zatorski 2 Report post Posted 21 hours ago Cześć, szukam rozwiązania na pokrycie dachu w garażu wolnostojącym. Nie chcę kombinować z dachówką, szukam czegoś łatwego w montażu i raczej budżetowego. Dach dwuspadowy, ok. 40 m2. Myślałem o jakiejś blaszce, ale nie wiem, czym się kierować przy wyborze. Ktoś może doradzić? Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted 20 hours ago W takim przypadku dobrze sprawdza się blacha trapezowa na dach. Sam się zastanawiałem nad różnymi opcjami i finalnie wyszło, że najłatwiej i najszybciej położyć właśnie trapez. Przy garażu nie ma co przesadzać z kosztami, a to wygląda schludnie i robi robotę. Zaletą jest też to, że są różne profile i można dobrać coś szerszego, żeby poszło szybciej przy montażu. Dobrze jest też przemyśleć, czy chcesz wersję z powłoką czy bardziej surową. Zobacz sobie ofertę tutaj: https://pokrycia.pl/blacha-trapezowa – sporo modeli, ceny są różne, więc łatwo coś dopasować. Przy montażu też nie ma wielkiej filozofii, można ogarnąć samemu albo z pomocą znajomego. Share this post Link to post Share on other sites