Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
Elfweard

Problemy z rejestracją spółki co robić?

Recommended Posts

Hej, mam pytanie. Chcę założyć spółkę z o.o., ale natrafiłem na parę przeszkód. Chodzi głównie o dokumenty i jakieś poprawki, które kazali mi nanieść w KRS. Kompletnie się na tym nie znam i trochę mnie to wszystko przytłacza. Czy ktoś z Was może miał podobnie i wie, jak się za to sensownie zabrać?

Miałem kiedyś podobny problem i wiem, że samemu to jest naprawdę sporo zamieszania. Jak człowiek nie siedzi w tych tematach na co dzień, to łatwo coś przeoczyć albo źle napisać. W Twoim przypadku warto pomyśleć o tym, żeby skonsultować się z kimś, kto ogarnia prawo gospodarcze. Widziałem, że na stronie https://lexliber.pl/prawo-gospodarcze-i-handlowe mają różne informacje i ofertę pomocy przy takich sprawach. Dobrze jest mieć kogoś, kto dokładnie powie, co poprawić i jak to załatwić, żeby nie było dodatkowych opóźnień. Samodzielne poprawki czasami powodują, że urząd odrzuca dokumenty jeszcze kilka razy, a szkoda nerwów. Szczególnie jak ci się spieszy z rozpoczęciem działalności. Warto też od razu dobrze przygotować umowę spółki, żeby potem nie bawić się w zmiany.