Guest Kinga Report post Posted May 29, 2014 Witam serdecznie Mam takie pytanie Otóż mam złą historie w bik Wiele lat temu wzielam kredyt , mialam komornika, zadłużenie wlasnie spłaciłam w całości Żadnych innych kredytów nie mam Żadnych zapytań o kredyt od wielu lat rowniez nie mam Teraz takie pytanie Historia moja jest jaka jest a chce ja naprawic / odbudować Chce zacząć małymi kroczkami Typu isc do media markt po żelazko za 200 zl Moje wynagrodzenie to 10.000 zl / msc Starając sie o te przysłowiowe żelazko bede miec zyranta ktory jest idealnym kredytobiorcom Ma wspaniała historie bik i jest moim pracodawcom Moje pytanie brzmi ; czy bedzie problem z dostaniem kredytu na żelazko ? Z gory dziekuje za odpowiedz Kinga Share this post Link to post Share on other sites
guru 0 Report post Posted May 29, 2014 Przy Twoim wynagrodzeniu miesięcznym rozumiem że to jest 10 tyś zł to raczej nie będziesz miała żadnego problemu z dostaniem takiego kredytu na to żelazko. ( Oczywiście jeżeli masz zaświadczenie które udokumentuje to że posiadasz takie zarobki ) Share this post Link to post Share on other sites
Dona 4 Report post Posted May 29, 2014 Najśmieszniejsze jest to że ci którzy zarabiają dużo nie idą po kredyt ani nie biorą sprzętu na raty. Więc jak przyniesiesz papier że zarabiasz 10 tys zł a bierzesz żelazko na raty to ci nie dadzą i to nawet nie dlatego że kiedyś byłaś w BIK - może jeszcze jesteś, ale dlatego że to mooocno podejrzane... Share this post Link to post Share on other sites
Lukasz 39 Report post Posted June 4, 2014 Może właśnie o to chodzi, żeby wziąć jakiś mały kredyt czy raty aby odbudować swoją historię kredytową. Nie wiem jednak jak podchodzą do tego sklepy jeśli osoba z udokumentowanymi zarobkami na poziomie 10 tys. zł miesięcznie będzie się ubiegała o raty na sprzęt o wartości 200zł. Share this post Link to post Share on other sites
Mikolin 1 Report post Posted June 9, 2014 Myślę, że ta Pani podała żelazko za 200 złotych jako przykład. Bo nawet chyba takich niskich pożyczek nikt nie udzieli:). Ale jest to dobry sposób, na podreperowanie swojego konta w BIK. Najpierw coś na raty, póżniej jakiś niewysoki kredyt w ror itd. Zresztą jeśli ten spłacany z opóżnieniem kredyt jest już spłacony, zawsze można iść do tego banku w którym był on zaciągnięty i postarać się za jego pośrednictwem o usunięcie negatywnej historii w Biurze Informacji Kredytowej. Share this post Link to post Share on other sites
Guest eRzecznikBIK Report post Posted June 11, 2014 Myślę, że ta Pani podała żelazko za 200 złotych jako przykład. Bo nawet chyba takich niskich pożyczek nikt nie udzieli:). Ale jest to dobry sposób, na podreperowanie swojego konta w BIK. Najpierw coś na raty, póżniej jakiś niewysoki kredyt w ror itd. Zresztą jeśli ten spłacany z opóżnieniem kredyt jest już spłacony, zawsze można iść do tego banku w którym był on zaciągnięty i postarać się za jego pośrednictwem o usunięcie negatywnej historii w Biurze Informacji Kredytowej. Jeśli zwłoka w spłacie przekroczyła 60 dni, dane będą przetwarzane przez 5 lat od całkowitej spłaty zobowiązania. Dopiero po tym czasie nie będzie widoczny w raporcie bankowym. Raty to doskonały sposób na rozpoczęcie budowania swojej dobrej historii kredytowej. Więcej informacji na temat budowanie pozytywnej historii kredytowej można znależć na stronie internetowej BIK w zakładce Akademia BIK. W razie pytań i wątpliwości służę pomocą, eRzecznikBIK Share this post Link to post Share on other sites
