Elfweard 1 Report post Posted Monday at 06:40 AM Zastanawiam się, czy lepiej wybrać okna PVC czy aluminiowe. Różnice w cenie są duże i nie wiem, które bardziej się opłacają. Macie doświadczenia? Share this post Link to post Share on other sites
dexapini 0 Report post Posted Monday at 08:16 AM U mnie cena okien PVC była mniej więcej porównywalna do aluminiowych, więc mam teraz wstawione w Alu. Wyglądają zdecydowanie delikatniej, a energooszczędność też ma znaczenie. Często słyszy się zarzuty, że są „zimne w dotyku”, ale mi to nie przeszkadza. Jeśli chcesz zobaczyć przykłady takich rozwiązań, zerknij tutaj https://www.reynaers.pl/produkty/okna-aluminiowe. Share this post Link to post Share on other sites
ramana 2 Report post Posted Wednesday at 06:15 PM Okna wysokiej jakości to gwarancja komfortu i oszczędności a te najlepsze modele skutecznie redukują straty ciepła, a co za tym idzie, obniżają koszty ogrzewania. Firma Wiśniowski produkuje okna, które łączą estetykę, funkcjonalność i nowoczesne technologie. Moim zdaniem to numer jeden jeśli chodzi o stolarkę Share this post Link to post Share on other sites
elfii 0 Report post Posted 15 hours ago Pamiętaj również o dobrej izolacji okien. Może się przydać do tego guma do uszczelniania okien Share this post Link to post Share on other sites