martaam 1 Report post Posted 18 hours ago Szukam czegoś przystępnego do nauki prawa cywilnego. Nie chodzi mi o typowe podręczniki dla studentów, tylko raczej coś, co da się czytać bez ziewania co pięć minut. Macie może coś sprawdzonego? Share this post Link to post Share on other sites
Zeonplokyfen66 0 Report post Posted 17 hours ago Myślę że na ten temat szykuje się na prawdę ciekawa rozmowa. Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted 16 hours ago Miałem dokładnie ten sam problem, bo większość książek o prawie cywilnym wyglądała jak pisana tylko z myślą o egzaminach. Znalazłem coś lepszego przeglądając https://lexliber.pl/prawo-cywilne – tam jest całkiem fajny wybór, są nie tylko klasyczne komentarze, ale też takie rzeczy jak zbiory kazusów i opracowania konkretnych zagadnień. Zaletą jest to, że można dobrać coś pod swoje potrzeby, bo są różne poziomy – niektóre książki są bardziej akademickie, inne pisane przystępniejszym językiem. Wpadła mi w ręce publikacja, która ogarnia temat prawa rzeczowego w sposób dosyć konkretny, ale bez przynudzania. Fajne też, że da się od razu zerknąć do środka, bo czasem tytuł nic nie mówi. Polecam przejrzeć. Share this post Link to post Share on other sites