uwierzyć ? ja bym był zainteresowany, zaprosił bym, i po cichu zadzwonił na policję. Jednak nie miałem okazji ich spotkać, wiem że jak trafią na mnie nie puszcze im tego ;D Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted November 11, 2012 Naciągaczy jest pełno. Ludzie się nabierają bo człowiek nie zawsze wszystko od razu przemyśli. Ja też z resztą mam raczej ufne nastawienie do innych ludzi i nigdy jako pierwsza myśl nie przychodzi mi do głowy że ktoś chce mnie oszukać. Trzeba jednak uważać i zawsze się dobrze zastanowić zanim się coś podpisze. Nie ma nic za darmo, a jeśli coś jest zbyt atrakcyjne, to automatycznie powinna nam się zapalić czerwona lampka i zastanowić dlaczego tak jest. Share this post Link to post Share on other sites
malolacik 0 Report post Posted March 4, 2013 W dzisiejszych czasach niektórzy ludzie są zbyt ufni i stad te wszystkie oszustwa bo nie wszyscy ulegną naciągaczom, a niektórzy zobaczą w tym możliwość zarobku czy coś innego i pozniej są problemy... Share this post Link to post Share on other sites