Elfweard 1 Report post Posted January 21 Hej, ostatnio natknąłem się na markę Atopicin, która podobno oferuje kremy na atopowe zapalenie skóry. Czy ktoś z Was miał okazję używać ich produktów? Jakie są efekty i czy warto wydać na to pieniądze? Share this post Link to post Share on other sites
zatorski 2 Report post Posted January 21 Cześć, używałem kremów Atopicin przez kilka miesięcy i muszę przyznać, że są całkiem dobre. Najważniejsze jest to, że naprawdę dobrze nawilżają i łagodzą podrażnienia, co przy AZS jest kluczowe. Warto wypróbować, szczególnie jeśli masz problem z suchą i swędzącą skórą. Jeśli jesteś zainteresowany, to sprawdź ich ofertę tutaj: https://atopicin.pl/sklep/. Mają różne produkty, więc możesz dopasować coś do swoich potrzeb. Ważne tylko, żeby stosować regularnie, bo przy AZS to podstawa. Share this post Link to post Share on other sites
leno1983 0 Report post Posted March 13 Cześć! Stosowałam kremy Atopicin przez jakiś czas, ale niestety nie dały mi one oczekiwanych efektów. Po wielu próbach z różnymi produktami, trafiłam na coś, co naprawdę mi pomogło! Mówię tu o maści konopnej Dr Retter 24%, która zawiera aż 24% oleju konopnego i olejek z drzewa herbacianego. Maść ta działa świetnie, zwłaszcza przy problemach skórnych takich jak AZS. Ma właściwości przeciwzapalne, nawilżające i regenerujące. Bardzo ważne, żeby kupować oryginalną wersję z hologramem, bo wtedy mamy pewność, że maść jest autentyczna i skuteczna ostanio ta maść konopną widziałam w Hebe i tu na stronie: https://konopiafarmacja.pl/masc-konopna/325-masc-z-olejem-konopnym-na-luszczyce-24--5902414452824.html Ponadto, zauważyłam, że dieta ma ogromne znaczenie. Pomogło mi wyeliminowanie glutenu, zwłaszcza pszenicy, która może zaostrzać stany zapalne w organizmie. Do tego stosowałam olej CBD 5% w wersji decarboxylated, który ma działanie przeciwzapalne, a także pomaga obniżyć poziom kortyzolu, hormonu stresu, co może również wpływać na stan skóry. Po kilku tygodniach stosowania tej metody, moja skóra zdecydowanie się poprawiła. Polecam spróbować tej naturalnej metody – naprawdę działa i jest bezpieczna! Trzymam kciuki, abyście też znaleźli skuteczne rozwiązanie! Share this post Link to post Share on other sites