Elfweard 1 Report post Posted 18 hours ago Mam wrażenie, że wszystko co robię działa tylko na chwilę. Czy ktoś miał poprawę, jak zaczął działać bardziej „od środka”? Share this post Link to post Share on other sites
zatorski 2 Report post Posted 17 hours ago Zdecydowanie tak — u mnie największą różnicę zrobiło właśnie działanie od środka. Bardzo dobry jest olej Triogla od dr Mikrobiom — ma silne działanie przeciwzapalne i dobrze nawilża skórę, ale trzeba dać mu trochę czasu, żeby organizm się nasycił. Do tego pilnuję witaminy D3 — musi być przy górnej granicy normy, inaczej znowu zaczyna się świąd i wysypka. No i kluczowe: wykluczyć produkty wyzwalające histaminę oraz alergeny (czekolada u mnie to totalny wyzwalacz). Z zewnątrz warto wtedy stosować coś delikatnego, co nie będzie przeszkadzać w regeneracji skóry — u mnie dobrze sprawdza się ten krem: https://atopicin.pl/sklep/krem-regenerujacy-atopicin/ Daj sobie czas i obserwuj ciało — to często lepsze niż wszystkie testy razem wzięte. Trzymam kciuki! Share this post Link to post Share on other sites
keira.robel 0 Report post Posted 11 hours ago Poszukuje naprawdę dobrego dermatologa dla swojego dziecka. Share this post Link to post Share on other sites