Fioki41 0 Report post Posted March 26, 2014 Niedawno miałem wypadek w Holandii. Ubezpieczalnia nie chciała mi wypłacić należności. W odzyskaniu odszkodowania pomogli mi z interclaims.com.pl. Zajmują się oni takimi sprawami zagranicą. Działają sprawnie i skutecznie, odzyskują należności. Z jakich ubezpieczalni korzystacie? Macie z nimi jakieś problemy? Share this post Link to post Share on other sites
gadulec808 0 Report post Posted April 7, 2014 Czemu nie chcieli Ci wypłacić? Pewnie mieli jakiś powód. Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 0 Report post Posted April 9, 2014 Ja z ubezpieczeniem samochodu nie mam żadnego problemu. Share this post Link to post Share on other sites
Dawid31 0 Report post Posted May 16, 2014 Ja również. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek82 0 Report post Posted May 21, 2014 Na pewno jakiś powód musiał być. Share this post Link to post Share on other sites
alicjam 0 Report post Posted September 11, 2014 Ja po stłuczce też od razu dostałam odszkodowanie Share this post Link to post Share on other sites
Kimite 0 Report post Posted November 22, 2014 Ja po stłuczce też od razu dostałam odszkodowanie Czasami po takich stłuczeniach można więcej wyciągnąć niż po jakiś złamaniach. Share this post Link to post Share on other sites
maras 0 Report post Posted November 23, 2014 EuCO też zajmuje się odzyskiwaniem odszkodowań, ale nie wiem czy akurat w takich sprawach. Share this post Link to post Share on other sites
tunia 3 Report post Posted December 2, 2014 ja sie tam ubezpieczam w szkole, ale jeszcze nigdy nie miałam takiej sytuacji, zeby ubezpieczenie bylo mi potrzebne Share this post Link to post Share on other sites
elementarny 0 Report post Posted April 3, 2015 Prawnik, prawnik i jeszcze raz prawnik Share this post Link to post Share on other sites
Lasota9 0 Report post Posted March 6, 2016 Prawnik i walcz Share this post Link to post Share on other sites
Julka Krzeptoń 0 Report post Posted December 15, 2016 Niezłą do takich spraw jest kancelaria adwokackaw koninie http://http://adwokat-miling.pl/ warto się skonsultować, dwa razy jak korzystałam z ich usług to udałomi się uzyskać dużo lepszą kwotę odszkodowania Share this post Link to post Share on other sites
Zakamarka 0 Report post Posted March 9, 2017 z odszkodowaniami to zawsze jest niezły cyrk dlatego warto zwrócić się o pomoc do prawnika. Share this post Link to post Share on other sites
jocelyn 0 Report post Posted March 13, 2017 Ja bym poszła z tym do prawnika. Share this post Link to post Share on other sites
alidiana 0 Report post Posted April 13, 2017 Prawo do uzyskania odszkodowania powstaje w momencie spełnienia się ryzyka ubezpieczeniowego. Wysokość, czy też rodzaj świadczenia zależy od rodzaju ubezpieczenia i wysokości sumy w nim wskazanej. Wszystkie te wielkości są przewidziane w umowie, zazwyczaj w Ogólnych Warunkach Umowy, które są jej częścią. Taka zapłata powinna nastąpić w terminie 30 dni od zawiadomienia zakładu ubezpieczeń. Więcej informacji jest na stronie http://www.e-motoryzacyjny.com.pl/ubezpieczenie-od-problemow-z-samochodem/ Share this post Link to post Share on other sites
Adamila021 0 Report post Posted May 19, 2017 Ja też od razu poszłabym z tym do prawnika. Jeżeli może nie chcesz tak od razu atakować to zapisz się na jakąś poradę prawną. Rozeznasz się w temacie, dowiesz się co i jak, jakie masz szanse itp. Kancelaria prawna Zaufany Prawnik ma w swoich usługach darmową poradę on-line. Możesz więc śmiało skorzystać z tej usługi, skoro nic to nie kosztuje. Share this post Link to post Share on other sites
Kimite 0 Report post Posted August 28, 2017 Sprawa jest o tyle trudna, że w takiej sytuacji dość ciężko dochodzić odszkodowań ponieważ dotyczy pracodawcy za granicą? Jednak są firmy takie jak koledzy napisali, którzy mogą Ci w tym pomoc ze znanych mi Solace masz tutaj artykuł który może Ci troszkę rozjaśnić - http://www.solace.pl/prawnik-radzi/show/odszkodowanie-od-pracodawcy-za-uszczerbek-na-zdrowiu na stronie też znajdziesz kontakt do firmy, warto zadzownić opisać sytuacje i poprosić o informacje co można zrobić. Share this post Link to post Share on other sites
nola 0 Report post Posted September 9, 2017 Ja miałam bardzo duże problemu z odzyskaniem odszkodowania ponieważ był złożony w sądzie sprzeciw od nakazu zapłaty . Dzięki pomocy dobrego i doświadczonego adwokata jednak udało mi się dowieść swojego i wygrać sprawę Share this post Link to post Share on other sites
milkaa 0 Report post Posted April 18, 2018 Odzyskanie a odwołanie to dwie różne sprawy, odzyskać odszkodowanie jedynie można drogą sądową a do tego warto się dobrze i solidnie przygotować, bo z reguły firmy ubezpieczeniowe nie za bardzo są przychylne do tego, tym bardziej że są przygotowani na takie okoliczności. I Ty musisz zrobić to samo, tylko lepiej, mowa tutaj o kimś kto będzie Cię reprezentował w sądzie. Sporo pozytywnych opinii słyszałam kancelarii adwokackiej Wojas Pawlak z Gliwic, która ma dość spore doświadczenie w tego typu sprawach a co lepsza są skuteczni, o czym świadczy ich dość wygórowana cena, ale na pewno warto. Share this post Link to post Share on other sites
ulala 0 Report post Posted April 19, 2018 Nie zwlekaj tylko udaj się do prawnika , który po zapoznaniu się dokładnie z twoją sprawą powie ci jakie powinnaś zająć stanowisko. W http://odszkodowania123.pl/odszkodowanie-w-innych-sprawach posiadają duże doświadczenie w uzyskiwaniu odszkodowań. Uzyskasz tam niezbędną pomoc i poradę , bo najlepiej wykorzystać wszystkie możliwości niż zrezygnować bez jakiejkolwiek próby. Share this post Link to post Share on other sites
jakubsmall 0 Report post Posted September 6, 2018 Z każdym takim problemem nie idę od razu do prawnika lecz najpierw czytam różne fora i blogi prawnicze. Ostatnio miałem nieprzyjemną sytuację w pracy związaną z wypowiedzeniem umowy o pracę. Najpotrzebniejsze informacje, które pozwoliły mi się spotkać oko w oko z moim szefem znalazłem na https://pewny-prawnik.pl/blog/61/wypowiedzenie-umowy-o-prace-nie-daj-sie-oszukac-wzor. Share this post Link to post Share on other sites