Guest tracy Report post Posted May 19, 2015 Wyjeżdżacie gdzieś na wakacje? CZy finanse nie pozwalają? A jesli wyjeżdżacie to gdzieś w Polskę czy za granicę? Podzielcie się ciekawymi miejscówkami. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted May 20, 2015 Możesz poszukać ciekawych inspiracji w wyszukiwarce qtravel.plMyślę, że fajnym pomysłem może być zarówno Zakopane, jak i Mazury czy Pomorze.W Polsce jest wiele fajnych miejsc, luksusowych hoteli czy klimatycznych pensjonatów. Bardzo wiele zależy od tego, na co macie ochotę. Oczywiście warto słuchać opinii innych, ale trzeba brać przede wszystkim pod uwagę zdanie swoje.Dla mnie ważne by było, żeby w takim miejscu było gdzie pójść, jak spędzić czas, ale równie ważny byłby oczywiście hotel,który podczas podróży powinien być naprawdę przytulny. Sama w tym roku jeszcze nie wiem, czy gdzieś pojadę, okaże się wkrótce. Share this post Link to post Share on other sites
pebs 1 Report post Posted May 20, 2015 My jedziemy w Polskę. Trochę oszczędzamy tak więc nie chcemy wydawać dużych pieniędzy. W Polsce naprawdę da się tanio wypocząć. W tych mniejszych miejscowościach nadmorskich albo w górach. Bardzo podobało mi sie na przykład w Bieszczadach. Jest niedrogo bo poza sezonem wygodne noclegi od 30 zł za osobę no i pyszna łemkowska kuchnia . Staramy sie jakoś ciekawie organizować sobie czas. Szczególnie na weekendy. Odsyłam na stronę, na której znajdziecie kilka fajnych propozycji na takie wypady w Polskę: szerokiej-drogi.pl Znajduje się tam szereg artykułów.Na miejscu jak będziecie w jakimś fajnym mieście warto jest wynająć sobie samochód. Dzięki temu o wiele wygodniej się zwiedza. Share this post Link to post Share on other sites
Kunalalumpa 1 Report post Posted June 3, 2015 Nie zapomnijcie o ubezpiecznieu turystycznym, często zdarzają się różne niespodiewane sytuację. Warto z ciekawości przejrzeć ofertę rankomatu. Można tam znaleść coś ciekawego. Share this post Link to post Share on other sites
celeste 0 Report post Posted June 9, 2015 Lubie podróżować po Polsce i odkrywać nowe miejsca , niekoniecznie te opisywane w przewodnikach. Share this post Link to post Share on other sites
Finansolog 0 Report post Posted June 13, 2015 Chorwacja Tanio, pogoda prawie pewna, a co najważniejsze jest pięknie! Z ludżmi da się często nawet po polsku dogadać, a po angielsku to praktycznie zawsze. Plaże kamieniste, ale jak jest się już na miejscu to nic to nie przeszkadza (przed wyjazdem byłem uprzedzony ). Koniecznie trzeba sobie przywieżć oliwę z oliwek, a na miejscu próbować wszystkie lody Share this post Link to post Share on other sites
Antek32 0 Report post Posted July 6, 2015 Jak w Polsce to polecam Podlasie, najlepiej z rowerem. Tereny są super, można sobie nocować w jednej wioseczce a zjechać jeszcze kilkanaście kolejnych. Jak ktoś che odpocząć od miasta to to jest super opcja. Share this post Link to post Share on other sites
jostro 0 Report post Posted July 28, 2015 staram się co roku polecieć gdzieś za granicę oraz odwiedzić nasze polskie morze w tym roku padło na Maltę, gdzie odwiedziliśmy naszych znajomych tam mieszkających więc koszty za dwutygodniowe wakacje znacznie niższe. W zeszłym roku wyspy kanryjskie, a wcześniej grecja i hiszpania. Nie wyobrażam sobie żeby nie polecieć gdzieś i nie odpocząć Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted July 31, 2015 Miałem Turcję na wrzesień, chyba się nic nie wydarzy. Share this post Link to post Share on other sites
Guest daria Report post Posted August 20, 2015 Ja Grecja, bo niedrogo i pięknie. Gdzie wymieniacie pieniądze na wyjazdy? Polecam wam mój sprawdzony kantor wymieniaj.pl. Share this post Link to post Share on other sites
