Fioki41 0 Report post Posted March 26, 2014 Niedawno miałem wypadek w Holandii. Ubezpieczalnia nie chciała mi wypłacić należności. W odzyskaniu odszkodowania pomogli mi z interclaims.com.pl. Zajmują się oni takimi sprawami zagranicą. Działają sprawnie i skutecznie, odzyskują należności. Z jakich ubezpieczalni korzystacie? Macie z nimi jakieś problemy? Share this post Link to post Share on other sites
gadulec808 0 Report post Posted April 7, 2014 Czemu nie chcieli Ci wypłacić? Pewnie mieli jakiś powód. Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 0 Report post Posted April 9, 2014 Ja z ubezpieczeniem samochodu nie mam żadnego problemu. Share this post Link to post Share on other sites
Dawid31 0 Report post Posted May 16, 2014 Ja również. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek82 0 Report post Posted May 21, 2014 Na pewno jakiś powód musiał być. Share this post Link to post Share on other sites
alicjam 0 Report post Posted September 11, 2014 Ja po stłuczce też od razu dostałam odszkodowanie Share this post Link to post Share on other sites
Kimite 0 Report post Posted November 22, 2014 On 9/11/2014 at 9:07 AM, alicjam said: Ja po stłuczce też od razu dostałam odszkodowanie Czasami po takich stłuczeniach można więcej wyciągnąć niż po jakiś złamaniach. Share this post Link to post Share on other sites
maras 0 Report post Posted November 23, 2014 EuCO też zajmuje się odzyskiwaniem odszkodowań, ale nie wiem czy akurat w takich sprawach. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted December 2, 2014 ja sie tam ubezpieczam w szkole, ale jeszcze nigdy nie miałam takiej sytuacji, zeby ubezpieczenie bylo mi potrzebne Share this post Link to post Share on other sites
elementarny 0 Report post Posted April 3, 2015 Prawnik, prawnik i jeszcze raz prawnik Share this post Link to post Share on other sites
Lasota9 0 Report post Posted March 6, 2016 Prawnik i walcz Share this post Link to post Share on other sites
Julka Krzeptoń 0 Report post Posted December 15, 2016 Niezłą do takich spraw jest kancelaria adwokackaw koninie http://http://adwokat-miling.pl/ warto się skonsultować, dwa razy jak korzystałam z ich usług to udałomi się uzyskać dużo lepszą kwotę odszkodowania Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 z odszkodowaniami to zawsze jest niezły cyrk dlatego warto zwrócić się o pomoc do prawnika. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 13, 2017 Ja bym poszła z tym do prawnika. Share this post Link to post Share on other sites
alidiana 0 Report post Posted April 13, 2017 Prawo do uzyskania odszkodowania powstaje w momencie spełnienia się ryzyka ubezpieczeniowego. Wysokość, czy też rodzaj świadczenia zależy od rodzaju ubezpieczenia i wysokości sumy w nim wskazanej. Wszystkie te wielkości są przewidziane w umowie, zazwyczaj w Ogólnych Warunkach Umowy, które są jej częścią. Taka zapłata powinna nastąpić w terminie 30 dni od zawiadomienia zakładu ubezpieczeń. Więcej informacji jest na stronie http://www.e-motoryzacyjny.com.pl/ubezpieczenie-od-problemow-z-samochodem/ Share this post Link to post Share on other sites
Adamila021 0 Report post Posted May 19, 2017 Ja też od razu poszłabym z tym do prawnika. Jeżeli może nie chcesz tak od razu atakować to zapisz się na jakąś poradę prawną. Rozeznasz się w temacie, dowiesz się co i jak, jakie masz szanse itp. Kancelaria prawna Zaufany Prawnik ma w swoich usługach darmową poradę on-line. Możesz więc śmiało skorzystać z tej usługi, skoro nic to nie kosztuje. Share this post Link to post Share on other sites
Kimite 0 Report post Posted August 28, 2017 Sprawa jest o tyle trudna, że w takiej sytuacji dość ciężko dochodzić odszkodowań ponieważ dotyczy pracodawcy za granicą? Jednak są firmy takie jak koledzy napisali, którzy mogą Ci w tym pomoc ze znanych mi Solace masz tutaj artykuł który może Ci troszkę rozjaśnić - http://www.solace.pl/prawnik-radzi/show/odszkodowanie-od-pracodawcy-za-uszczerbek-na-zdrowiu na stronie też znajdziesz kontakt do firmy, warto zadzownić opisać sytuacje i poprosić o informacje co można zrobić. Share this post Link to post Share on other sites
nola 0 Report post Posted September 9, 2017 Ja miałam bardzo duże problemu z odzyskaniem odszkodowania ponieważ był złożony w sądzie sprzeciw od nakazu zapłaty . Dzięki pomocy dobrego i doświadczonego adwokata jednak udało mi się dowieść swojego i wygrać sprawę Share this post Link to post Share on other sites
milkaa 0 Report post Posted April 18, 2018 Odzyskanie a odwołanie to dwie różne sprawy, odzyskać odszkodowanie jedynie można drogą sądową a do tego warto się dobrze i solidnie przygotować, bo z reguły firmy ubezpieczeniowe nie za bardzo są przychylne do tego, tym bardziej że są przygotowani na takie okoliczności. I Ty musisz zrobić to samo, tylko lepiej, mowa tutaj o kimś kto będzie Cię reprezentował w sądzie. Sporo pozytywnych opinii słyszałam kancelarii adwokackiej Wojas Pawlak z Gliwic, która ma dość spore doświadczenie w tego typu sprawach a co lepsza są skuteczni, o czym świadczy ich dość wygórowana cena, ale na pewno warto. Share this post Link to post Share on other sites
ulala 0 Report post Posted April 19, 2018 Nie zwlekaj tylko udaj się do prawnika , który po zapoznaniu się dokładnie z twoją sprawą powie ci jakie powinnaś zająć stanowisko. W http://odszkodowania123.pl/odszkodowanie-w-innych-sprawach posiadają duże doświadczenie w uzyskiwaniu odszkodowań. Uzyskasz tam niezbędną pomoc i poradę , bo najlepiej wykorzystać wszystkie możliwości niż zrezygnować bez jakiejkolwiek próby. Share this post Link to post Share on other sites
jakubsmall 0 Report post Posted September 6, 2018 Z każdym takim problemem nie idę od razu do prawnika lecz najpierw czytam różne fora i blogi prawnicze. Ostatnio miałem nieprzyjemną sytuację w pracy związaną z wypowiedzeniem umowy o pracę. Najpotrzebniejsze informacje, które pozwoliły mi się spotkać oko w oko z moim szefem znalazłem na https://pewny-prawnik.pl/blog/61/wypowiedzenie-umowy-o-prace-nie-daj-sie-oszukac-wzor. Share this post Link to post Share on other sites