zatorski 2 Report post Posted yesterday at 11:58 AM Prowadzę małą kawiarnię połączoną z restauracją i zastanawiam się nad opcją leasingu ekspresu. Zakup profesjonalnej maszyny to duży wydatek, a nie wiem, czy na początku działalności warto się tak pakować w koszty. Ktoś z Was korzystał z leasingu? Jak to wygląda w praktyce? Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted 23 hours ago Leasing to świetna opcja, zwłaszcza na start. Profesjonalne ekspresy to duży wydatek, a leasing pozwala na rozłożenie kosztów, co jest dużym plusem, gdy restauracja dopiero zaczyna zarabiać. Do tego w wielu przypadkach masz w pakiecie serwis i konserwację, więc odpada stres związany z ewentualnymi naprawami. Ja mam ekspres w leasingu i na początku byłam sceptyczna, ale teraz nie wyobrażam sobie, żeby od razu kupować taki sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy. Jak dobrze wybierzesz firmę, to mogą Ci zaproponować elastyczne warunki, a potem nawet wymianę na nowszy model. Możesz sprawdzić, co oferuje https://www.tchibo-coffeeservice.pl/rozwiazania-dla-biznesu/dla-gastronomii/ – mają różne modele i opcje finansowania. Share this post Link to post Share on other sites