Filterka 1 Report post Posted August 23, 2015 Malta super i pewny kierunek nawet bez posiadania tam znajomych można w przyzwoitych pieniądzach odpocząć Sliema super miasteczko, Mdina historia, aż dech zapiera Teneryfa, aż chce się wracać już teraz na już, widoki nieprzeciętne i ten klimat - bilety tanimi liniami też niekiedy są bardzo atrakcyjne! Share this post Link to post Share on other sites
Guest Alicja Report post Posted August 25, 2015 Ja Grecja, bo niedrogo i pięknie. Gdzie wymieniacie pieniądze na wyjazdy? Polecam wam mój sprawdzony kantor wymieniaj.pl. Bezpieczny jest? Można też wymieniać większe kwoty? Share this post Link to post Share on other sites
Guest daria Report post Posted August 26, 2015 Tak, jak najbardziej. Wymienialam juz małe kwoty i tez duże. Z żadnymi nie bylo problemów. Share this post Link to post Share on other sites
Dawid31 0 Report post Posted August 29, 2015 A ja właśnie wróciłem z Zakopanego. Polecam! Share this post Link to post Share on other sites
janosik 0 Report post Posted September 16, 2015 Polskie morze jest fajne. W tym roku tyle słońca, że nie trzeba nigdzie za granicę... Share this post Link to post Share on other sites
Waldi 1 Report post Posted October 1, 2015 Polskie moze w porownaniu np z last minute all inclusive turcja to dno i sto metrow mulu. Drozyzna, brak pewnosci pogody i kiepskie drogie zarcie;/ Share this post Link to post Share on other sites
mroczkowa 1 Report post Posted October 6, 2015 super Share this post Link to post Share on other sites
rebelsky 0 Report post Posted November 23, 2015 Polecam greckie Zakhyntos Raj na Ziemi Share this post Link to post Share on other sites
Laki 0 Report post Posted November 24, 2015 Mam zaliczoną Kretę, Lesbos i Lefkadę. Może pora na Zakynthos w takim razie. Z jakim biurem latasz? Jaki hotel polecasz? Share this post Link to post Share on other sites
stobejczyk 0 Report post Posted November 29, 2015 Pora pomyślec o feriach zimowych. My wybieramy się, uwaga - nad morze.Jedziemy do Primavera SPA w Jastrzębiej Górze, bo tam mamy juzsprawdzone miejse. Gospodarze Primavera SPA maja bardzo bogaty programdla dzieci i dla dorosłych, nigdy sie tam nie nudziliśmy. Zobacznieprogram na ferie 2016 http://www.primaveraspa.pl/cennik-pakiety/aktywna-zima-2016/ Share this post Link to post Share on other sites
Laki 0 Report post Posted November 30, 2015 Na zimowe to już mam wykupiony pobyt w Itace. Zaplanowałem dogrzać kości, kiedy u nas będzie śnieg. Share this post Link to post Share on other sites
Greglistening 0 Report post Posted December 2, 2015 ja ukladam swoje wakacje pod festiwale, nie są one tanie wiec trzeba oszczedzac, ale jezdze na festiwale i w Polsce jak Opener, Coke, Selector oraz za granicą jak Ultra, Creamfields, SzigetKocham taki rodzaj wakacji;) Share this post Link to post Share on other sites
tammka 0 Report post Posted December 30, 2015 Myślę, że fajnym pomysłem może być zarówno Zakopane, jak i Mazury czy Pomorze. Mazury będą na pewno dobrym pomysłem, zarówno jeśli chce się wylegiwać nad wodą, urządzać piesze wędrówki na łonie natury czy żeglować po jeziorach (najlepszy czarter łodzi jest właśnie tam). Na pewno każdy znajdzie na Mazurach swoją ulubioną formę wypoczynku. Share this post Link to post Share on other sites
kys 0 Report post Posted December 31, 2015 Od 15 stycznia prawdziwa zima. Wakacje w ciepłych krajach czy do Zakopca? Share this post Link to post Share on other sites
mania 0 Report post Posted February 2, 2016 Ja w tym roku planuję zobaczyć mazurskie jeziora. Share this post Link to post Share on other sites