Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Elfweard

Komory chłodnicze do sklepu spożywczego

Recommended Posts

Prowadzę mały sklep spożywczy z ladą chłodniczą i częścią mroźniczą. Myślałem o uzupełnieniu wystawy komorą chłodniczą ze szklanymi drzwiami – podobno klienci lepiej widzą produkty. Czy ktoś ma doświadczenie z takimi szklanymi komorami chłodniczymi i może potwierdzić, czy to się opłaca?

Tak, spotkałem się z takim rozwiązaniem w kilku sklepach, i moim zdaniem to naprawdę dobry pomysł, jeśli chcesz poprawić ekspozycję towaru. Szklane drzwi dają przejrzystość – klienci widzą wyraźnie produkty, co zachęca do zakupu, a Ty masz wgląd do zawartości bez otwierania. To może pomóc zmniejszyć straty chłodnicze, bo drzwi otwiera się rzadziej. Jednocześnie istotne jest, by drzwi miały dobry współczynnik izolacji termicznej i uszczelki – inaczej przegrody staną się słabym ogniwem. Produkty z katalogu https://aifoglassdoors.com/pl/produkty/komory-chlodnicze/ wyglądają naprawdę solidnie, z odpowiednimi parametrami. Oczywiście, trzeba liczyć się z wyższym kosztem niż przy pełnych drzwiach stalowych, ale efekt wizualny i wygoda mogą to uzasadnić. Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci wybrać model dla Twojego sklepu, biorąc pod uwagę wielkość, grubość szyb i koszty eksploatacji.