Elfweard 1 Report post Posted Monday at 11:55 AM Prowadzę mały sklep spożywczy z ladą chłodniczą i częścią mroźniczą. Myślałem o uzupełnieniu wystawy komorą chłodniczą ze szklanymi drzwiami – podobno klienci lepiej widzą produkty. Czy ktoś ma doświadczenie z takimi szklanymi komorami chłodniczymi i może potwierdzić, czy to się opłaca? Share this post Link to post Share on other sites
zatorski 2 Report post Posted Monday at 01:10 PM Tak, spotkałem się z takim rozwiązaniem w kilku sklepach, i moim zdaniem to naprawdę dobry pomysł, jeśli chcesz poprawić ekspozycję towaru. Szklane drzwi dają przejrzystość – klienci widzą wyraźnie produkty, co zachęca do zakupu, a Ty masz wgląd do zawartości bez otwierania. To może pomóc zmniejszyć straty chłodnicze, bo drzwi otwiera się rzadziej. Jednocześnie istotne jest, by drzwi miały dobry współczynnik izolacji termicznej i uszczelki – inaczej przegrody staną się słabym ogniwem. Produkty z katalogu https://aifoglassdoors.com/pl/produkty/komory-chlodnicze/ wyglądają naprawdę solidnie, z odpowiednimi parametrami. Oczywiście, trzeba liczyć się z wyższym kosztem niż przy pełnych drzwiach stalowych, ale efekt wizualny i wygoda mogą to uzasadnić. Jeśli chcesz, mogę pomóc Ci wybrać model dla Twojego sklepu, biorąc pod uwagę wielkość, grubość szyb i koszty eksploatacji. Share this post Link to post Share on other sites