zatorski 2 Report post Posted January 23 Cześć! Mam niedługo zaplanowaną sesję zdjęciową do zdjęć biznesowych. Nigdy czegoś takiego nie robiłem i zastanawiam się, co założyć, jak się przygotować, żeby te zdjęcia wyszły profesjonalnie. Może macie jakieś rady? Share this post Link to post Share on other sites
Elfweard 1 Report post Posted January 23 Jeśli chodzi o przygotowanie, to przede wszystkim zadbaj o ubranie – najlepiej coś klasycznego, co pasuje do Twojej branży. Garnitur, koszula, ale nie musi być to bardzo sztywne, jak nie jesteś z bankowości czy prawnikiem. Ważne, żeby ciuchy były wyprasowane, bo na zdjęciach wszystko widać. Makijaż i fryzura też robią różnicę, szczególnie u kobiet – ale to nie musi być coś przesadnego, bardziej „natural look”. Warto też wyspać się dzień wcześniej, bo na zdjęciach zmęczenie widać od razu. Jeśli szukasz miejsca, które robi takie zdjęcia, to obczaj Storymakers – mają świetne portfolio: https://www.storymakers.pl/foto/portrety-biznesowe. Z tego, co widziałem, fajnie dopasowują styl zdjęć do klienta. Share this post Link to post Share on other sites