doradca1111 0 Report post Posted June 24, 2014 /kredyttak.pl.tl tutaj szybki kredyt bez bik Share this post Link to post Share on other sites
deli 0 Report post Posted May 6, 2016 Jeżeli będzie problem z uzyskaniem kredytu, to będzie można sprawdzić tutaj www.vertusfinanse.pl. Ja uzyskałam, sprawdzona firma, więc myślę, iż będzie ok. Share this post Link to post Share on other sites
Otylia 0 Report post Posted May 8, 2016 Odpowiednie zaświadczenie potwierdzające twój dochód powinno pomóc ci w uzyskaniu kredytu. Share this post Link to post Share on other sites
Frankowiczka30 1 Report post Posted November 18, 2016 Jak masz aż takie dochody to po co Ci kredyt na żelazko ? To jakiś dowcip ? Share this post Link to post Share on other sites
głona 0 Report post Posted November 18, 2016 Skieruj to pytanie do fachowców. Share this post Link to post Share on other sites
Madoff31 1 Report post Posted December 6, 2016 Też tak myślę. Fachowcy powinni pomóc. Share this post Link to post Share on other sites
upieczony 0 Report post Posted December 8, 2016 Dokladnie tak. Share this post Link to post Share on other sites
moniak_info 0 Report post Posted March 14, 2017 Jeśli zarabiasz takie pieniadze to odkładaj każdego miesiąca, oszczędzaj i nie będziesz musiała nigdy brać kredytu Warto zajrzeć na stronę BIK i poczytać ich artykuły. Share this post Link to post Share on other sites
luka7 0 Report post Posted April 10, 2017 nie mam problemów finansowych ale wszędzie płacę kartą kredytową z opóżnionym terminem płatności bez odsetek. To po prostu się opłaca Share this post Link to post Share on other sites
Concash.pl 1 Report post Posted April 23, 2017 Na Twoim miejscu sprawdziłbym dokładnie na oficjalnej stronie biku jak wygląda sytuacja a w razie jakiś problemów zawsze zostaje kontakt z nimi Share this post Link to post Share on other sites
Piotr26 1 Report post Posted May 23, 2017 A jeszcze można wziąć parę darmowych chwilówek (kwoty tam nie są duże), oddać w terminie, i poprawić historię w BIKu Share this post Link to post Share on other sites
Marti80 0 Report post Posted May 25, 2017 Chciałabym się pytac o żelazko mając 10 tysięcy Share this post Link to post Share on other sites
LoanPartner.pl 1 Report post Posted September 19, 2017 Wystarczy udokumentować dochód sprzed ostatnich trzech miesięcy, jeśli bank "z góry" nie zaakceptuje wniosku - tak jest w przypadku rat. Jeśli chcesz wziąć chwilówki, aby odbudować historię - wybierz te, które są darmowe. Dzięki temu nie narazisz się na koszta. Pożyczysz 300zł i oddasz 300zł, nic więcej! Jeśli nie wiesz, gdzie znajdziesz takie chwilówki, wejdż na stronę www.loanpartner.pl i zaznacz opcję "Pierwsza darmowa chwilówka". W razie czego służę pomocą. Share this post Link to post Share on other sites
goodliver 0 Report post Posted October 1, 2017 nie będzie problemu;) Share this post Link to post Share on other sites
Ghipua 0 Report post Posted November 23, 2017 dzięki za rady Share this post Link to post Share on other sites
romann 0 Report post Posted December 15, 2017 Może się przydadzą, dzięki Share this post Link to post Share on other sites
anastazia 0 Report post Posted July 31, 2022 Bez żadnych wątpliwości dużo ludzi korzysta z pożyczek i nie mam nic przeciwko temu, ale jest to zobowiązanie. Ważne jest, by wszystko oddać. Gdybyśmy mieli z tym kłopot to Konsolidacja kredytów 2022 jest najlepszym sposobem na pętlę zadłużenia. Share this post Link to post Share on other sites