Roberto 0 Report post Posted July 10, 2014 Czy soho credit sprawdza w BIK - orientuje się ktoś? Share this post Link to post Share on other sites
Finane 0 Report post Posted July 10, 2014 Nie. Firma sprawdza KRD, Erif i Infomonitor. Jednak poprzez Infomonitor mogłaby uzyskać szczątkowe informacje z BIK jednak w formularzu rejestracyjnym nie widzę zgody na sprawdzenie BIK nawet poprzez taki sposób. Share this post Link to post Share on other sites
Jareks 0 Report post Posted October 28, 2014 Bardzo dużo informacji znalazłem w tym, wpisie: http://www.chwilowkibezkrd.pl/pozyczki-prywatne/pozyczka-w-soho-credit-tysiace-zadowolonych-klientow/ - wyjaśniają warunki pożyczki ale nie tylko, to co mi się spodobało osobiście w tym wpisie to przedstawione raporty i opinie klientów - myślę że warto poświęcić temu chwilę uwagi. Pozdrawiam,. Share this post Link to post Share on other sites
Meksyk 0 Report post Posted December 16, 2014 Na stronie POŻYCZKI KAMIWET.PL macie oferty firm, które nie sprawdzają w BIK polecam z nich skorzystać. Share this post Link to post Share on other sites
Bankieria.pl 2 Report post Posted December 18, 2014 Niestety am złą informacje - Soho Credit sprawdza BIK. Share this post Link to post Share on other sites
Pracownik 0 Report post Posted June 27, 2015 Musi sprawdzać - obecnie nie ma chyba dobrej firmy która nie zagląda do BIKu. Share this post Link to post Share on other sites
e-money 0 Report post Posted June 28, 2015 To że jakaś firma sprawdza bik i odmawia nam pożyczki to wbrew pozorom dla nas dobra informacja bo jak bardzo można się bez głowy zadłużać... Share this post Link to post Share on other sites
Sylvia 0 Report post Posted July 9, 2016 (edited) To jest ta sama firma co Filarum, czyli Rapid Finance, więc jeśli Filarum nie sprawdza to i Soho nie sprawdza. Edited July 9, 2016 by Sylvia Share this post Link to post Share on other sites
Doradca-pozyczki 0 Report post Posted September 19, 2016 A tutaj z opinii klientów o soho sredit http://pozyczkainternet.pl/pozyczki-pozabankowe-przez-internet/pozyczka-za-darmo-w-soho-credit/ wynika, że jednak sprawdzają bik więc może faktycznie nie wprowadzajacie ludzi w błąd??? chyba, że na stronie jest błąd... Ale czytałem kiedyś, że tylko ekspres kasa i kredito nie sprawdzają biku Share this post Link to post Share on other sites
propabilistyk 0 Report post Posted January 10, 2017 Z tego co wiem teraz wszystkie firmy sprawdzają w BIK. Share this post Link to post Share on other sites
Zuzka 0 Report post Posted January 11, 2017 Tak, chyba są do tego zobligowane przez ustawę o kredycie konsumenckim. Share this post Link to post Share on other sites
Geldmarket 0 Report post Posted April 8, 2017 Tak dla szukających tej informacji sprawdza BIK i baze banków Kiedys nie sprawdzali ale dziś juz tez sprawdzają Share this post Link to post Share on other sites
Piotr26 1 Report post Posted July 7, 2017 Jeśli firma nie sprawdza BIK, to sprawdza inne rejestry dłużników.. A co dotyczy BIKu, to tu znalazłem krótki artykulik, może komuś się przyda.. Share this post Link to post Share on other sites
karolinasert 0 Report post Posted September 5, 2018 Jeśli interesuję cię oferta usług finansowych, które nie sprawdzają takich informacji to zerknij tutaj - > BEZ BIK. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Maciek_Gdy Report post Posted January 27, 2019 Pożyczki bez BIK nadal są poszukiwane, ale nie wszyscy wiedzą, że oprócz BIK wiele firm sprawdza pozostałe bazy kredytowe - BIG, KRD, ERIF. Nie ma chyba w Polsce takiej firmy, która by nie sprawdzała żadnej bazy, zawsze jakaś jest sprawdzana. Więcej informacji znajdziesz tutaj Pożyczki bez sprawdzania baz Share this post Link to post Share on other sites
wojtunio 0 Report post Posted February 27, 2019 sprawdza, tutaj cytat: Cytat Starając się o chwilówkę od Socho Credit, podczas składania wniosku trzeba wyrazić zgodę na sprawdzenie w bazach biura informacji kredytowej, biura informacji gospodarczej i krajowym rejestrze dłużników. Jednak trzeba pamiętać, że BIK to nie tylko negatywne wpisy, bo w tej bazie przechowywane są wszystkie informacje o zobowiązaniach bankowych i pozabankowych danego klienta. Jeśli więc mieliśmy wcześniej dużo spłaconych kredytów i pożyczek, a spóźniliśmy się raz ze spłatą, to wciąż jest szansa na pożyczkę również ze sprawdzeniem BIK. Dzieje się tak dlatego, że ponad 99% zapisów w Biurze Informacji Kredytowej to dane pozytywne. Są to informacje na temat spłaconych w terminie kredytów i pożyczek. Oczywiście w przypadku opóźnienia w spłacie również pojawią się tam takie informacje stad: https://www.czerwona-skarbonka.pl/opinie-o-pozyczce-soho-credit/ Share this post Link to post Share on other sites