Elfweard 1 Report post Posted Wednesday at 09:49 AM Zacząłem studia z zakresu prawa gospodarczego i trochę się gubię. Wiem, że na zajęciach coś tam mówią, ale mam wrażenie, że potrzebuję czegoś więcej, jakiejś literatury, która pomoże mi lepiej zrozumieć podstawy. Możecie polecić jakieś miejsce, gdzie znajdę dobre książki? Nie chodzi mi o ogólne poradniki, tylko bardziej konkretne rzeczy, ale napisane przystępnym językiem. Share this post Link to post Share on other sites
dexapini 0 Report post Posted Wednesday at 01:17 PM Miałem podobnie na początku, bo dużo terminów brzmi poważnie, a człowiek nie do końca wie, o co chodzi. Warto sięgnąć po książki, które są dobrze poukładane i wprowadzają w temat bez zbytniego komplikowania wszystkiego. Ja ostatnio trafiłem na stronę https://lexliber.pl/prawo-gospodarcze-i-handlowe i mają tam całkiem spory wybór książek właśnie z tej dziedziny. Niektóre pozycje są bardziej teoretyczne, inne mają praktyczne przykłady, więc zależnie od tego, czego szukasz, coś znajdziesz. Fajne jest to, że można sobie samemu dobrać poziom trudności. No i to nie są takie typowe, suche podręczniki akademickie, tylko naprawdę dobrze napisane opracowania. Dobrze sprawdzają się też, jak trzeba się przygotować do kolokwium albo zrobić prezentację na zajęcia. Share this post Link to post Share on other sites