Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? AKCEPTUJĘ
Jump to content
Sign in to follow this  
zatorski

Coś dobrego na dach garażu

Recommended Posts

Cześć, szukam rozwiązania na pokrycie dachu w garażu wolnostojącym. Nie chcę kombinować z dachówką, szukam czegoś łatwego w montażu i raczej budżetowego. Dach dwuspadowy, ok. 40 m2. Myślałem o jakiejś blaszce, ale nie wiem, czym się kierować przy wyborze. Ktoś może doradzić?

W takim przypadku dobrze sprawdza się blacha trapezowa na dach. Sam się zastanawiałem nad różnymi opcjami i finalnie wyszło, że najłatwiej i najszybciej położyć właśnie trapez. Przy garażu nie ma co przesadzać z kosztami, a to wygląda schludnie i robi robotę. Zaletą jest też to, że są różne profile i można dobrać coś szerszego, żeby poszło szybciej przy montażu. Dobrze jest też przemyśleć, czy chcesz wersję z powłoką czy bardziej surową. Zobacz sobie ofertę tutaj: https://pokrycia.pl/blacha-trapezowa – sporo modeli, ceny są różne, więc łatwo coś dopasować. Przy montażu też nie ma wielkiej filozofii, można ogarnąć samemu albo z pomocą znajomego.