Dockson 0 Report post Posted 5 hours ago Prowadzę firmę z 12 osobami i utknęłam. Widzę że coś nie gra w strukturze, w procesach sprzedaży i w tym jak zarządzam ludźmi ale będąc w środku nie potrafię tego ogarnąć z zewnątrz. Zastanawiam się nad doradztwem biznesowym ale mam wrażenie że to usługa dla dużych firm z dużymi budżetami i dla mnie pewnie nie ma sensu. Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted 3 hours ago Małe firmy korzystają z doradztwa biznesowego nawet częściej niż się wydaje i często potrzebują go bardziej niż duże bo właściciel jest jednocześnie CEO, handlowcem i operatorem i nie ma fizycznie kiedy spojrzeć na firmę z boku. Dobra firma doradcza zaczyna od diagnozy, patrzy na strukturę, procesy i sprzedaż i wskazuje gdzie są realne wąskie gardła a nie wyciąga gotowych recept. Przy MŚP możesz skorzystać też z dofinansowania unijnego na takie usługi co znacząco obniża realny koszt. Zerknij tutaj: https://biznestor.pl/ Share this post Link to post Share on other sites